Vojvodina se revanširala Zvezdi za prošlogodišnji poraz na Banjici

Vojvodina se revanširala Zvezdi za prošlogodišnji poraz na Banjici

Beograd, 31. OKTOBAR 2020. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U zaostalom drugom kolu Super lige Srbije Vojvodina je gostovala beogradskoj ekipi Crvene Zvezde, u kome smo se revanširali za poraz iz prošle takmičarske sezone i zasluženo osvojili nova dva boda.

Najveća neizvesnost bila je prisutna u drugom bloku gde su domaćini smanjili vođstvo sa 57 čunjeva na samo 7 čunjeva. U trećem bloku Nemanja Todorović i Zdravko Kresović su odigrali sigurnoi samouvereno, te nisu dozvolili da domaćini zadrže bodove u Beogradu.

Posle pet odigranih kola Vojvodina ima učinak od četri pobede i jedanog poraz, a trenutno dele drugo i treće mesto na tabeli sa Spartakom 024 iz Subotice, sa zaostatkom svega jednog boda za vodećim Beogradom.

Posle utakmice domaćini su počastili igrače Vojvodine u boćarskom klubu Crvene Zvezde, gde su proveli prijatno vreme i gde su pojedini igrači isprobali svoje umeće u boćanju.

Crvena Zvezda-Vojvodina: 2:6 (3377:3529)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Crvena Zvezda:
Goran Bukva, Jovica Štikovac, Jovica Janković, Jovan Kerećki, Goran Cimeša, Novak Obradović.
Rezerve: Avram Jevremović, Marko Vujović.

Vojvodina:
Slobodan Simonović, Dragan Gajin, Andor Rac, Vojislav Kovačević, Nemanja Todorović, Zdravko Kresović.
Rezerve: Boris Relota.


Utakmicu su silovito otvorili Slobodan Simonović i Dragan Gajin i već pole prvog seta preuzeli značajno vodstvo. Svoje dobro kuglanje održali su do kraja nastupa i na kraju obojica zasluženo osvojaju ekipne poene sa rezultatima preko 600 oborenih čunjeva.

Posle prvog bloka Vojvodina stiče prednost od 0:2 u ekipnim poenima i 57 čunjeva prednosti.

U drugom bloku na staze izlaze Andor Rac i Vojsilav Kovačević. Loš strat obojice gosti iskusno koriste i gotovo uspevaju istopiti svu stečenu razliku prvog seta. Posle 60 hitaca semafor je pojazivao +1 čunj za Vojvodinu. Na pola seta u igru ulazi Boris Relot umesto Vojislav Kovačevića i tada uspevamo održati priključak za razigranim protivnikom. Doduše 10 hitaca pred kraj drugog bloka domaćini su imali prednost oko 30 čunjeva, tada Andor i Boris pale turbinu i sa nekoliko sjajnih hitaca uspevaju da privedu drugi blok sa pozitivnim ishodom.

Posle drugog bloka rezultat je 2:2 u ekipnim poenima i 7 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

Treći blok činili su Nemanja Todorović i Zdravko Kresović, koji su pružali dobru partiju i iz seta u set,  povećali prednost. Na kraju utakmice obojica su osvojili ekipni poen sa rezultatima preko 600 oborenih čunjeva. Nemanji je ovo prvih 600 čunjeva u dresu Vojvodine od kada je ovog leta stigao u naše redove. Gledajući sa strane  je ovo izgledalo prilično lako, te od mladog reprezentativca Srbije očekujemo nova i još veća dostignuća u narednim utakmicama.

Krajnji rezultat je 2:6 i 152 čunjeva razlike. Igrač utakmice je Zdravko Kresović sa 621 oborenih čunjeva.

Bukva Goran (569 /1/ 0 vs 1 /3/ 608) Simonović Slobodan
Štikovac Jovica (586 /2/ 0 vs 1 /2/ 604) Gajin Dragan
Janković Jovica (581 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 569) Rac Andor
Kerečki Jovan (557 /3/ 1 vs 0 /1/ 250+269) Kovačević Vojislav/Relota Boris
Cimeša Goran (552 /0/ 0 vs 1 /4/ 608) Todorović Nemanja
Obradović Novak/Jevremović Avram (272+260 /0/ 0 vs 1 /4/ 621) Kresović Zdravko


Naredna utakmica:
Naredno kolo je na programu tek 22.11.2020. godine, gde dočekujemo ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja. Do tada, a već narednog vikenda sastajemo se sa Crvenom Zvezdom, ovaj put u Kupu Srbije. Utakmica se igra na kuglani u Bačkoj Topoli u subotu 07.11.2020. godine, sa početkom od 15h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA