Vojvodini pripali bitni bodovi u Beogradu, Partizan i dalje u opasnoj zoni

Vojvodini pripali bitni bodovi u Beogradu, Partizan i dalje u opasnoj zoni

Beograd, 05. FEBRUAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Dana 05. februara odigrana je utakmica 14. kola Super lige Srbije između domaćina Partizana i Vojvodine. Bodovi su bili od izuetne važnosti za ove ekipe, Partizanu za beg iz zone ispadanja a Vojvodini za učećše na još jednoj međunarodnoj sceni.

Kuglašima Vojvodine i Partizana ovo je bio 15. ligaški okršaj od raspada SFRJ-a, uz to 2 puta su se nastali u nacionalnom kupu Srbije. U poslednje 4 godina od kada se Vojvodina nalazi u elitnom društvo Novosađani imaju dobar skor protiv Beograđana, do ove utakmice skor je bio 5 – 1 -1 uz jedan nerešen rezultat u kupu Srbije, ali je i tada Vojvodina prošla dalje zbog boljih malih set poena. Zahvaljujući pobedi u 14. kolu  Vojvodina ima šest pobeda nad Partizanom i u poslednjih 9 utakmica samo jednom su doživeli poraz.

Posle 14 odigranih kola kuglaši Vojvodine imaju učinak od 10-0-4, i sa 20 osvojenih poena nalaze se na drugom mestu, ali ih i dalje u stopu prate Spartak 024 i Crvena Zvezda koji dele treće-četvrto mesto sa 18 poena. Beograd je pobedom nad Prva Petoletkom u Kragujevcu obezbedio je 4 kola pre kraja šampionsku titulu. Ovo je ukupno trinaesta šampionska titula u vitrini najuspešnijeg muškog srpskog kuglaškog kluba. Uz ovih 13 titula, Beograd ima i dve srebrne medalje. Ovim putem kuglaški klub Vojvodina čestita ekipi Beograda na postignutom izvanrednom rezultatu i šampionskoj tituli.

Partizan-Vojvodina: 1:7 (3409:3591)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Partizan:
Kuzmanović Aleksandar, Matijaš Nikola, Krneta Dalibor, Prijić Slavko, Jurišić Božidar i Jovanović Mladen.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Gajin Dragan, Todorović Nemanja i Rac Andor.
Rezerve: Nikolić Igor i Kurjakov Bogdan

Kuzmanović Aleksandar (572 /0/ 0 vs 1 /4/ 605) Simonović Slobodan
Matijaš Nikola (597 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 597) Kresović Zdravko
Krneta Dalibor (565 /1/ 0 vs 1 /3/ 600) Keregđarto Boris
Prijić Slavko (554 /0/ 0 vs 1 /4/ 606) Gajin Dragan
Jurišić Božidar (541 /1/ 0 vs 1 /3/ 611) Todorović Nemanja
Jovanović Mladen (580 /1/ 0 vs 1 /3/ 572) Rac Andor


Utakmicu su obe ekipe otvorile sa dva jaka igrača. Parovi brvog bloka bili su Kuzmanović Aleksandar – Simonović Slobodan i Matijaš Nikola – Kresović Zdravko. U prvih 60 hitaca viđena je prilično izjednačena borba, bez veće razlike u čunjevima, najslabiji rezultat bio je 291 čunj a najbolji 309. Simonović je imao prednost u malim setovima od 2:0 a Kresović je gubio 0:2. Treći set je već bilo drugačije i tu su igrači Vojvodine vratili zaostatak od 10 čunjeva i poveli još za 27. Igrači Partizana nisu igrali loše, naprotiv, igrali su sigurno, malo nisu imali ni sreće a sve što njima nije padalo- plao je na drugoj stazi. Simonović sa stazom od 166 osigurava prvi ekipni poen a Kresović sa 160 vraća sav zaostatak u čunjevima i u poslednji set ušao je sa egalom. Simonović je malo popustio u poslednjem setu, ali je osvojio i taj set i na kraju slavio sa 4:0. Kresović i Matijaš vodili su veliku butku za ekipni poen, skoro ceo poslednji set Kresović je bio u prednosti, ali zbog par njegovih pogrešnih hitca u završnici Matijaš osvaja prvi ekipni poen za Partizan uz isti broj čunjeva od 597 (Matijaš bio uspešniji u ekipnim poenima sa 2,5:1,5).

Posle prvog bloka rezultat je bio 1:1 u ekipnim poenima i lepih 33 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

Ekipa Vojvodine napala je domaćine i u drugom paru, na staze su izašli Keregđarto Boris i Gajin Dragan, a njihovi protivnici bili su Krneta Dalibor i Prijić Slavko. Vojvodinini igrači mnogo bolje su ušli u utakmicu nego domaći igrači i iz seta u set sa sigurnošćom su povećavali razliku u čunjevima. Posle tri seta već su obojica obezbedili ekipne poene za Vojvodinu, gde je na kraju Keregđarto prepustio poslednji set Krneti dok je Gajin sa 4:0 pobedio svog protivnika. Takođe oboje su svoje nastupe završili rezultatom od 600+  čunjeva.

Posle drugog bloka rezultat je bio 1:3 u ekipnim poenima za Vojvodinu i velikih 120 čunjeva prednosti.

Posle drugog para utakmica je već praktično bila rešena, ali igrači Vojvodine nisu dozvolili da domaćini razmišljaju o tome da eventualno izvuku bod, nego su odmah u prvom setu trećeg bloka još više podigli razliku u čunjevima. U poslednjem trećem bloku za Vojvodinu nastupali su Todorović Nemanja i Rac Andor a za Partizan Jurišić Božidar i Jovanović Mladen. Rac je obezbedio ekipni poen već posle tri seta, a Todorović je vodio 2:1 i imao velikih 57 čunjeva prednosti, tako da je praktično i on obezbedio ekipni poen i tada se znalo da će Vojvodina imati 5 ekipnih poena. Nažalost u poslednjem setu i oboma je pala koncentracija što je uticalo na to da Rac ne završi svoj natup sa 600+ čunjeva kao i večina njegovih saigrača, a Todorovića je poslednje čišćenje koštalo rušenja ličnog rekorda.

Konačan rezultat bio je 1:7 i 182 čunja razlike u korist gostujuće Vojvodine. Igrači utakmice je Todorović Nemanja sa 611 oborenih čunjeva a čak trojica saigrača ispratili su ga sa takođe rezultatom od 600+ čunja. Kod domaćina jedini koji je pružio dobru partiju je Matijaš Nikola sa, za njega ove sezone iznenađujuće malih, 597 čunjeva.


Naredna utakmica:

U sledećem 15. kolu koje je na programu 19. februara 2023. godine, ekipa Vojvodine će pred domaćom publikom dočekati Jedinstvo iz Novog Bečeja, ekipu koja se trenutno nalazi na sredini tabele zahvaljujući tome što trenutno imaju tri vezane pobede, između ostalog savladali su Spartak 024 i Metalac u gostima, tako da im neće manjkati samopouzdanja.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA