Furiozna Vojvodina, Vihor deklasiran maksimalnim rezultatom!

Furiozna Vojvodina, Vihor deklasiran maksimalnim rezultatom!

Duel novog superligaša i trenutno drugoplasirane ekipe KK “Vihor” iz Sombora, nije opravdao naziv “derbija” uzimajući u obzir trenutne pozicije dveju ekipa na tabeli. Jedna ekipa se pitala tokom čitavog toka meča, a ta ekipa je bila ekipa Vojvodine. Po drugi put ove sezone (nakon prvog prvenstvenog kola i pobede od 8:0 protiv KK “Kordun” iz Kljajićeva), zabeležena je pobeda maksimalnim rezultatom od 0:8 (3213:3434) za petnaestu, ubeljivu uzastopnu pobedu u tekućoj sezoni. Blaga neizvesnost, bila je prisutna u prvom bloku, u duelu izmedju Trivić Damira i Gajin Dragana i to je jedini duel u kojem je igrački bod mogao da ode na obe strane.

PRVI BLOK:
Današnju utakmicu otvorili su Gajin Dragan i Kovačević Vojislav, koji je ujedno bio i igrač utakmice, iako je Kresović Zdravko postigao identičan rezultat (594), ali je Kovačević Vojislav svoj nastup završio bez “praznih”. Gajin Dragan, igrao je protiv iskusnog Trivić Damira, istinskog zaljubljenika u u ovaj sport i dragog prijatelja našeg kluba. Uslovno rečeno, Gajin Dragan je imao “slabiji” dan, ali je našoj ekipi doneo prvi igrački bod. Poveo je 0:2 u setovima ali se Trivić Damir nakon slabija dva uvodna seta konsolidovao i dobio preostala dva seta, za konačnih 552:556 (u setovima 2:2). Kovačević Vojislav, koji nastavlja sa odličnim partijama u prolećnom delu sezone, veoma sigurnom igrom je savladao nekadašnjeg igrača i velikog prijatelja našeg kluba, Vitman Miroslava i nijanse su nedostajale da pređe granicu od 600 čunjeva. Vitman Miroslav, osvojio je drugi set (151:140) i ulio nadu domaćinu da može do preokreta, ali je Kovačević Vojislav treći i četvrti set odigrao ukupno 308 (150, 158) i otklonio sve dileme oko pobednika ovog duela, za konačnih 561:594 (u setovima 1:3). Nakon prvog bloka, naša ekipa povela je sa 0:2 i imala prednost od +37 čunjeva.

DRUGI BLOK:
U nastavku utakmice, nastupili su kapiten Kresović Zdravko i Vraneš Milan, koji su od starta svojih nastupa stavili do znanja da su na svoje staze stali da otklone sve dileme oko pobednika ovog duela i treći blok načine formalnim. Zajedno su u drugom bloku doneli novu “zalihu”, od +137 čunjeva. Kresović Zdravko, igrao je protiv iskusnog Pavlović Aleksandra, i nakon prvog seta (118:148) domaćin bio primoran da izvrši prvu a ujedno i jedinu izmenu na utakmici. Umesto Pavlović Aleksandra, u igru je ušao takođe iskusni Stojšić Darivoj, ali ni on nije mogao ozbiljnije da parira našem kapitenu, koji je poput Kovačević Vojislava, odigrao odličnih 307 (153, 154) u trećem i četvrtom setu i mirno priveo svoj nastup kraju, 521:594 (u setovima 1:3) za treći igrački poen. Vraneš Milan, raspoložen i motivisan za današnji nastup igrao je protiv Praštalo Mladena, i već nakon prva dva odigrana seta (242:306) je obezbedio četvrti igrački poen. Ostaje žal što nije u istom ritmu nastavio u preostala dva seta (138, 135) i ostvario rezultat preko 600 čunjeva ali prilike za to će itekako biti, i na kraju nastupa rezultat je bio 518:579 (u setovima 1:3) za ukupnih 0:4 u igračkim poenima i nedostižnih +171 čunjeva za našu ekipu.

TREĆI BLOK:
Prema izrazima lica domaćih igrača i navijača koji su prisustvovali današnjoj utakmici, treći blok nije trebao ni da se odigra. Kurjakov Bogdan i Juhas Saša zatvorili su današnji program svojim nastupima u “revijalnom” delu utakmice. Kurjakov Bogdan, odigrao je baš onoliko koliko je to bilo potrebno i donese peti igrački poen, savladavši Bulaja Gorana sa 491:533 (u setovima 1:3). Zavesu na današnju crveno-belu predstavu, spustio je Juhas Saša, koji je sa druge strane imao Kosanović Milana, koji u poslednje vreme pruža veoma dobre partije za svoj klub i koji je ujedno bio najbolji u redovima KK “Vihor” na današnjoj utakmici. Sa pola snage, Juhas Saša je odigrao dobar rezultat i stavio nam svima do znanja da svoje motore planira da “upali” za finalni deo prvenstva, kako za državno prvenstvno u tandemu, 1/4 kupa Srbije protiv Beograda tako i za preostale utakmice u prvenstvu. Nakon trećeg bloka, domaćinu nije preostalo ništa nego da čestita našoj ekipi na ubedljivoj, petnaestoj uzastopnoj pobedi od 0:8 (3213:3434).

Zanimljiva je činjenica da je naša ekipa bila bolja svega sedam čunjeva u “pune” (2191:2198) dok je ukupnu razliku napravila upravo u “čišćenje”, (1022:1236).

U narednom, 16. kolu prve lige Srbije – grupa Vojvodina, ugostićemo ekipu KK “Jadran” iz Golubinaca. Utakmica je na programu 10. Marta, 2019. godine sa početkom od 16:00h na kuglani “Spens”, staze 5-8.

Od sledećeg vikenda, bićete u prilici da vidite potpuno novi, bolji, funkcionalniji i informativno bogatiji websajt kluba koji je u završnoj fazi izrade. Na njemu ćemo ispratiti ostatak ove sezone i pripremiti ga za Super ligu, gde je u planu da naš sajt preuzme primat u Srbiji vezano za rezultate, raspored, tabelu i novosti iz najelitnijeg ranga takmičenja!

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA