U neizvesnoj borbi, bodovi oteti iz Novog Bečeja

U neizvesnoj borbi, bodovi oteti iz Novog Bečeja

Beograd, 16. JANUAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 16. januara odigrano je redovno deseto kolo Super lige, gde je Vojvodina kao gost igrala protiv Jedinstva iz Novog Bečeja. U poslednje dve sezoni kuglaši Jeidinstva i Vojvodine sastali su se čak šest puta, četri puta u Super ligi, prošle sezone u polufinalu nacionalnog Kupa, ove sezone u četvrtfinalu Kupa i svaka utakmica je završena u našu korist. Međutim ove sezone utakmice između pomenute dve ekipe bile su uzbudljivije i pobednika smo dobijali u poslednjim hicima. Razlika u čunjevima u ovih šest okršaja bila je: 19, 37, 154, 16, 4 i 21čunj.

Vojvodina je upisala šestu ovosezonsku pobedu u još jednoj nimalo lakoj utakmici, gde su domaćini držali prednost u čunjevima skoro sve vreme od početka utakmice pa do poslednjih 30 hitaca kad se desio krajnji preokret. U jednom trenutku poslednjeg bloka drugog seta, razlika u čunjevima prešla je i 50 čunjeva u korist domaćina, ali u istom setu je Simonović iskoristio kiks mladog Zavarka i pobedio ga za 45 čunjeva čime je ipak smanjena razlika do kraja drugog seta, a Gajin je odigrao izvanredno poslednjih 60 kugli oborivši 330 čunjeva, čime je kompletiran potpuni preokret.

Od raspada SFR Jugoslavije ove dve ekipe ukupno su se sastale 24 puta u ligaškim okršajima i time se ekipa Jedinstva nalazi na petom mestu po najvećem broju odigranih utakmica protiv Vojvodine, ali samo je pitanje vremena kada će izbiti na drugo mesto jer više duela od Jedinstva imaju ekipe Eđšega iz Bačke Topole, Kristala iz Zrenjanina i Hajduka iz Kule koje trenutno nastupaju u nižim ligama. Na 24 ligaška nastupa treba dodati i tri nastupa u Kupu Srbije.

Nakon ove utakmice Vojvodina ima učinak 6-0-4, i sa 12 osvojenih poena nalazi se na četvrtom mestu na tabeli. Prvo mesto na tabeli dele Spartak 024 i Beograd sa 18 osvojenih poena i odskaču od ostalih ekipa. Na trećem mestu nalazi se Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 13 osvojenih bodova i utakmicom manje.

Jedinstvo NB-Vojvodina: 2:6 (3446:3467)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Jedinstvo NB:
Ernješi Norbert, Zrnić Mane, Komaromi Ervin, Bugarski Goran, Ernješi Robert st. i Zavarko Čaba.
Rezerve: Molnar Sebastian, Mesaroš Ivan i Magda Sebastian.

Vojvodina:
Keregđarto Boris, Kresović Zdravko, Todorović Nemanja, Rac Andor, Gajin Dragan, Simonović Slobodan.
Rezerve: Nikolić Igor.

Ernješi Norbert (583 /3/ 1 vs 0 /1/ 525) Keregđarto Boris
Zrnić Mane (554 /0/ 0 vs 1 /4/ 614) Kresović Zdravko
Komaromi Ervin (578 /2/ 0 vs 1 /2/ 581) Todorović Nemanja
Bugarski Goran (578 /2/ 1 vs 0 /2/ 562) Rac Andor
Ernješi Robert (586 /2/ 0 vs 1 /2/ 593) Gajin Dragan
Zavarko Čaba/Molnar Sebastian (274+293 /2/ 0 vs 1 /2/ 592) Simonović Slobodan


Utakmicu su otvorili parovi Ernješi Robert-Keregđarto Boris i Zrnić Mane-Kresović Zdravko. Nažalost, odmah su upali u zaostatak. Keregđarto je loše otvorio svoj nastup što je mladi Ernješi iskoristio i napravio već na startu prednost od 37 čunjeva u odnosu na svog protivnika, dok je Kresović uspeo da smanji razliku za sedam čunjeva. U nastavku takmičenja Keregđarto jeste podigao nivo igre u odnosu na prvi set ali sve je to bilo nedovoljno da pruži bilo kakav otpor Norbertu. Izgleda da je bolest Covid-19 ostavila trag na Borisa te i dalje ne može da prenese igru sa treninga na utakmicu. Sa druge strane Kresović je bio inspirisan i konstantno je držao svoj ritam. Doduše, Zrnić jeste zapretio u trećem setu kad je u pune imao izvanrednih 115 čunjeva i skoro anulirao svu razliku koju je Zdravko napravio u prva dva i po seta, međutim od čišćenja Kresović je počeo da igra još agresivnije dok je Zrnić zastao. Od ukupnih 60 čunjeva koliko je Kresović pobedio, 58 je ostvario u poslednjih 45 hitaca.

Posle prvog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 1:1 u ekipnim poenima i 2 čunja prednosti u korist Vojvodine.

U drugom bloku gledali smo reprizu iz prošle sezone kada su se za ekipne bodove borili Todorović Nemanja protiv najboljeg juniorskog sportiste opštine Novi Bečej i bivšeg igrača Vojvodine, Komaromi Ervina, a sa druge strane stubova borili su se Rac Andor i Bugarski Goran. Čak je i ishod bio isti, Todorović je osvojio drugi ekipni poen za Vojvodinu sa 2:2 u setovima, doduše ovaj put teže jer je svega tri čunja imao više od Komaromia. Bugarski je kao i prošle godine poveo sa 2:0 u setovima, opet se izdvojio u drugom setu kada je odigrao stazu od 164 čunja. U nastavku njihovog duela Rac je bio uspešniji te je i došao do naredna dva set poena, ali nije uspeo da napravi potpuni preokret iako je u jednom trenutku smanjio zaostatak na manje od 10 čunjeva. Bugarski na kraju sa 16 čunjeva u plusu dolazi do drugog ekipnog poena za Jedinstvo.

Posle drugog bloka rezultat je bio 2:2 u ekipnim poenima i 11 čunjeva prednosti za Jedinstvo.

Treći par činili su Gajin Dragan i Simonović Slobodan za Vojvodinu odnosno stariji Ernješi Robert i najmlađi član uspešne kuglaške porodice Zavarko, Čaba. Posle prvog seta situacija nije bila obećavajuća za Vojvodinu, Gajin i Simonović su slabije odigrali dok su domaćini blistali, i sa 11 čunjeva prednost povećali na 53. Dok je Ernješi Robert igrao kao u prethodnom setu, Gajin se i dalje mučio, te tako i izgubio drugi set i već zaostao 33 čunja za Ernješijem. Koliko god se mučio Gajin u drugom setu, Zavarko se na drugoj strani više mučio još više završivši stazu sa 122 čunja dok je Simonović sa 167 preuzeo vođstvo u njihovom okršaju. Posle drugog seta razlika u čunjevima smanjila se na 21 i u trećem setu dolazi do velikog preokreta. Zavarka je zamenio još jedan bivši igrač Vojvodine Molnar Sebastian koji je prednost izgubio tek u čišćenju od Simonovića kada je on očistio 62. Ernješi Robert je i dalje nastavio sa dobrom partijom ali sve je to bilo malo naspram razigranog Gajina koji posle 107 u prvih 15, treći set završio sa 170 i Vojvodina je time preuzela vođstvo u čunjevima za 8. Svo četvoro motivisano su ušli u poslednjih 30 hitaca i svi su odigrali 90+ u pune, a razlika u čunjevima nije se drastično promenila, svega čunj su dodali igrači Vojvodine na prethodnu prednost i poslednje čišćenje odlučilo je pobednika. Ernješi i Molnar su očistili po 50 kao i Simonović, a je Gajin opet imao izvanredno čišćenje od 62 čunja čime je preokrenuo i oteo bod protiv Ernješjia. Simonović jeste izgubio poslednji set ali je sa 2:2 i više čunjeva i on osvojio ekipni poen.

Jedinstvo je ovako ostalo još jednom bez bodova protiv novosađana, ovoga puta rezultatom 2:6 i 21 razlike u čunjevima. Igrač utakmice je Kresović Zdravko sa 614 oborenih čunjeva i jedini je igrač koji je prešao cifru 600.


Naredna utakmica:
Narednu utakmicu Vojvodina je domaćin Kragujevcu. Utakmica se igra u nedelju 23. 01. 2020. godine sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA