Baranju treće mesto na Mentor kupu u Segedinu, Kresović i Gajin zaustavljeni u kvalifikacijama

Baranju treće mesto na Mentor kupu u Segedinu, Kresović i Gajin zaustavljeni u kvalifikacijama

NOVI SAD, 13. JANUAR 2020. GODINE
Autor teksta: Milan Vraneš


Mentor kup, Segedin:
Tradicionalni kuglaški turnir “Mentor kup” koji se od 2002. godine organizuje u Segedinu važi za jedan od najzahtevnijih turnira u Evropi, zbog specifičnog sistema eliminacije (od 1/8 finala do finala igra se na dva dobijena seta). Kao i svih prethodnih godina, tako i ove, učešće su uzeli najbolji kuglaši sveta, a turnir se boduje za NBC listu. Učešće na turniru predstavljajući naš klub, uzela su trojica igrača, Zdravko Kresović, Dragan Gajin i Čongor Baranj.

Za plasman u 1/8 finala posle kvalifikacionog dela, bilo je potrebno 610 čunjeva a Čongor Baranj je sa 634 čunja zauzeo peto mesto u kvalifikacijama. U 1/8 finala, Baranj je ubedljivo savladao Žolt Huvosa sa 2:0 (155:126, 153:134), da bi u 1/4 finalu takođe sa 2:0 (164:141, 161:136) savladao Adrijana Lončarevića. U polufinalu, duel za sve sladokusce – na suprotnoj strani nalazio se četvorostruki osvajač ovog turnira do tog trenutka, igrač koji u ovoj sezoni igra u formi života, najbolji kuglaš u istoriji ovog sporta – Vilmoš Zavarko. Zavarkovih 375 u dva seta za 2:0 (196:153, 179:161) bili su nedostižni za Baranja koji je zajedno sa Tiborom Selom osvojio treće mesto na turniru a sam Zavarko je na kraju došao do pete titule u Segedinu.

Zdravko Kresović je u dva nastupao odigrao gotovo identične rezultate (574, 575) i zauzeo je 44. mesto u kvalifikacijama, dok je Dragan Gajin sa 589 čunjeva zauzeo 30. mesto u kvalifikacijama.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA