Spartak se revanširao Vojvodini za poraz u Novom Sadu

  • VESTI
  • 03/02/2022
  • 288 PREGLEDA
Spartak se revanširao Vojvodini za poraz u Novom Sadu

 


BAČKA TOPOLA, 30. JANUAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U XII. kolu Super lige Srbije, Vojvodina je gostovala u Bačkoj Topoli ekipi Spartaka 024 iz Subotice, gde su domaćini žarko želeli da se revanširaju gostima za pretrpljeni poraz u Novom Sadu, koji im je ujedno i jedini poraz u 11 odigranih utakmica do tad. Subotičani su bili favoriti na ovoj utakmici, obzirom da su pojačani za Lončarević Adriana i čine se za nijansu boljim kandidatom za osvajanje Super lige za 2022. godinu od Beograda.

Subotičani su ulogu favorita dokazali i na stazi pa su upisali desetu pobedu u ligi, ovoga puta rezultatom 7:1, ali iako su domaćini vodili od početka utakmice, može se reći da je utakmica bila neizvesnija nego što to sam rezultat govori. Treba još dodati da ekipa Spartaka 024 ima najviše bivših Vojvodinih kuglaša, čak trojicu i svo troje su osvajači duple krune u crveno-belom dresu. Radi se o Sel Tiboru, Vekić Goranu i Juhas Saši.

Sa učinkom od sedam pobeda i pet poraza i sa osvojenih četrnaest poena Vojvodina je makar na kratko zadržala treće mesto na tabeli. Prvo mesto na tabeli dele Spartak 024 i Beograd sa 20 osvojenih poena iz 11 utakmica, sa trećeg mesta prati ih Vojvodina sa odigranih svih 12 utakmica, dok se na četvrtom mestu nalazi Metalac sa 13 poena i dve utakmice manje od novosađana.

Spartak 024-Vojvodina: 7:1 (3547:3475)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Spartak 024:
Lončarević Adrijan, Sel Tibor, Dojić Damir, Ćalić Jovan, Vekić Goran i Juhas Saša.
Rezerve: Skenderović Slaven, Skenderović Pera.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Kresović Zdravko, Gajin Dragan, Keregđarto Boris, Nikolić Igor, Todorović Nemanja.
Rezerve: Kovačević Vojislav.

Lončarević Adrijan (607 /3/ 1 vs 0 /1/ 588) Simonović Slobodan
Sel Tibor (591 /1/ 0 vs 1 /3/ 612) Kresović Zdravko
Dojić Damir (605 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 569) Gajin Dragan
Ćalić Jovan/Skenderović Slaven (469+137 /3/ 1 vs 0 /1/ 597) Keregđarto Boris
Vekić Goran (564 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 552) Nikolić Igor
Juhas Saša (574 /3/ 1 vs 0 /1/ 557) Todorović Nemanja


Vojvodina je pokušala da napadne odmah na početku utakmice, pa su u prvi blok izašli trojica najboljih igrača, Simonović Slobodan, Kresović Zdravko i Gajin Dragan. Kao što je već bilo pomenuto ranije u tekstu, domaćini su odmah preuzeli vođstvo, za koje je, može se slobodno reći, najzaslužniji Dojić Damir, jer je u prvom setu odigrao 169 čunjeva i poveo 24 čunja u odnosu na Gajina.  Simonović je vodio veliku borbu sa Lončarević Adrianom i samo poslednjih par hotaca je prouzrokovalo gubitak sva tri njegovog seta. Dojić je pružao dobru igru i u drugom setu, te je faktički posle 60 hitaca osvojio ekipni poen za Spartak, a Gajin i pored toga što je bolje odigrao drugih 60 hitaca, sve što je mogao da učini jeste da smanji razliku u čunjevima. Prvi, a kasnije ispostavilo se, i jedini ekipni poen za Vojvodinu ostvario je Kresović Zdravko protiv Sel Tibora, koji je samo u drugom setu uspeo da zapreti Kresoviću, jer mu u ostalim setovima Zdravko svojom dobrom igrom to nije dozvolio.

Posle prvog bloka Spartak 024 stiče prednost od 2:1 u ekipnim poenima i 34 čunja prednosti, šta nije velika razlika s obzirom da u bloku igra šest igrača.

U drugom bloku na staze izlaze Keregđarto Boris, Nikolić Igor i Todorović Nemanja i pokušali su da naprave preokret protiv Ćalić Jovana, Vekić Gorana i Juhas Saše. Svo troje su svoje ekipne poene izgubili svega par čunjeva, tačnije Keregđarto za 9, Nikolić za 12 i Todorović za 17, doduše svima njima falio je i dodatni osvojen mali set što govori o tome da je u svakom setu razlika bila mala. Najteži zadatak imao je Keregđarto, jer je iz 90 hitaca sa rezultatom od 445 čunjeva već gubio sa 3:0, a ni rezultat u trećem setu od 161 čunja nije bio dovoljan za set poen u kome je Ćalić odigrao izvanrednih 172 (poslednjih pet hitaca izveo je Skenderović Slaven), šta je bilo ujedno i najboljih 30 hitaca na utakmici.(sledi Dojićevih 169 čunjeva)

Krajnji rezultat je 7:1 i 72 čunja razlike. Igrač utakmice je Kresović Zdravko sa 612 oborenih čunja, dok je u redovima Spartaka najbolji rezultat ostvario je njihov stari-novi igrač, Lončarević Adrian sa 607 oborenih čunjeva.


Naredna utakmica:
Naredno 13. kolo na programu je 06.02.2022. gde kao domaćin Vojvodina igra jako bitnu utakmicu koja može biti i odlučujuća u borbi za bronzanu medalju, protiv ekipe koja se takođe nada se da će na kraju sezone doći do još jedne šampionske tiule- reč je naravno o najtrofejnijem srpskom klubu Beogradu.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA