Vojvodina samouverena u derbiju kola protiv Partizana na Banjici, Gajin igrač kola sa 651!

Vojvodina samouverena u derbiju kola protiv Partizana na Banjici, Gajin igrač kola sa 651!

BEOGRAD, 09. FEBRUAR 2020. GODINE
Autor teksta: Milan Vraneš


Izveštaj:
U 14. kolu Super lige, gostovali smo ekipi Partizan na Banjici, u utakmici u kojoj su obe strane imale veliki motiv i imperativ pobede iz ličnih razloga. Domaćin je pobedom mogao da ostane u trci za odbranu naslova prvaka Super lige dok je naša ekipa pobedom mogla direktno da izbaci Partizan iz dalje trke za osvajanje prvog mesta, učvrsti se na čelu tabele i približi sebe ka trećoj tituli prvaka države u klupskoj istoriji, prvoj nakon trinaest godina.

U prvom bloku, viđen je pravi kuglaški klasik između dvojice igrača koji su po prosecima u dosadašnjem toku sezone najbolji u svojim ekipama, Matijaša i Baranja.  U ključnim momentima njihovog duela, Baranj je pokazao zašto se smatra pre svega igračem sa velikim iskustvom i uspeo je ekipi da donese prvi igrački poen iako je na kraju imao osam čunjeva manje (1,5:2,5 u setovima). Juhas je krenuo silovito u prvom setu odigravši 184 (pune 94, čišćenje 90) ali se Jovanović u nastavku razigrao i Juhas je morao da traži igrački bod u poslednjem setu (gubio je 2:1 u setovima), što je i uspeo nakon odlično odigranog četvrtog seta. U drugi blok, ušlo se sa 0:2 u korist naše ekipe i neznatne razlike od -/+23 čunja. Rac je svoje mesto nakon trećeg seta ustupio Reloti, gde je on svoju priliku iskoristio na najbolji mogući. Ušao je bez probnih hitaca i dobio poslednji set protiv Trkulje, i direktno uticao da se u treći blok uđe sa pozitivnom razlikom u čunjevima. Simonović je do trećeg seta vodio neizvestan duel sa Vojnovićem gde je Vojnović osvojio drugi set, okrenuo čunjeve u svoju korist ali je Simonović ekspresno “ri-brejkovao” Vojnovića u trećem setu, i u četvrtom mirno priveo duel kraju za novi igrački poen. Kao i u utakmici protiv Beograda na Banjici, treći par činili su Kresović i Gajin koji su i po drugi put na ovoj kuglani odigrali motivisano, zrelo i sigurno, i u ranoj fazi trećeg bloka u potpunosti otklonili dileme oko pobednika ovog meča. Prednost u čunjevima je rasla iz seta u set, što je stvorilo priliku da poslednjih trideset hitaca umesto Kresovića odigra Vraneš i time su svi igrači prijavljeni za ovu utakmicu dobili šansu. Gajin je odigrao utakmicu sezone, bio je maestralan sa 651 oborenih čunjeva što mu je ujedno donelo i epitet igača kola. Zanimljivo da se Gajin u ovom nastupu opredelio za igru u desni lok, hrabra odluka imajući u vidu važnost i trenutak utakmice i ispostavilo se – odluka koja je napravila razliku.

Utakmica koja je uz gostovanje Beogradu u 10. kolu bila označena kao najvažnije gostovanje i više nego uspešno je završena. Ovo je bila druga prvenstvena pobeda nad Partizanom, nakon utakmice na Spensu u jesenjem delu Super lige. Poraz Spartaka iskoristila je ekipa Metalca koja se probila na drugo mesto na tabeli, koju ćemo posle prvenstvene pauze ugostiti na našoj kuglani gde ćemo imati priliku da se dodatno “odlepimo” prvim pratiocima tri kola pre kraja i dodatno se primaknemo tituli prvaka Super lige dok će u nastavku prvenstva biti viđena prava borba za osvajanje preostalih mesta koji vode u Evro kupove, a za njih se trenutno bori pet ekipa, što tekuću sezonu Super lige čini jednom od ujednačenijih i zanimljivijih u poslednjih nekoliko godina.

Partizan – Vojvodina: 2:6 (3593:3681)

Igrač utakmice bio je Dragan Gajin sa 651 oborenih čunjeva.


SVI REZULTATI 14. KOLA

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Partizan:
Mladen Jovanović, Nikola Matijaš, Milan Trkulja, Milorad Vojnović, Dalibor Popov, Miodrag Kevrešan

Vojvodina:
Saša Juhas, Čongor Baranj, Andor Rac, Slobodan Simonović, Zdravko Kresović, Dragan Gajin
Rezerve: Boris Relota, Milan Vraneš


Naredna utakmica:
15. kolo Super lige, na progamu je 1. Marta gde ćemo ugostiti ekipu Metalca koja se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli, i pobedom protiv njih osvajanje titule prvaka Super lige bila bi gotovo izvesna. Sledi pauza zbog odigravanja tandema narednog vikenda u Bačkoj Topoli (15/16. Februar), odnosno pojedinačnog državnog prvenstva na Banjici (22. Februar) gde će naš klub imati dva predstavnika, Sašu Juhasa i prošlogodišnjeg prvaka Srbije, Slobodana Simonovića.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA