Vojvodina položila na popravnom protiv Spartaka

Vojvodina položila na popravnom protiv Spartaka

NOVI SAD, 13. MAJ 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Četri dana nakon poraza od Metalca odigrali smo zaostalu utakmicu 14. kola Super lige Srbije protiv još jednog direktnog konkurenta u borbi za medalju. Radi se o Spartaku 024 iz Subotice kome je ova utakmica bila četvrta u šest dana. Vojvodina je uspešno prebrodila ovu prepreku u još jednoj uzbudljivoj utakmici i zadržala nadu da se na kraju prvenstva okiti medaljom.

Ovom pobedom Vojvodina je ostala na petom mestu s tim da sad trećeplasirani Spartak i Metalac beže dva boda i imaju dve utakmice više. Vojvodina u četrnaest utakmica ima učinak 9-1-4, i 19 osvojenih poena. Prvi na tabeli neće se menjati jer je KK Beograd već obezbedio 11 klubsku titulu, dok je drugi Partizan sa 23 poena iz šesnaest odigranih utakmica.

Vojvodina-Spartak 024: 6:2 (3286:3252)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Nikolić Igor, Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Todorović Nemanja, Rac Andor, Kresović Zdravko.
Rezerve: Relota Boris, Kovačević Vojislav.

Spartak 024:
Ćalić Jovan, Joković Velimir, Juhas Saša, Vekić Goran, Stojšić Aleksandar, Dojić Damir.

Nikolić Igor (514/2/ 0 vs 1 /2/ 520) Ćalić Jovan
Simonović Slobodan (555/2/ 1 vs 0 /2/ 546) Joković Velimir
Gajin Dragan (582/3/ 1 vs 0 /1/ 563) Juhas Saša
Todorović Nemanja (540/0/ 0 vs 1 /4/ 578) Vekić Goran
Rac Andor (537/2/ 1 vs 0 /2/ 534) Stojšić Aleksandar
Kresović Zdravko (558/3/ 1 vs 0 /1/ 511) Dojić Damir


Utakmica je početa u izmenjenom sastavu sa Igorom Nikolićem i Slobodanom Simonovićem, gde je Nikoić za protivnika imao bivšeg svetskog prvaka Jovana Ćalića, a Simonović Velimira Jokovića. Na 60 hitaca obojica su stekli prednost od 2:0 u setovima i činilo se da će posle prvog bloka imati prednost od 2:0. Međutim Nikoliću na trećoj stazi pada koncetracija što je Ćalić i iskoristio, te je u poslednjem setu pokazao zbog čega je bio svetski prvak pa je na kraju preokrenuo i osvojio prvi ekipni poen za Spartak 024. Joković je kao i njegov klupski saigrač podigao nivo igre za drugih šezdeset, ali iako osvaja treći i četvrti set nije ispeo da napravi totalni preokret. Tako Simonović nije dozvolio da dođe do još jednog preokreta i na kraju zasluženo osvojia ekipni poen.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima je 1:1 i 3 čunja razlike za Vojvodinu.

U drugom bloku na staze izlaze Dragan Gajini i Nemanja Todorović, i oboje za protivnika imaju igrače koji su u različitim vremenskim intervalima sa Vojvodinom došli do duple krune. Gajin je igrao protiv doskorošnjeg saigrača Saše Juhasa koji je pršle sezone osvojio duplu krunu sa Vojvodinom . Todorović je igrao protiv Gorana Vekića koji je dva put osvojio duplu krunu sa Vojvodinom, 2005. i 2006. godine. Juhas je silovito započeo svoju igru i u prvom setu je od prvog do poslednjeg hica vodio protiv Gajina, ali u narednim setovima dolazi do potpunog preokreta gde Gajin osvaja naredna tri seta i sa rezultatom od 582 čunja dolazi do drugog ekipnog poena. Ovo je ujedno Gajinov najbolji rezultat na izuzetno zahtevnom Spensu za ovu sezonu i treći rezultat računajući sve igrače koji su igrali na Spensu ove sezone. Najveći rezultat ostvario je Trifunović Dejan pre četri dana sa 595 čunjeva a drugu najbolju cifru ima Simonović Slobodan sa 585 čunjeva koju je ostvario u trećem kolu koje je odigrano kao prvo kolo. Todorovć je u sva četri seta igrao uzbudljivu borbu sa Vekićem, međutim u odlučijićim hicima Vekić je izlazio kao uspešniji i sa 0:4 dolazi do drugog ekipnog poena za Spartak 024.

Ovim ishodom rezultat posle drugog bloka bio je 2:2 u ekipnim poenima i 19 čunjeva razlike za goste.

I ovom prilikom Andor Rac i Zdravko Kresović ulaze u poslednji blok sa malim zaostatkom u čunjevima. Međutim Kresović je od prvog hica skidao razliku u čunjevima protiv Damira Dojića dok je Rac održavao čunjeve protiv Aleksandra Stojšića. Na 60 hitaca u potpunosti su preokrenuli rezultat i vodili sa 43 razlike. Do kraja utakmice čunjevi su održani, Kresović je bez veće brige osvojio ekipni poen dok je Rac u poslednjim hicima takođe dopao do svog ekipnog poena.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 3286:3252, 34 čunja razlike za Vojvodinu i deveti trijumf u sezoni i šezdeseti trijumf u Super ligi. Igrač utakmice je Dragan Gajin sa izvanrednim rezultatom za Spens od 582 oborena čunja.


Naredna utakmica

Narednu utakmicu Vojvodina igra u subotu 15. 05. u Kragujevcu protiv Trstenika a već sutradan gostuje Apatinu.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA