Beograd odbranio titulu u Kupu Srbije, Vojvodina vicešampion

Beograd odbranio titulu u Kupu Srbije, Vojvodina vicešampion

APATIN, 06/07. APRIL 2024. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj polufinala:

Proteklog vikenda, 06. i 07. aprila, odigrana je završnica Kupa Srbije, koja je održana u Apatinu. Polufinalne nastupe u muškoj konkurenciji izborili su Beograd, Spartak 024, Partizan i Vojvodina, dok su se u ženskoj konkurenciji našle Alimenta, Bačka, Singidunum i Radnički NS. Polufinalni parovi bili su odlučeni žrebom, u kome je Vojvodina za protivnika dobila ekipu Spartaka 024, dok su drugi polufinalni par činili Beograd i Partizan, dok su u ženskoj konkurenciji parovi bili Alimenta – Singidunum i Radnički NS – Bačka.

U prvom muškom polufinalu Vojvodina je bez većih problema uspešno izašla na kraj sa Spartakom 024 iz Subotice, čime je izboreno peto finale u Kupu Srbije, treće u poslednjih 5 godina. Takođe treba napomenuti da u tih 5 godina samo jednom Vojvodina nije stigla do polufinala, kada je prošle godine u četvrtfinalu zaustavljena od strane Crvene Zvezde. U drugom muškom polufinalu Beograd je pružio izvanrednu partiju i sa lakoćom savladao Partizan rezultatom 7:1 (3647:3286) i oni su bili protivnici Vojvodine u finalu. Igrač utakmice bio je mladi Šakić Mateja sa 636 čunjeva.

U Kupu Srbije Vojvodina i Spartak 024 iz Subotice do sad su se sastali tri puta, i trenutno je Vojvodina uspešnija sa 2:1. Prvi put sastali su se u sezoni 2019/2020 u četvrtfinalu, kada je Vojvodina slavila sa  7:1 i na kraju podigla šampionski pehar. Drugi put sastali su se u polufinalu kada je uspešniji bio Spartak 024 istim rezultatom, a na kraju Spartak je osvojio Kup prvi put u istoriji kluba te 2022. godine.

U ženskom polufinalu Alimenta je takođe sa lakoćom izborila finale, sa ubedljivih 6:2 (3521:3304) protiv Singidunuma, gde je igračica utakmice bila Rašković Jasmina sa izvanredna 632 oborena čunja. Neizvesnost u polufinalnim mečima bila je prisutna samo u drugom ženskom polufinalu gde je Bačka u poslednjim hicima nadigrala prošlogodišnjeg šampiona Kupa Srbije, Radničkog iz Novog Sada sa rezultatom 2:6 (3341:3358). U pomenutoj utakmici igračica utakmice bila je Todić Slobodanka sa rezultatom od 588 čunjeva.

POLUFINALE: Spartak 024 -Vojvodina: 1:7 (3416:3542)

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vekić Goran (545/1/ 0 vs 1 /3/ 601) Kresović Zdravko
Dojić Damir (572/1/ 0 vs 1 /3/ 607) Simonović Slobodan
Vojnović Milorad (550/1/ 0 vs 0 /3/ 598) Majstorović Predrag
Skenderović Slaven (555/1/ 0 vs 1 /3/ 594) Keregđarto Boris
Keri Kristijan (620/4/ 1 vs 0 /0/ 546) Kovačević Vojislav
Bajić Borislav (574/1/ 0 vs 1 /3/ 308+288) Gajin Dragan/Rac Andor


Izveštaj finala:

Finale se igralo dan posle polufinalnih duela i za titulu su se borili  kuglaši Beograda i Vojvodine, možemo reći i dve najbolje ekipe aktuelne sezone jer obe su ekipe zauzele prva dva mesta i u ligaškom takmičenju. Kad se pogledaju imena igrača očekivano je da je Beograd apsulutni favorit jer u njihovim redovima nastupa čak sedam igrača koji su na širem spisku seniorske reprezentacije i imaju jednog juniorskog reprezentativca.

Intersantno je da je od 5 finala koje je Vojvodina igrala, u poslednja tri protivnik bio upravo Beograd. Bez obzira što je Beograd bio favorit, i što su vodili tokom cele utakmice, Vojvodina se nije predavala, dosta dobro su se držala u prva dva bloka posle kojih su gubili sa 1:3 i 50 čunjeva. Tek u poslednjem bloku je Beograd napravio razliku i zasluženo osvojio duplu krunu, a ukupno 14. titulu u kupu Srbije (uz to imaju i jedno srebro i dve bronze). Vojvodina je šest puta je završila među prve tri ekipe i imaju 3 titule, dva srebra i jednu bronzu, od kojih su jednu titulu, dva srebra i jednu bronzu osvojili u poslednjih pet godina.

Kod žena u finalu slavila je Alimenta u jednoj uzbuljivoj utakmici sa 5:3 (3386:3359) čime su osvojile petu titulu. Igračica utakmice još jednom je bila Rašković sa rezultatom od 600 čunjeva čime je potvrdila da se nalazi u dobroj formi pred početak Svetskog prvenstva.

Ovo je bio peti susret između Vojvodine i Beograda u Kupu i sada je rezultat 3:2 za Beograđane, od toga poslednja tri puta su se susreli u finalu i tamo je uspešniji Beograd sa 2:1. Treba dodati da je Beograd ekipa sa kojom se Vojvodina najčešće susretala u Kupu Srbije. Za Vojvodinu ovo je bilo peto finale u istoriji kluba i drugi poraz, ali Beograd jeste najjača ekipa u Srbiji i zasluženo su osvojili duplu krunu i ove godine.

FINALE: Vojvodina-Beograd 2:6 (3613:3756)

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Simonović Slobodan (619/2/ 0 vs 1 /2/ 625) Lončarević Adrijan
Kresović Zdravko (625/2/ 0 vs 1 /2/ 665) Tepša Daniel
Majstorović Predrag (611/1/ 1 vs 0 /3/ 635) Kličarić Bojan
Gajin Dragan (622 /2/ 0 vs 1 /2/ 602) Šakić Mateja
Nikolić Igor (558/1/ 0 vs 1 /3/ 642) Milinković Aleksandar
Keregđarto Boris/Rac Andor (273+305/2,5/ 0 vs 1 /1,5/ 587) Jevremović Ilija


Utakmicu su otvorili Simonović Slobodan i Kresović Zdravko za Vojvodinu, dok su za Beograd prvi blok činili Lončarević Adrijan i Tepša Daniel. Kako se i moglo očekivati, videli smo sjajnu igru na obe strane, pogotovo u prvih 30 hitaca od strane Tepše koji je oborio 185 čunjeva nakon 115 na pune. Kresović je sjajnu igru pokazao u drugih 60 hitaca, oborivši sjajnih 347 čunjeva. Tepšina razlika iz prvih 60 hitaca bila je ipak nedostižna, pa je on doneo prvi bod Beogradu. Mnogo neizvesnije bilo je na drugoj strani gde je Lončarević poveo sa 2:0 ali su naredna dva seta pripala Simonoviću. Ipak, nedostajalo mu je sedam čunjeva za osvajanje ekipnog boda, pa je tako Beograd odneo ceo plen iz prvog bloka.

Veliku borbu videli smo i u drugom setu. Majstorović Predrag i Gajin Dragan igrali su za Vojvodinu, a prednosti iz prvog bloka branili su Kličarić Bojan i Šakić Mateja za Beograd. Majstorović je nakon nesrećno izgubljenog prvog seta izgubio i naredna dva, da bi tek u poslednjih 30 hitaca ublažio poraz protiv Kličarića. Gajin i Šakić odigrali su sličan duel kao na Spensu nedavno, uz mnogo preokreta i neizvesnosti. Gajin je i ovoga puta bio uspešniji jer je u dva seta koja je dobio stekao nedostižnu prednost u čunjevima i tako ostavio minimalne šanse igračima u poslednjem bloku da naprave iznenađenje.

U poslednjem bloku za Vojvodinu su nastupili Nikolić Igor, koji je igrao protiv Milinković Aleksandra, i Keregđarto Boris, koji je igrao protiv Jevremović Ilije. Milinković je sjajno otvorio utakmicu oborivši 183 čunja, i time u startu otklonio svaku mogućnost preokreta na ovoj utakmici. Nikolić je osvojio drugi set ali to je bilo sve od njega na ovoj utakmici. Keregđarto je svoje mesto prepustio Rac Andoru koji se ponovo pokazao kao sjajna rezerva osvojivši oba seta protiv Jevremovića, pa je tako Andoru pripao igrački poen bez obzira na minus od devet čunjeva.

Konačan rezultat bio je 2:6 i 143 čunja razlike za Beograd.
Igrač utakmice je Tepša Daniel sa 665 čunjeva, uz najbolju igru u pune i drugo najbolje čišćenje na utakmici.

Ovim je kuglaški klub Vojvodina završio, možemo reći još jednu uspešnu, sezonu 2023/2024 a pored drugog mesta u Super ligi i Kupu Srbije ostvaren je i značajni broj individualnih uspeha.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA