Vojvodina preko Jedinstva do trećeg mesta na tabeli

Vojvodina preko Jedinstva do trećeg mesta na tabeli

Beograd, 23. OKTOBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 23. oktobra odigrano je šesto kolo Super lige, gde je Vojvodina kao gost igrala protiv Jedinstva iz Novog Bečeja. Od sezone 2020/2021 kada se Jedinstvo vratilo u Super ligu posle kratke pauze provedene u u rangu niže, ova utakmica je bila sedma između pomenute dve ekipe, pet puta su igrali u Super ligi, i dva puta u nacionalnom kupu- a svaka utakmica je završena u našu korist. Utakmice između pomenute dve ekipe uglavnom su bile uzbudljive i pobednika smo dobijali u poslednjim hicima, a čak pet puta razlika u čunjevima bila je manja od 40.

Novosađani bili su svesni da im je ova utakmica jako bitna zbog što boljeg plasmana na kraju sezone. Znajući da su često igrali napete utakmice, gosti su maksimalno posvećeni ušli u utakmicu, dobro otvorili i na kraju lakše nego što su očekivali došli do četvrte sezonske pobede.

Od raspada SFR Jugoslavije ove dve ekipe ukupno su se sastale 25 puta u ligaškim okršajima i time se ekipa Jedinstva nalazi na petom mestu po najvećem broju odigranih utakmica protiv Vojvodine, ali već u drugom delu sezone izjednačiće se sa Hajdukom iz Kule na četvrtom mestu. Na 25 ligaške utakmice treba dodati i tri utakmice u Kupu Srbije.

Nakon ove utakmice Vojvodina ima učinak 4-0-2, i sa 8 osvojenih poena nalazi se na trećem mestu na tabeli. Prvo mesto na tabeli čvrsto drži Beograd sa maksimalnih 12 osvojenih poena, dok se na drugom mestu nalazi Spartak 024 iz Subotice sa 10 bodova. U leđa pomenute tri ekipe duva Vihor iz Sombora sa 6 osvojenih bodova.

Jedinstvo NB-Vojvodina: 1:7 (3369:3536)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Jedinstvo NB:
Sopko Predrag, Bugarski Goran, Komaromi Ervin, Zrnić Mane, Ernješi Robert st. i Zavarko Čaba.
Rezerve: Ernješi Norbert.

Vojvodina:
Keregđarto Boris, Kresović Zdravko, Todorović Nemanja, Gajin Dragan, Nikolić Igor, Simonović Slobodan.
Rezerve: Rac Andor.

Sopko Predrag (567 /1/ 0 vs 1 /3/ 571) Keregđarto Boris
Bugarski Goran (554 /2/ 0 vs 1 /2/ 605) Kresović Zdravko
Komaromi Ervin (580 /2/ 1 vs 0 /2/ 565) Todorović Nemanja
Zrnić Mane (511 /0/ 0 vs 1 /4/ 606) Gajin Dragan
Ernješi Robert (577 /2/ 0 vs 1 /2/ 578) Nikolić Igor
Zavarko Čaba (580 /2/ 0 vs 1 /2/ 611) Simonović Slobodan


Vojvodina je svoje igrače postavila tako da Keregđarto Boris ide na Sopko Predraga a Kresović Zdravko na Bugarski Gorana. Utakmica je otvorena na najbolji mogući način, posle 60 hitaca Vojvodina je već imala 50 čunjeva prednosti, međutim u trećem setu su domaćini zapretili i smanjili zaostatak na 19 čunjeva razlike. U poslednji set igrači su ušli tako da je ishod mogao da bude od 2:0 za domaćine do 0:2 za goste. Kresović je od prvog hica četvrtog seta igrao fokusirano i sa izvanrednim setom od 166 čunjeva osigurao prvi ekipni poen sa 2:2 u malim setovima. Sa druge strane Keregđarto je tokom čitavog poslednjeg seta igrao neizvesno i pitanje pobednika njihovog duela dobili smo tek u poslednjem hicu koji je pripao Keregđartu.

Posle prvog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 0:2 u ekipnim poenima i 55 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

U drugom bloku Todorović Nemanja po treći uzastopni put vodio je bitku u Novom Bečeju protiv Komaromi Ervina, a sa druge strane stubova za bodove borili su se Gajin Dragan i Zrnić Mane. Posle dva uzastopna poraza Komaromi se revanširao Todoroviću zahvaljujući više oborenih čunjeva i tako ostvario prvi ekipni poen za Jedinstvo. Gajin je svoj nastup započeo sa stazom od 168 čunjeva i u drugom setu ispratio svoj rezultat sa 152. Tako je imao jako lep prelaz od 320 čunjeva i stvorio prednost od 71 čunj. U nastavku je pružio nešto slabiju igru ali i to je bilo dovoljno da privede svoju partiju kraju sa 4:0 i pokupi treći ekipni poen za Vojvodinu.

Posle drugog bloka rezultat je bio 1:3 u ekipnim poenima i velikih 135 čunjeva razlike.

Treći par činili su Nikolić Igor i Simonović Slobodan za Vojvodinu odnosno stariji Ernješi Robert i Zavarko Čaba. Od sedam međusobnih susreta koje su odigrale ove dve ekipe u poslednje dve godine, ovo je bio četvrti duel između Simonovića i Zavarka, a sva četiri su pripala Vojvodininom igraču. Nikolić je svoj nastup otvorio sa izvanrednih 169 čunjeva čime je na ovoj utakmici ostvario najveći rezultat u jednom setu, ali slaba igra u poslednjem setu koštala ga je rezultata od 600 čunjeva. Ipak , taj pad ga nije koštao ekipnog poena protiv iskusnog Ernješija, te ga je osvojio za svega jedan čunj.

Iako se pobednik utakmice znao odavno, bilo je razloga da se navija do kraja, jer je u poslednjem setu Simonoviću i Nikoliću trebalo da obore 304 čunja da bi popravili rekord kuglane od 3574 čunjeva koji Vojvodina drži od pre tri godine kada su u 1/16 kupa Srbije igrali protiv Stare Moravice. Nažalost, do novog rekorda nije došlo, a razlog toga je slabo čišćenje u kome su igrači očistili 72, a trebalo im je 111.

Krajnji rezultat je 1:7 i 167 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Igrač utakmice je Simonović Slobodan sa 611 oborenih čunjeva, a istakli su se još Gajin Dragan sa 606 i Kresović Zdravko sa 605 čunjeva.


Naredna utakmica:
U narednom sedmom kolu Vojvodina igra još jednu bitnu utakmicu u kojoj kao domaćin dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca. Utakmica se igra u nedelju 30. 10. 2022. godine sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA