Vojvodina porazaom od Metalca započela 2021. godinu

Vojvodina porazaom od Metalca započela 2021. godinu

Beograd, 14. Februar 2020. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Prošla su tačno dva meseca od kada je Vojvodina odigrala svoju poslednju ligašku utakmicu. Zbog pandemije COVID-19 virusa, prve utakmice u ovoj godini su one koje nisu odigrane u prvom delu. Vojvodina je u odloženom sedmom kolu igrala protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca. Utakmica je odigrana u Kragujevcu, gde Milanovčani već godinama unazad igraju svoje ligaške utakmice.

Domaćini su zasluženo pobedili i naneli nam treći poraz u sezoni, a ovaj kao i prethodna dva doživeli smo rezultatom 5:3. U sve tri utakmice imali smo prilike da osvojimo makar jedan bod, ali manjak sreće i koncentracije u bitnim trenucima učinili su to da se u Novi Sad vratimo praznih šaka.

Nakon osam odigranih utakmica, Vojvodina ima učinak od pet pobeda i tri poraza, trenutno deli drugo mestu na tabeli sa Spartakom 024 i Partizanom koji imaju utakmicu manje od Vojvodine. Lider na tabeli je Beograd, koji čvrsto drži prvu poziciju sa sedamnaest osvojenih bodova i jedina je ekipa koja je odigrala svih devet ligaških utakmica u prvom delu sezone.

Metalac-Vojvodina: 5:3 (3506:3446)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Metalac:
Goran Čaluković, Ivan Trošić, Miloš Radojičić, Miloš Paunović, Velibor Likić i Dejan Trifunović.

Vojvodina:
Slobodan Simonović, Igor Nikolić, Dragan Gajin, Nemanja Todorović, Zdravko Kresović i Andor Rac.


U prvom bloku nastupili su Slobodan Simonović i Igor Nikolić kome je ovo bio debitantski nastup u takmičarskoj sezoni 2020/2021. Simonović je slabo otvorio utakmicu jer je u prvom setu oborio svega 124 čunja. Međutim, u nastavku podiže igru na njegov prepoznatljiv nivo i osvaja naredna tri seta protiv bivšeg svetskog prvaka Gorana Čalukovića, te je tako doneo prvi ekipni bod na utakmici našoj ekipi. Nikolić je igrao sva četri seta ujednačeno, ali nije bilo realno očekivati da on nakon duge pauze napravi iznenađenje protiv Ivan Trošića.

Posle prvog bloka rezultat bio je 1:1 u ekipnim poenima i 28 čunjeva prednosti u korist Metalca.

U drugom bloku na staze su izašli Dragan Gajin i Nemanja Todorović. Obojica su dobro otvorili drugi blok, Gajin je poveo u setovima protiv nekadašnjeg juniorskog svetskog prvaka Miloša Radojičića sa 1.5:0.5, dok je Todorović poveo protiv Miloš Paunovića 2:0 i u tom trenutku sve je išlo u korist Vojvodine da povede 3:1 u ekipnim poenima. Nažalost u nastavku Radojičić podiže nivo igre, dok Gajinu pada koncentracija i gubi već viđen bod sa svega sedam čunjeva razlike. Todorović je već posle tri seta obezbedio ekipni poen.

Posle drugog bloka rezultat je bio 2:2 u ekipnim poenima i 29 čunjeva prednosti u korist Metalca.

Treći par činili su Andor Rac i Zdravko Kresović. Imali su težak zadatak da naprave preokret, ali im domaćini to nisu dozvolili. Zravko Kresović je tek u trećem setu slomio otpor Likić Veliboru, dok je Rac takođe igrao dobro protiv Trifunović Dejana, ali nije imao nikakve šanse da ga ozbiljnije ugrozi. Trifunović je imao 329 čunjeva na prelazu. Doduše u trećem setu jeste smanjena razlika na svega 20 čunjeva prednosti za Metalac, ali Likić i Trifunović su u poslednjem setu odigrali 309, dok su Kresović i Rac popustili i nisu našli rešenje za njihovu dobru igru. Na neki način gledali smo reprizu od prošle godine, jedino što je tad krajnja razlika između dve ekipe bila svega 13 čunja.

Konačan rezultat bio je 5:3 i 60 čunjeva razlike u korist domaćina. Igrač utakmice je Trifunović Dejan sa 636 oborenih čunjeva, dok su u našim redovima najbolji rezultat postigli Simonović Slobodan i Kresović Zdravko sa 597 oborenih čunjeva.

Čaluković Goran (575 /1/ 0 vs 1 /3/ 597) Simonović Slobodan
Trošić Ivan (596 /4/ 1 vs 0 /4/ 547) Nikolić Igor
Radojičić Miloš (574 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 567) Gajin Dragan
Paunović Miloš (552 /1/ 0 vs 1 /3/ 558) Todorović Nemanja
Likić Velibor (573 /1/ 0 vs 1 /3/ 597) Kresović Zdravko
Trifunović Dejan (636 /4/ 1 vs 0 /0/ 580) Rac Andor


Naredna utakmica:
Po rasporedu naredne nedelje će se igrati odloženo 8. kolo, 20.02.2021. godine, gde kao domaćini igramo protiv Apatina, ekipe koja se bori za opstanak u ligi.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA