Treći put u sezoni savladano Jedinstvo

Treći put u sezoni savladano Jedinstvo

Beograd, 25.April 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 25. aprila odigrali smo redovno 15 kolo Super lige gde smo kao gosti igrali protiv Jedinstva iz Novog Bečeja. Nakon Crvene Zvezde, treći put ove sezone savladano je i Jedinstvo. Dva puta je Vojvodina slavila u Super ligi (oba puta rezultatom 5:3), kao i u polufinalu nacionalnog Kupa, gde je Vojvodina osvojila drugo mesto.

Vojvodina je upisala osmu ovosezonsku pobedu u jednoj nimalo lakoj utakmici, gde je kao gost držala prednost u čunjevima od početka utakmice. Domaćini se nisu predavali, pokušali su sve da zadrže bar jedan bod u Novom Bečeju, iz razloga što bi im i taj jedan bod igrao veliku ulogu u borbi za opstanak u nastavku sezone.

U regularnom 15.kolu, od pet utakmica, samo dve su odigrane zbog pandemije Covid-19, tako da je za sada ukupno  8 neodigranih superligaških utakmica, od kojih su naše tri. Nakon ove utakmice Vojvodina ima učinak 8-1-3, i sa 17 osvojenih poena deli treće mesto na tabeli, ali sa jednom ili dve utakmice manje u odnosu na ostale ekipe koje se nalaze u vrhu tabele.

Prvi na tabeli je Beograd sa 25 osvojenih poena i sa jednom utakmicom više. Drugi je Partizan sa 21 poenom i sa dve utakmice više u odnosu na Vojvodinu. Treće mesto delimo sa Metalcem koji ima isti broj osvojenih poena ali imaju dve utakmice više, dok se na petom mestu nalazi Spartak 024 sa 16 osvojenih poena i ima isti broj odigranih utakmica kao Vojvodina.

Jedinstvo NB-Vojvodina: 3:5 (3439:3476)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Jedinstvo NB:
Zrnić Mane, Zavarko Čaba, Bugarski Goran, Komaromi Ervin, Ernješi Norbert, Mesaroš Ivan.
Rezerve: Magda Sebastian.

Vojvodina:
Gajin Dragan, Simonović Slobodan, Rac Andor, Todorović Nemanja, Relota Boris,  Kresović Zdravko.
Rezerve: Kovačević Vojislav, Nikolić Igor.

Zrnić Mane (575 /3/ 1 vs 0 /1/ 562) Gajin Dragan
Zavarko Čaba (562 /1/ 0 vs 1 /3/ 610) Simonović Slobodan
Bugarski Goran (574 /3/ 1 vs 0 /1/ 588) Rac Andor
Komaromi Ervin (579 /1/ 0 vs 1 /3/ 616) Todorović Nemanja
Ernješi Norbert (603 /4/ 1 vs 0 /0/ 259+260) Relota Boris/Kovačević Vojislav
Mesaroš Ivan (546 /1,5/ 0 vs 1 /2,5/ 581) Kresović Zdravko


U prvom bloku na staze su izašli Dragan Gajin i Slobodan Simonović. U prva tri seta gledali smo izjednačenu borbu, u smislu da se razlika u čunjevima kretala oko ±10. Prvi set Gajin je sa lakoćom osvojio protiv  Zrnića, ali isto tako je i Čaba Zavarko osvojio set protiv Simonovića. Posle toga dolazi do obrta i Simonović osvaja naredna dva seta, ali isto čini i Zrnić, a ukupna razlika u čunjevima iznosila je svega 18 u korist Vojvodine. Simonović bez većih problema osvaja i poslednji set i sa ukupnih 1:3 donosi prvi ekipni poen za Vojvodinu. Gajin je izuzetno dobro odigrao pune u poslednjem setu, Zrnić se borio da pronađe svoju igru i činilo se da će biti 0:2 u ekipnim poenima. Međutim, Zrnić se znatno bolje snašao u poslednjem čišćenju i osvojio prvi ekipni poen za Jedinstvo i time ih ostavio u igri za povoljan rezultat.

Posle prvog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 1:1 u ekipnim poenima i 35 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

U drugom bloku za ekipne bodove borili su se Andor Rac protiv Gorana Bugarskog i Nemanja Todorović protiv nekadašnjeg igrača Vojvodine, Ervina Komaromia. Todorović je nastavio da pruža odlične partije ove sezone i posle tri seta, razultatom  476, obezbeđuje drugi ekipni poen. Isto tako je sa druge strane i Bugarski obezbedio drugi ekipni poen za Jedinstvo. Ključni momenat duela Bugarski-Rac desio se u drugom setu, gde je Rac konstantno imao prednost i očistio 62 čunja, ali to nije bilo dovoljno i da ga osvoji, jer je njegov protivnik srušio devetke u 16, 17, 27, 28 i 29 hicu čime je očistio 71 i uzeo set poen sa četri čunja više. U poslednjem setu Komaromi je osvojio počasni set protiv razigranog Todorovića, kao i Rac protiv Bugarskog, gde je Andor iskoristio slabu igru Gorana i preokrenuo čunjeve u svoju korist ali je ekipni poen ipak pripao Bugarskom.

Posle drugog bloka rezultat je bio 2:2 u ekipnim poenima i 86 čunjeva prednosti za Vojvodinu.

Treći par činili su Boris Relota i Zdravko Kresović. Matematički je bilo jasno, jedan od njih morao je da osvoji ekipni poen za pobedu. Njihov nastup nije krenuo dobro po ekipu, jer su obojica izgubili prvi set. Međutim posle toga Kresović podiže nivo igre, završava set sa 165 čunjeva i stvara veliku razliku u čunjevima protiv svog rivala Ivana Mesaroša. Posle toga, iskusno je  priveo svoj nastup kraju i tako osvojio i treći ekipni poen. Relota nije nalazio rešenje za igru Norberta Ernješia, koji je napokon podigao svoju igru koja ga krasila prethodnih sezona. Posle 60 hitaca Boris je ustupio svoje mesto Vojislavu Kovačeviću. U trećem setu Kovačević se nije adaptirao na kuglanu ali je uspeo to da učini u poslednjem, ipak ni to nije bilo dovoljno da smanji razliku nad najmlađim Ernješiem koji je sa 603 čunja bio najbolji pojedinac u domaćoj ekipi.

Jedinstvo jeste smanjio razliku u čunjevima ali nije uspelo da preokrene utakmicu pa su na kraju izgubili rezultatom 3:5 i 37 čunjeva razlike u korist gostiju iz Novog Sada. Igrač utakmice je Nemanja Todorović sa 616 oborenih čunjeva koji po treći put ove sezone dolazi do naslova igrača utakmice (u prošlom kolu protiv Crvene Zvezde zajedno sa Slobodanom Simonovićem bio je igrač utakmice, kao i u finalu Kupa Srbije gde smo bili poraženi od strane Beograda).


Naredna utakmica:
Sada nam sledi kraća pauza zbog predstojećih praznika. Pred nama je težak raspored u borbi za drugo mesto. Bitne dve utakmice igramo protiv Metalca (9.maj od 14h) i Spartaka 024 (13.maj od 17h). Obe utakmice igramo kao domaćini na kuglani Spens na stazama 5-8.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA