Vojvodina pokupila i zlato i srebro sa prvenstva Vojvodine u mix-u

  • VESTI
  • 09/11/2023
  • 303 PREGLEDA
Vojvodina pokupila i zlato i srebro sa prvenstva Vojvodine u mix-u

Novi Sad, 04/05. Novembar 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda pored 1/8 finala kupa Srbije, u kom je Vojvodina savladala Kordun, igralo se i prvenstvo Vojvodine u mixu, na koje se prijavilo čak pet igrača iz kluba. Vojvođansko prvenstvo u mix-u igralo se u Novom Sadu na kuglani SC Spens (5-8) a takmičilo se ukupno 30 parova, od kojih je prvih 10 prošlo dalje na državno prvenstvo. Posle prošlogodišnjeg istorijskog uspeha, kada su kuglaši Vojvodine osvojili sve tri medalje na pomenutom takmičenju, i ove godine su bili na visini zadatka jer su ponovo došli do dve najsjanije medalje.

Najuspešniji su bili bračni par Kresović, Zdarvko i Marija (ŽKK Vojvodina), koji su sa 575 oborenih čunjeva stigli do naslova prvaka Vojvodine, a svega čunj zaostatka imali su njihov saigrač i saigračica Kurjakov Bogdan i Šović Milica (ŽKK Vojvodina) kojima je ovo druga uzastopna srebrna medalja. Bronzana medalja pripala je Grisinger Jovanu (Dunav) i Vukelić Biljani (Petrovaradin) sa rezultatom od 557 čunjeva. Prošlogodišnji prvaci, Keregđarto Boris i Ranisavljev Marijana (Bačka), ove godine nisu uspeli da se domognu medalje pa su morali da se zadovolje četvrtim mestom. Od ostalih naših igrača nastupili su još Kovačević Vojislav, koji je u paru sa Reljić Draganom (Petrovaradin) takmičenje završio na 26. mestu. Peti član bio je Relota Boris koji je trebalo da nastupi sa sestrom, Relota Teodorom (Bačka), ali je Boris zbog povrede bio primoran da odustane od ovogodišnjeg nastupa.

Sa prvenstva Vojvodine u mix-u klub ima potpunu arhivu od sezone 2004/2005, pre toga samo delimično i za ovo vreme igrači kluba u ovoj disciplini osvojili su 9 medalja od kojih su 4 najsjajnije, 3 srebrne i 2 bronzane. U prošlosti, Kresović Marija je postala prvakinja i sa Vitman Miroslavom ali tada je nastupala pod devojačkim prezimenom, Gajin. Kresović Zdravko ima još jednu srebrnu medalju i jedino on ima više od jedne medalje uz Kurjakova kome je ovo, kao što smo već napomenuli, druga uzastopna srebrna medalja. Medalje su osvajali još Vekić Goran (zlato 2006. godine), Zakić Dejan (bronza iste godine) i Gajin Dragan (takođe bronza od prošle sezone).


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA