Vojvodina i dalje sigurna kod kuće, protiv Jadrana zabeležena još jedna pobeda na Spensu

Vojvodina i dalje sigurna kod kuće, protiv Jadrana zabeležena još jedna pobeda na Spensu

NOVI SAD, 12. NOVEMBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Posle 1/8 finala kupa Srbije kuglaški klubovi vratili su se obavezama u domaćem prvenstvu gde je u okviru 8. kola Super lige Srbije Vojvodina ugostila Jadrana iz Golubinaca. Ovo je bio peti okršaj ove dve ekipe ali tek prvi put su se sastali u najjačem kuglaškom rangu.

Vojvodina je od početka kontrolisala utakmicu, imala konstantno prednost, koja međutim nije bila velika sve do trećeg bloka. Početkom trećek bloga razlika u čunjevima bila je svega 28 na strani domaćina i tek tokom poslednjeg bloka je razlika krenula da raste. Na ovoj utakmici istakao se Simijonović Miloš sa 618 čunjeva za gostujuću ekipu. Ovo mu je donelo i epitet igrača utakmice, dok se u domaćoj ekipi istako Gajin Dragan sa 603 čunja. Ovom pobedom Vojvodina je zabeležila četvrtu pobedu nad Jadranom od pomenutih pet utakmica.

Nakon osam odigranih kola Beograd i dalje drži svoj maximalan učinak i čelnu poziciju na tabeli sa 16 bodova dok je Vojvodina na drugom mestu sa dva boda manje, ukupnih 14. Trećeplasirana ekipa je Vihor iz Sombora sa 11 bodova, a upravo će oni biti naredni protivnik Vojvodini narednog kola na zahtevnom gostovanju. Zatim slede čak četri ekipe sa po 7 bodova a radi se o Spartaku 024, Jadranu, Partizanu i Crvenoj Zvezdi.

Vojvodina-Jadran: 6:2 (3408:3326)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Nikolić Igor, Simonović Slobodan, Majstorović Predrag i Gajin Dragan.
Rezerve: Kurjakov Bogdan, Radonić Dejan.

Jadran:
Simijonović Miloš, Pavlović Miodrag, Joković Velimir, Lainščak David, Dragić Žarko i Ćetojević Barnislav.

Kresović Zdravko (581 /2/ 0 vs 1 /2/ 618) Simijonović Miloš
Keregđarto Boris/Kurjakov Bogdan (427+151/4/ 1 vs 0 /0/ 535) Pavlović Miodrag
Nikolić Igor (571 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 564) Joković Velimir
Simonović Slobodan (549 /3/ 1 vs 0 /1/ 534) Lainščak David
Majstorović Predrag/Radonić Dejan (390+136 /0/ 0 vs 1 /4/ 569) Dragić Žarko
Gajin Dragan (603 /4/ 1 vs 0 /0/ 506) Ćetojević Barnislav


Utakmicu su domaćini otvorili sa tandemom Kresović Zdravko – Keregđarto Boris, dok su gosti u prvi par izveli seniorskog reprezentativca, Simijonović Miloša i iskusnog Pavlović Miodraga. Kresović i Simijonović odigrali su jedan uzbudljiv duel, u kome je Kresović posle tri seta imao prednost od 2:1 ali i zaostatak od 17 čunjeva. Bez obzira na to, i nerešen set bi mu obezbedio ekipni poen. Bili su izjednačeni skoro do kraja u poslednjem setu, na pune Simijonović je imao 105 čunjeva a Kresović 2 manje, međutim u čišćenju je kapiten Vojvodine posustao, dok je njegov protivnik nastavio u istom ritmu i na kraju osvojio prvi ekipni poen za Jadran. Keregđarto je potvrdio da se vraća u formu, odigrao je 87 hitaca izvanredno i imao rezultat od 427 čunja i već je u trećem setu obezbedio prvi ekipni poen za Vojvodinu. Od 88. hica zbog povrede bio je primoran da prepusti stazu Kurjakov Bogdanu, koji je završio započet posao. U preostala tri hica trećeg seta srušio je 14 čunjeva a nakon toga osvojio i poslednji set za sigurnih 4:0.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 1:1 i svega 6 čunjeva razlike u korist Vojvodine.

U drugom bloku za crveno-bele na staze su izašli Nikolić Igor i Simonović Slobodan a za Jadran su igrali Joković Velimir i Lainščak David. Tokom svojih nastupa oba igrača Vojvodine imali su malu prednost ali je ona rasla što je bilo najvažnije za igrače Vojvodine u tom trenutku. Posle 60 hitaca obojica su imali prednost od 2:0, Nikolić je vodio sa 17 čunjeva a Simonović sa 19, za ukupnu prednost od 42 čunja, a utakmica je bila na pola puta. Treći set su podelili, Simonović je osvojio i taj sa 11 čunjeva čime je ostvario drugi ekipni poen a Nikolić je izgubio za 10 čunjeva i tada je pre poslednjeg seta imao prednost od 7 čunjeva. Što se poslednjeg seta tiče tu su gosti bili uspešniji i smanjili zaostatak u čunjevima za 15, ali nisu uspeli da ostvare ekipni poen jer je Nikolić odigrao nerešeno u tom setu i sa 2.5:1.5 osvojio i treći ekipni poen za Vojvodinu.

Posle drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao i 28 čunjeva razlike i 3:1 u ekipnim poenima za domaću ekipu.

U poslednji blok u borbi za ekipne poene izašli su Majstorović Predrag i Gajin Drgagan za Vojvodinu a za Jadran Dragić Žarko i Ćetojević Branislav. Igra Majstorovića bila je u stilu toplo-hladno, nije uspeo da izađe na kraj sa protivnikom i već posle tri seta Dragić je ostvario drugi ekipni poen za Jadran. U poslednjem setu Majstorović prepustio je svoje mesto mladom Radonić Dejanu koji je ostvario svoj debitantski nastup za Vojvodinu. Radonić je u poslednjem setu ostvario rezultat od 136 čunjeva što nije bilo dovoljno za počasni set poen pa je tako Dragić slavio sa 0:4. Gajin je bio na visini zadatka, izvanredno odigrao prva tri seta gde je imao rezultate od 151 do 156, ostaje jedino žal što je u poslednjem setu odigrao 145, falilo mu jedan ubačaj da bi imao isti rezultat kao u prva tri seta. Svakako, na kraju sa rezultatom od 603 čunja, ubedljivo je slavio sa 4:0 i 97 čunjeva razlike. Gajin već dugo nije igrao ovako dobro na Spensu kao sad, poslednji put je na “domaćoj” kuglani prebacio cifru od 600 čunjeva u šampionskoj sezoni 2019/2020 kada mu je to pošlo za rukom čak tri puta.

Krajnji rezultat utakmice bio je 3408:3326, 82 čunja razlike i 6:2 u ekipnim poenima, dovoljno za sedmu ligašku pobedu u tekućoj sezoni.


Naredna utakmica

Jesenji deo ligaškog prvenstva zatvaramo u Kljajićevu, gde ćemo za protivnika imati Vihor koji se nalazi u izuzetno dobroj formi, a pobedom bi se priključili borbi za drugo mesto na tabeli. Utakmica se igra u nedelju 19. 11. sa početkom od 11č.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA