Pobedom nad Vihorm kuglaši Vojvodine obezbedili Evropu

Pobedom nad Vihorm kuglaši Vojvodine obezbedili Evropu

NOVI SAD, 12. MART 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U pretposlednjem kolu Super lige Srbije, kuglaši Vojvodine putovali su u Kljaljićevo gde su za protivnika imali Vihor iz Sombora. Utakmica je bila od značajna za obe ekipe, sa jedne strane zbog odlaska na međunarodnu scenu a sa druge strane zbog borbe za opstanak u ligi, a ekipa koja bi došla do bodova osigurala bi svoj cilj kolo pred kraj sezone.

Već posle prvog bloka moglo se naslutiti kako će se završiti ova utakmica- Novosađani su odlično krenuli i upisali desetu pobedu nad Vihorom u dosadašnjih dvanaest okršaja od raspada SFRJ-a. Ovom pobedom Vojvodina je obezbedila četvrtu medalju u Super ligi, i posle tri zlatne biće dodata još jedna srebrna ili bronzana što će se saznati u poslednjem kolu. Za srebrnu medalju dovoljan je i bod protiv Korduna u nedelju. Bitnije od svega toga jeste to da je po četvrti uzastopni put obezbeđeno međunarodno takmičenje, doduše prvi put kada je 2020. godine osvojena poslednja šampionska titula međunarodno takmičenje je bilo otkazano zbog COVID-19 virusa. Vihoru sada ostaje da u poslednjem kolu u Kragujevcu otmu bod Metalcu i tako osiguraju optanak u Super ligi.

Pred poslednje kolo kuglaši Vojvodine imaju učinak od 12-0-5, i sa 24 osvojena poena nalaze se na drugom mestu. Crvena Zvezda je drugi put zaredom odigrala nerešeno, čime se i dalje nalaze na trećem mestu sa 22 boda, ali preti im Spartak 024 sa četvrtog mesta, koji ima 20 bodova. U poslednjem kolu upravo ove dve ekipe će odmeriti snage, gde Zvezdi odgovara i nerešeno a Spartaku treba pobeda od 5:3 (13,5:10,5) kako bi osvojili treću uzastopnu medalju u Super ligi i obezbedili međunarodni NBC kup u Slavonskom Brodu.

Na dnu tabele, gužva se malo rasčistila, zahvaljujući pobedi Korduna nad Jedinstvom čime su oni obezbedili opstanak. Poslednje kolo odlučuje ko je, uz Prvu Petoletku, ekipa koja će napustiti ligu, a ta opasnost preti KK Vihoru koja ima 13 poena, KK Partizanu i KK Metalacu koji su sakupili 11 poena.

Vihor-Vojvodina: 2:6 (3319:3402)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vihor:
Trivić Damir, Dobrić Dragoslav, Mudrić Milan, Kurteš Ranko, Mandić Danilo i Mudrić Petar.
Rezerva: Dragojević Milorad.

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Todorović Nemanja, Simonović Slobodan, Nikolić Igor i Gajin Dragan.
Rezerva: Rac Andor.

Trivić Damir (555 /1/ 0 vs 1 /3/ 595) Kresović Zdravko
Dobrić Dragoslav (538 /2/ 0 vs 1 /2/ 554) Keregđarto Boris
Mudrić Milan (566 /3/ 1 vs 0 /1/ 395+131) Todorović Nemanja/Rac Andor
Kurteš Ranko (535 /1/ 0 vs 1 /3/ 572) Simonović Slobodan
Mandić Danilo (573 /2/ 1 vs 0 /2/ 570) Nikolić Igor
Mudrić Petar (552 /1/ 0 vs 0 /3/ 585) Gajin Dragan


U prvom bloku za Vojvodinu nastupali su Kresović Zdravko i Keregđarto Boris a za Vihor Trivić Damir i Dobrić Dragoslav. Već posle 60 hitaca oboje su vodili sa 2:0 a ukupna razlika u čunjevima bila je 52 čunja, čemu je Kresović doprineo sa 299 a Keregđarto sa 291 čunjem. U drugih 60 hitaca Kresović je postigao skoro isti rezultat kao u prvih 60, stim da je sada imao tri čunja manje i na kraju je zasluženo osvojio ekipni poen sa 3:1 u setovima i 40 čunjeva razlike. Što se Keregđarta tiče on je popustio u drugih 60 hitaca, izgubio oba mala seta ali nije dozvolio da dođe do iznenađenja jer je na čunjeve (16) ipak osvojio drugi ekipni poen za Vojvodinu.

Posle prvog bloka, rezultat na semaforu bio je 0:2 u ekipnim poenima a razlika u čunjevima bila je zadovoljavajućih 56 za Vojvodinu.

U drugom bloku svoje bitke vodili su Todorović Nemanja protiv Mudrić Milana i Simonović Slobodan protiv pojedinačnog Vojvođanskog prvaka, Kurteš Ranka. Posle prvog seta činilo se da će situacijia biti kao u prvom bloku, ako ne i ubedljivija jer su oboje poveli i povećali razliku u čunjevima za još 20 čunjeva. Međutim u drugom setu mučili su se Todorović, Simonović a i Kurteš, jedino je Mudrić odigrao stazu od 140 dok je kod ostalih najveći rezultat bio Simonovićevih 125. U trećem setu Todorović je igrao kao u prethodnom, na pune 75 i onda se “čupao” na čišćenju kako bi prebacio cifru od 120 čunjeva. Njega je poslednjih 30 hitaca zamenio Rac Andor koji je dobro odigrao na pune, ali nije povezivao čunjeve u čišćenju, i to ga je zaustavilo ka većem rezultatu. Na kraju je prvi ekipni poen pripao Mudrić Milanu koji je slavio sa 3:1 i 40 čunjeva. Simonović je dokaza da njegova slabija igra u drugom setu bila samo pad koncentracije jer je u drugih 60 hitaca odigrao još 291 čunj i tako osigurao treći ekipni poen protiv Kurteš Ranka sa 3:1 u setovima i 37 čunjeva razlike.

Završetkom drugog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 1:3, dok je razlika u čunjevima skoro pa ostala ista, koja je sada iznosila 53 čunja razlike za Novosađane.

U poslednjem, trećem bloku ekipa Vojvodine na staze šalje Nikolić Igora i Gajin Dragana, a njihovi protivnici bili su Mandić Danilo i Mudrić Petar. Nikolić je odlično ušao u meč, naročito u prvom setu kad je odigrao stazu 161 i stekao prednost od 24 čunja. Nažalost to nije bilo dovoljno za ekipni bod, jer je u 120.hicu srušio četiri čunja pa je na kraju Mandić slavio sa 2:2 i 3 čunja razlike. Gajin je silovito krenuo i imao prelaz od 313 čunjeva, dobro je igrao i pune trećem setu, grabio ka 600, ali na momente mu je popuštala koncentracija, ali osvajanje ekipnog boda nije doveo u pitanje pa je na kraju zasluženo slavio sa 3:1 i 33 čunja razlike.

Krajnji rezultat utakmice je 2:6 i 83 čunja razlike za Vojvodinu. Igrač utakmice je kapiten Kresović Zdravko sa 595 oborenih čunjeva, a kod gostiju istako se Mandić Danilo rezultatom od 573 čunja.


Naredna utakmica

U poslednjem kolu kuglaši Vojvodine na domaćoj kuglani završavaju ligaški deo sezone, gde će za protivnika imati Kordun iz Kljajićeva, ekipu koja je u ovom kolu i matematički obezbedila opstanak u Super ligi Srbije. Utakmica se je na programu u nedelju 19. 03. sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U:1 u malim setovima.

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA