Vojvodina ekipnim rekordom do celog plena u Kragujevcu

Vojvodina ekipnim rekordom do celog plena u Kragujevcu

Beograd, 05. MART 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U šesnestom kolu super lige Srbije Vojvodina je imala težak zadatak protiv uvek neugodnog Metalca, naročito jer se utakmica igrala u Kragujevcu. Sama činjenica da se Metalac bori za opstanak nije bio razlog da se igrači Vojvodine opuste jer se jako dobro sećaju kako su prolazili u prošlosti kada su igrali protiv njih u Kragujevcu. Uz to, bodovi su bili podjednako bitni za domaćine kao i za goste zbog borbe za medalju i izlaska na treću uzastopnu međunarodnu scenu.

Utakmica sa Metalcom biće upamćena po više stvari, prvo po samoj činjenici da je Vojvodina ubedljivo slavila u sred Kragujevca i to istim rezultatom kao u Novom Sadu, 8:0. Ovo je prvi put da Vojvodina u jednoj sezoni ima 16:0 protiv Metalca i prvi put je savladan Metalac u Kragujevcu. Ova pobeda ujedno znači i da je Vojvodina već jednim korakom u Evropi, jer u naredne dve utakmice treba samo jedan bod da ostvari kako bi matematički obezbedili barem treće mesto. Do ove pobede Vojvodina je došla novim ekipnim rekordom od 3729 čunjeva, što je za 17 čunjeva više od prošlog koji su oborili 8. decembra 2019 protiv Beograda na kuglani “SC Voždovac”. Ovo su ujedno jedina dva rezultata kada je Vojvodina prešla cifru od 3700 čunjeva. Po nezvaničnim podacima ovo je treći najveći rezultat na kuglani u Kragujevcu. Do ovog rekorda veliki doprinos imali su svi igrači ali opet treba istaći Simonović Solobodana sa 662 i Keregđarto Borisa sa 642 čunja, čime su oboje popravili svoje lične rekorde. Keregđarto je svoj stari lični rekord postavio pre manje od šest meseci na istoj kuglani kada je ekipa Vojvodine gostovala Trsteniku.

Poslednji razlog za slavlje je 100. jubilarni ekipni nastup Gajin Dragana u dresu Vojvodine. Na kraju utakmice kapiten ekipe Kresović Zdravko uručio mu je plakat za uspomenu i doprinos klubu koju je dao u poslednjih 5 godina. Gajin je za ovih 5 sezona osvojio duplu krunu, srebrnu medalju na međunarodnom NBC kupu i razne pojedinačne ili parovne medalje. Ukupno je osvojio 11 odličja u novosadskom klubu i na dohvat ruke mu je i 12. medalja.

Nakon šesnaest odigranih kola kuglaši Vojvodine sa učinkom od 11-0-5, i sa 22 osvojena poena opet su izbili na drugo mesto na tabeli. Crvena Zvezda je posle nerešenog rezultata kod kuće protiv KK Prve Petoletke sa ukupnim 21 bodom skliznula na treće mesto. Kuglaši Jedinstva posle 5 vezanih pobeda popeli su se na četvrto mesto sa 19 poena, dok je Spartak 024 iz Subotice posle još jednog poraza pao na peto mesto i još uvek imaju 18 poena. Sada se opet zakoplikovala situacija za drugo i treće mesto a samim tim i odlazak na međunarodnu scenu.

Što se dna tabele tiče sigurno je da će Prva Petoletka završiti na 10. mestu i od sledeće sezone opet igrati u nižem rangu, dok je nepoznato koja je druga ekipa koja će napustiti ligu, a ta opasnost preti čak četri ekipe. KK Vihor i KK Kordun imaju po 13 poena, Partizan 11 a Metalac je sakupio 10 poena.

Metalac-Vojvodina: 0:8 (3516:3729)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Metalac:
Čaluković Goran, Trifunović Dejan, Laketić Nikola, Paunović Miloš, Likić Velibor i Trošić Ivan.

Vojvodina:
Keregđarto Boris, Kresović Zdravko, Gajin Dragan, Simonović Slobodan, Nikolić Igor i Todorović Nemanja.
Rezerva: Rac Andor.

Čaluković Goran (584 /1/ 0 vs 1 /3/ 642) Keregđarto Boris
Trifunović Dejan (613 /1/ 0 vs 1 /3/ 625) Kresović Zdravko
Laketić Nikola (578 /1/ 0 vs 1 /3/ 603) Gajin Dragan
Paunović Miloš (587 /1/ 0 vs 1 /3/ 662) Simonović Slobodan
Likić Velibor (561 /1/ 0 vs 1 /3/ 592) Nikolić Igor
Trošić Ivan (593 /1/ 0 vs 1 /3/ 605) Todorović Nemanja


U prvom bloku nastupili su Keregđarto Boris Kresović Zdravko i priredili su pravu i uzbudljivu borbu protiv Čaluković Gorana i Trifunović Dejana. Prvih 60 hitaca nije govorilo da će biti zabeležena ubedljiva pobeda, posle drugog seta kod oba para rezultat u setovima bio je 1:1 i 0 – 0 u čunjevima, sa prelazima 311 i 315. Usledio je bitan treći set koji možemo reći da je možda i presudio tok utakmice, Keregđarto je u pomenutom setu brojao do 172 čunja a Kresović do 162, čime su posle velike borbe oboje dobili set za 26 odnosno za 2 čunja. Borisovih +26 je usledilo u čišćenju gde je očistio 70, za 25 čunjeva više od Čalukovića. U poslednjem setu na pune opet se vodila bitka, čak su domaćini bili bolji za 4 čunja, ali igra na čišćenje opet je bila druga priča, dok su Kresović i Keregđarto imali dobre otvore i povezivali čunjeve, domaćini nisu bili toliko sigurni, pravili greške i na kraju samo u poslednjem čišćenju zaostali za još 46 čunjeva.

Posle prvog bloka rezultat je bio 0:2 u ekipnim poenima i 70 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

U drugom bloku na staze su izašli Gajin Dragan i Simonović Slobodan za Vojvodinu a za domaći Metalac Laketić Nikola i Paunović Miloš. U prvom setu, kao i u prethodnom bloku viđena je velika borba uz dobre rezultate, gde je najslabiji bio Gajin sa 151, dok je u drugom setu Gajin tek u čišćenju uzeo svoj prvi set protiv Laketića, iskoristivši njegovu slabu igru u drugom delu seta. Sa druge strane Simonović je slomio svog protivnika u drugom setu i napravio predonst od 59 čunjeva i već se tada moglo reći da je on obezbedio treći ekipni poen u tom trenutku. U trećem setu pružali su svoje najbolje partije, Gajin je odigrao 162 čunja a Simonović 178 čunjeva čime je on iz 90 hitaca imao 513 “drva”. Ovim rezultatima su oboje uzeli mali set, čime je Simonović obezbedio treći ekipni poen a Gajin je bio na dobrom putu jer je imao prednost od 23 čunja. Oni su svoje nastupe rutinski priveli kraju, gde je Simonović brojao do 662, a Gajin do 603 pa su time ostavili trećem bloku da završi posao i da postavi novi ekipni klupski rekord.

Posle drugog bloka rezultat je bio 0:4 u ekipnim poenima čime je već bio obezbeđen jedan bod i prevelikih 170 čunjeva prednosti u korist Novosađana.

Treći par činili su Nikolić Igor i Todoović Nemanja, u kome je Nikolićev protivnik bio Likić Velibor, a Todorovićev Trošić Ivan. I oni su lepo otvorili svoje nastupe, gde je posle 60 hitaca Nikolić imao prelaz od 299 čunjeva a Todorović 328 i oboje su imali prednost od 2:0 u malim setovima. Zatim u trećem setu čišćenja kod obojice nastaje pad koncentracije što je prouzrokovalo slabiji treći set. Bez obzira na to Todorović je već sa 3:0 obezbedio i peti ekipni poen dok je Nikolić i dalje imao prednost od 24 čunja. U poslednjem četvrtom setu sa rezultatima 152 i 146 opet su ostvarili polovičan uspeh ali ovaj put je Nikolić uzeo mali set i time je i on obezbedio ekipni poen sa 3:1 kao i Todorović. Jedino preostaje žal što je Nikolić preupustio priliku da i on odigra preko 600 čunjeva i a Todorović je opet ispustio priliku da popravi svoj lični rekord.

Konačan rezultat bio je 0:8 i 213 čunjeva razlike za Vojvodinu. Interesantan podatak je i to da je svaki igrač osvojio ekipni poen sa 3:1 u setovima. Najbolji igrač ove istorijske utakmice je Simonović Slobodan sa 662 oborena čunja, a treba istaći i Keregđarto Borisa sa 642 čunja. Kod domaćih najbolji pojedinac bio je Trifunović Dejan sa 613 čunjeva i on je ujedno bio jedini igrač sa rezultatom preko 600 kod domaćina.


Naredna utakmica:
U nerednom 17. kolu Super lige Srbije Vojvodina će opet da gostuje, ovaj put putuju u Kljajićevo na megdan Vihoru iz Sombora, a ovo će biti njihov 12. duel od raspada SFRJ. Utakmica se igra dana 12.03.2023. godine, sa početkom od 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA