Vojvodina zabeležila 10. ligašku pobedu, savladana i Mladost

Vojvodina zabeležila 10. ligašku pobedu, savladana i Mladost

NOVI SAD, 11. FEBRUAR 2024. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Za vikend je odigrano 13. kolo Super lige Srbije, gde je Vojvodina dočekala Mladost iz Kragujevaca, ekipu kojoj je ovo debitantska sezona u ovom takmičenju i trenutno se nalazi na dnu tabele i bori se za opstanak u elitnom rangu. Kuglaški klub Mladost osnovan je pre svega 7 godina.

Ovu utakmicu obeležio je i mali jubilej. Naime ovo je bila 100. utakmica koju je Simonović Slobodan odigrao za ekipu Vojvodine. Kapiten Zdravko Kresović uručio mu je plaketu nakon odigranog prvog bloka za uspomenu i doprinos klubu koju je dao u poslednjih 5 godina. Simonović se sada nalazi u društvu poput Feldejak Ervina, Kresović Zdravka, Gajin Dragana, Nikolić Igora, Relote Borisa, Kurjakov Bogdana, Rac Andora, Škorić Nenada, Đaković Zorana i još mnogo drugih igrača koji imaju trocifren broj nastupa. Od sezone 2004/2005 se računa broj ekipnih nastupa za klub tako da je ovo 20. sezona po redu. (Radi se i na proširenju ove baze podataka).

Nakon 13 odigranih kola Beograd i dalje ubedljivo drži čelnu poziciju sa maksimalnih 26 bodova, Vojvodina je druga sa pet bodova manje, dok je ekipa Vihora treća sa 17. Po četri boda zaostatka za trećim mestom imaju Crvena Zvezda iz Beograda i Jadran iz Golubinaca koji su se sa tri vezeane pobede priključili borbi za plasman koji vodi u Evropu. Preostalih 5 ekipa vode borbu za opstanak a najizglednije šanse za to ima Jedinstvo iz Novog Bečeja.

Vojvodina-Mladost: 6:2 (3383:3293)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile su se za sledeće sastave:

Mladost:
Stupar Dejan, Trošić Ivan, Vuksanović Dragoslav, Laketić Nikola, Gajić Igor, Marković Goran
Rezerve: Živanović Slavomir, Karzić Saša, Radović Nenad

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Majstorović Predrag,Keregđarto Boris, Kovačević Vojislav, Rac Andor, Gajin Dragan

Rezerve: Radonić Dejan i Kresović Zdravko

Majstorović Predrag /601/ 2/ 1 0 /2/ 571/ Stupar Dejan
Simonović Slobodan /588/ 3/ 1 0 /1/ 567/ Trošić Ivan
Keregđarto Boris /566/ 3/ 1 0 /1 /538/ Vuksanović Dragoslav
Kovačević Vojislav /569/ 2/ 1 0 /2 /554/ Laketić Nikola
Gajin Dragan /540/ 2/ 0 1 /2 /554/ Gajić Igor
Rac Andor /272/ 1/ 0 1 /1 /260/ Marković Goran
Radonić Dejan /247/ 0/ /2 /249/ Radović Nenad


Utakmicu su otvorili Majstorović Predrag i Simonović Slobodan za Vojvodinu, dok su za ekipu iz Kragujevca na staze izašli Stupar Dejan i Trošić Ivan. Nakon 60 hitaca rezultat je bio 1:1 na obe strane. Imao je Stupar prednost od 2:1 nakon 90 hitaca i bio mu je potreban nerešen rezultat ili ceo set da bi došao do ekipnog boda. I pored sjajne igre u čišćenju i 155 oborenih čunjeva, on nije uspeo da iznenadi Majstorovića koji je još boljom igrom u pune i jednako dobrim čišćenjem u poslednjem setu došao do prvog ekipnog boda uz 601 čunj. Veliku borbu na drugoj strani vodio je Simonović protiv Trošića u poslednjih 60 hitaca. I Trošić je pružio sjajnu igru oborivši 298 čunjava ali je Simonović sa 311 uzeo oba mala set poena i došao do celog plena na svoj 100-ti nastup.

Posle prvog bloka rezultat je bio 2:0 za Vojvodinu i 51 čunj razlike

Drugi blok za ekipu Vojvodine činili su Keregđarto Boris i Kovačević Vojislav, a za poravnjanje rezultata borili su se Vuksanović Dragoslav i Laketić Nikola. Keregđarto je dobro otvorio utakmicu i nakon 60 hitaca vodio 2:0. U trećem setu Vuksanović se odlično snalazi na stazi broj 7 i dolazi do prvog set poena. To je, ispostaviće se, bilo sve što je imao da prikaže na ovoj utakmici pa je Keregđarto lako došao do boda u poslednjem setu.
Kovačević Vojislav je izgubio prvi set za čunj, ali je rezultat poravnao već u sledećem setu oborivši 146 čunjeva. Isto toliko oborio je Laketić u trećem setu i tako ponovo poveo- 2:1. Imao je Laketić odličnih 100 čunjeva u pune ali je na drugoj strani Kovačević blistao sa 112. U čišćenju su odigrali podjednako “u čunj”, pa je tako Kovačević ponovo došao do preokreta i novog ekipnog boda.

Tako je rezultat na semaforu pokazivao 4:0 i 91 čunj prednosti za Vojvodinu nakon drugog bloka

Poslednji blok za Vojvodinu činili su Gajin Dragan i Rac Andor. Gajin, koji je za protivnika imao Gajić Igora, vratio se na staze nakon kraće pauze i propuštenog prvenstva Vojvodine zbog povrede. Iako nedovoljno oporavljen vodio je ujednačenu borbu sa Gajićem, ali je prvenstveno zbog bolje igre u pune ekipni bod pripao gostu iz Kragujevca. Rac Andor i Marković Goran odigrali su po 60 hitaca pritom uzevši po bod. U nastavku su svoje staze prepustili Radonić Dejanu (Vojvodina), odnosno Radović Nenadu (Mladost). I njih dvojica su odigrali ujednačeno, ali je oba puta za po čunj bio bolji Radović, koji je svojoj ekipi doneo drugi ekipni bod bez obzira na ukupni zaostatak od 10 čunjeva.

Konačan rezultat utakmice bio je 6:2 i 90 čunjeva razlike za Vojvodinu.


Naredna utakmica:

Vojvodina će narednog vikenda igrati na gostujućem terenu a za protivnika će imati Partizan, na kuglani SC Banjica. Utakmica se igra u nedelju sa početkom od 11:00 č.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA