Simonoviću i Gajinu po medalja na državnom prvenstvu u sprintu, Radonić peti na kupu Vojvodine

  • VESTI
  • 05/12/2023
  • 233 PREGLEDA
Simonoviću i Gajinu po medalja na državnom prvenstvu u sprintu, Radonić peti na kupu Vojvodine

Novi Sad, 26. NOVEMBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

26. novembra 2023. godine u Kovačici održano je državno prvenstvo u sprintu na kojem je učestvovalo 16 najboljih takmičara. Kuglaški klub Vojvodina imao je dva takmičara koji su pravo nastupa izborili preko prvenstva Vojvodine- Gajin je zauzeo sedmo mesto, dok se Simonović okitio bronzanom medaljom osvojivši treće mesto. Plasman na državno prvenstvo izborio je i Majstorović Predrag kao četvrti sa prvenstva Vojvodine, ali je odustao od daljeg takmičenja.

Na državnom prvenstvu prvo su se igrale kvalifikacije 4×20 hitaca, a osam najbolje plasiranih igrača prošlo je dalje u četvrtfinale odakle ih je samo jedna pobeda delila od podijuma i medalje. U kvalifikacijama, Simonović i Gajin su zauzeli dobru startnu poziciju jer su sa rezultatima od 427 i 425 zauzeli drugo i treće mesto šta je po žrebu značilo da mogu da se sastanu tek u polufinalu. Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je mladi ali već seniorski reprezentativac Ilija Jevremović sa izvanrednih 446 čunjeva.

U četvrtfinalu su viđena dva dvoboja između Vojvodine i Mladosti jer se Simonović sastao sa Marković Goranom a Gajin sa Trošić Ivanom, a pobednici ovih duela sastali bi se u polufinalu, šta bi im donelo i sigurnu medalju. Pobednike smo dobili nakon 3 zlatne kugle jer je po setovima bilo 1:1 u oba duela, a mirnije ruke imali su igrači Vojvodine- Gajin je slavio sa 19:18 a Simonović sa 21:18. U polufinlalnom duelu između dva saigrača viđena je još jedna jako dobra borba, rezultat je bio 1:1 (Gajin 222 a Simonović 227), a pobednika su opet odlučivale zlatne kugle. Simonović je opet bio siguran i identičnim rezultatiom kao u prethodnom kolu, 21:18 prošao dalje u svoje treće finale, dok se Gajin morao zadovoljiti bronzanom medaljom. Simonovića je u finalu sačekao Jevremović Ilija koji je izvanredno igrao na celom državnom prvenstvu, a jedino mu je u četvrtfinalu zapretio Dojić Damir. Ipak je uspeo da savlada tu prepreku i da se plasira u svoje drugo finale, u kom je pružio i svoju najbolju partiju, oborivši čak 236 čunjeva i tako sa 2:0 osvojio svoju prvu šampionsku titulu u sprintu, a Simonoviću je na kraju pripalo srebro. Jevremović takođe ima jednu srebrnu medalju koju je osvojio prošle godine.

Simonović Slobodanu ovo je peta medalja sa državnog prvenstva u sprintu. Prethodno je do medalje dolazio u sezoni 2006/2007 kad je postao vicešampion države, a u finalu je izgubio od Kiš Žolta. Samo godinu dana kasnije otišao je korak dalje, u finalu je savladao Milinković Aleksandra i postao prvak Srbije. Treću medalju osvojio je u sezoni 2013/2014 kada je došao do bronzane medalje i tako kompletirao sva tri odličja sa takmičenja u ovoj disciplini. Ove tri medalje osvojio je u dresu Banata, dok je četvrtu medalju osvojio kao igrač Vojvodine, pre dve godine kada je takođe došao do srebrne medalje, u finalu izgubivši od Šakić Mateje.

Što se Gajina tiče njemu je ovo druga medalja sa pomenutog prvenstva, prvu je osvojio 2010. godine kada je u finalu na zlatne kugle pobedio Simijonović Miloša. On je tada nosio dres drugog kluba iz Zrenjanina, Kristala.

Istog vikenda, 25. i 26. novembra bio je održan i drugi pojedinačni kup Vojvodine za mlade u Kljajićevu, na kome je učestvovao naš podmladak, Radonić Dejan u kategoriji juniora. Sa rezultatom od 530 čunja zauzeo je peto mesto i falilo mu 25 čunjeva do bronzane medalje koja je pripala Radatovič Hunoru. Zlato je osvojio Kurcinak Gabor iz Vojvodine Bačkog Gradišta sa oborenih 602 čunja, srebro Biro Andrašu iz Spartaka iz Debeljače koji je oborio 564 čunja.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA