Vojvodina i Rudar prijateljski odmerili snage u Brčkom

Vojvodina i Rudar prijateljski odmerili snage u Brčkom

BRČKO, 27. AVGUST 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda, kuglaši Vojvodine odigrali su pripremnu utakmicu protiv ekipe Rudara iz Kaknja na novoj kuglani Arena Bakarni u Brčkom gde će se u oktobru odigrati 34. Evropski Kup u kuglanju. Obe ekipe će se naći na ovom prestižnom takmičenju, te su iz tog razloga odlučile da se sastanu, “osete” kuglanu i odmere snage pred početak nove sezone.

U krajnje prijateljskoj i opuštenoj atmosferi, konačan rezultat bio je 4:4, pri čemu je Rudar imao 4 osvojena igračka poena a Vojvodini su pripali bodovi na osnovu više oborenih čunjeva (3425:3395).

Vojvodina-Rudar: 4:4 (3425:3395)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Keregđarto Boris, Nikolić Igor , Relota Boris, Kresović Zdravko, Majstorović Predrag i Gajin Dragan.

Rudar:
Dundić Dinko, Hrusterović Nermin, Karahođić Kemal, Alajbegović Davud, Karahođić Amar i Alagić Amar.

Keregđarto Boris (588 /3/ 1 vs 0 /1/ 580) Dundić Dinko
Nikolić Igor (566 /1/ 0 vs 1 /3/ 569) Hrusterović Nermin
Relota Boris (529 /2/ 0 vs 1 /2/ 549) Karahođić Kemal
Kresović Zdravko (605 /3/ 1 vs 0 /1/ 543) Alajbegović Davud
Majstorović Predrag (578 /1/ 0 vs 1 /3/ 593) Karahođić Amar
Gajin Dragan (559 /2/ 0 vs 1 /2/ 561) Alagić Amar


Prvi blok na novoj šestostaznoj kuglani za ekipu Vojvodine činili su Keregđarto Boris, Nikolić Igor i Relota Boris. Sa njihovih desnih strana kao formalni gosti stajali su Dundić Dinko, Hrusterović Nermin i Karahodžić Kemal.
Nikolić je najbolje startovao i u prvom setu brojao do 163 čunja čime je stekao visoku prednost u odnosu na Nermina. Međutim, to je bilo sve što se tiče set poena od strane Nikolića. U nastavku nije bio ni približno toliko dobar pa je uz tri set poena Nerminu sledovao i igrački.
Na drugoj strani, Keregđarto je vodio veliku bitku protiv Dundića. Boris je uz dva rezultata od 157 ,u prvom i poslednjem setu, došao i do najboljeg čišćenja od 223 čunja- što mu je bilo dovoljno za tri seta i igrački poen.
Relota Boris nije uspeo da ponovi igru koju je pružio nakon dobra dva seta i 290 oborenih čunjeva u prvom delu susreta, pa je Karahodžić preokrenuo rezultat u svoju korist nakon početnih 2:0 za Relotu.

Tako je rezultat nakon prvog bloka bio 2:1 za ekipu Rudara i 15 čunjeva u njihovu korist.

U drugom bloku po prvi put u dresu Vojvodine nastupio je Predrag Majstorović. On je uz kapitena Zdravka Kresovića i Dragana Gajina pokušao da preokrene rezultat i razliku u čunjevima. Otpor su im pružali Karahodžić Amar, Alajbegović Davud i Alagić Amar.
Majstorović je, osim krize u drugom setu, odigrao ujednačeno i svoj nastup završio sa 578 čunjeva. To ipak nije bilo dovoljno za bod protiv Karahodžića koji je sa 593 čunja bio najraspoloženiji u redovima Rudara.
Gajin je dobro otvorio utakmicu, oborio 156 čunjeva ali nije uspeo da zadrži igru na tom nivou pa je njegov bod završio u rukama Alagića na osnovu više oborenih čunjeva.
Najbolji rezultat utakmice, 605 čunjeva, imao je Kresović Zdravko. On je nakon slabijeg starta vrlo brzo stvari vratio na svoje mesto i bio bolji od Alajbegovića u prva tri seta, te je i najzaslužniji za vraćanje broja čunjeva u korist Vojvodine.

Konačan rezultat utakmice bio je 4:4 i 30 čunjeva u korist Vojvodine. Interesantno je da su čak i u malim set poenima bilo 12:12, čime je ova utakmica zaokružila epitet prijateljske i svakom smislu te reči. Ekipi Rudara se ovim putem zahvaljujemo na zanimljivoj utakmici i fer borbi.


Naredna utakmica:
Kuglaši Vojvodine novu sezonu počinju 10.septembra utakmicom na domaćoj kuglani protiv Spartaka 024 iz Subotice. Početak utakmice je u 14.00 časova na kuglani Spens.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA