Tandem Keregđarto – Nikolić vicešampioni na prvenstvu Vojvodine

  • VESTI
  • 15/02/2023
  • 672 PREGLEDA
Tandem Keregđarto – Nikolić vicešampioni na prvenstvu Vojvodine

Novi Sad, 11-12. FEBRUAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda, 11. i 12. februara, u Novom Sadu na kuglani “Alimenta” održano je Vojvođansko prvenstvo u tandemu za seniore. Na ovom takmičenju ukupno se prijavilo 43 parova iz 16 različitih klubova, od kojih je 8 prvoplasiranih tandema izborilo pravo nastupa na državnom prvenstvu koje će se održati krajem aprila.

Iz redova Vojvodine učestvovala su dva tandema, Keregđarto Boris – Nikolić Igor i Simonović Slobodan – Rac Andor. Posle njihovog nastupa i godinu dana pauze na državnom prvenstvu u tandemu, Vojvodina će opet imati svoj tandem koji će se boriti za još jedno odličje. Za ovaj uspeh zaslužni su Keregđarto i Nikolić koji su sa 602 oborena čunja osvojili drugo mesto tj. srebrn medalju. Preostaje žal što nisu došli do šampionske titule, jer je sve bilo u njihovim rukama, na 60 hitaca imali su rezultat preko 320 čunjeva, a zatim je usledeo manji pad i zlato im je izmaklo iz ruke za 12 čunjeva.

Drugi tandem nije imao zapaženu ulogu, pre svega zbog problema u čišćenju u drugom setu, kada su potrošili 9 hitaca na jednu postavu. Zatim im je u nastavku falila i manja sportska sreća, pa su na kraju svoj nastup završili su sa 553 oborena čunja i zauzeli su zlatnu sredinu, 22. mesto.

Zlato je otišlo u Bačku Palanku, osvojio ga je tandem Beška Marko – Bisaga Andrija, dok je bronza pripalo nekadašnjim Vojvodininim igračima, Juhas Saši i Vekić Goranu. Ujedno, ovo je prvi put u istoriji prvenstava Vojvodine u tandemu da su sva tri prvoplasirana para prešli rezultat od 600 čunjeva. U regiji Srbija-Centar zlato je pripalo kuglašima Beograda, tandemu Jevremović Ilija – Šakić Mateja, koji su srušili 608 čunjeva na kuglani “SC Voždovac”.

Na pomenutom prvenstvu koja se održava u ovom formatu od sezone 2016/2017, ovo je treća medalja igračima Vojvodine. Prvi uspeh ostvarili su Kurjakov bogdan i Relota Boris kada su u sezoni 2018/2019 osvojili takođe srebrnu medalju u Kljajićevu, dok je drugi uspeh bronzana medalja u Staroj Moravici za Gajin Dragana i Simonović Slobodana u sezoni 2020/2021.

Konačan plasman prvih osam tandema koji će nastupiti u Novom Sadu na državnom prvenstvu je sledeći: 1. Beška Marko – Bisaga Andrija (Dunav) 613, 2. Keregđarto Boris – Nikolić Igor (Vojvodina NS) 602, 3. Juhas Saša – Vekić Goran (Spartak 024) 600, 4.  Kurcinak Gabor – Erdeljan Marko (Vojvodina BG) 594, 5. Dragić Žarko – Živanović Branislav (Jadran GB) 584, 6. Zavarko Čaba – Komaromi Ervin (Jedinstvo NB) 582, 7. Vojnović Ivan – Kaćanski Milan (Vojvodina BG) 577, 8. Jeličić Milorad – Molnar Sebastian (Radnički NS) 575.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA