Simonović vicešampion države u sprintu

  • VESTI
  • 24/12/2021
  • 300 PREGLEDA
Simonović vicešampion države u sprintu

Novi Sad, 17. DECEMBAR 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

17. decembra 2021. godine u Beogradu na kuglani “SC Voždovac” održano je državno prvenstvo u Sprintu na kojem je učestvovalo 16 najboljih takmičara. Kuglaški klub Vojvodina imao je dva takmičara koji su pravo nastupa izborili preko prvenstva Vojvodine, Todorović je zauzeo deseto mesto i kao rezerva prošao dalje, dok se Simonović okitio bronzanom medaljom osvojivši treće mesto.

Na državnom prvenstvu prvo su se igrale kvalifikacije 4×20 hitaca, a osam najbolje plasiranih igrača prošlo je dalje u četvrtfinale odakle ih je samo jedna pobeda delila od podijuma i medalje. U kvalifikacijama, Simonović je oborio 405 čunjeva i sa pete pozicije se plasirao u četvrtfinale dok je Todorović rezultatom od 430 čunjeva zauzeo prvo mesto. Todorović se kasnije protiv Bukve Gorana borio za plasman u polufinale i medalju, ali nažalost nije uspeo da pruži partiju iz kvalifikacija dok je sa druge strane Bukva igrao sigurno i zasluženo prošao među četri najbolja igrača. Simonović je odmerio snage sa Miličević Željkom, kao i pre tri nedelje kada su igrali jedan protiv drugog u Super ligi Srbije, a ishod je bio isti i uspešniji iz njihovog okršaja izašao je Simonović, te zakazao duel sa Bukvom i revanširao mu se za Todorovićev poraz. Na zlatne kugle je pobedio Bukvu koji je iz tri hica imao 21 čunj dok je Simonović oborio izvanrednih 26 čunjeva. U finalu za protivnika imao je mladog perspektivnog Šakića Mateju. Nažalost, Simonoviću u finalu pada koncentracija što je mladi igrač Beograda iskoristio i preko zlatnih kugli došao do svoje prve individualne seniorske titule, a Simonoviću je ovo drugo srebro.

Simonović Slobodanu ovo je četvrta medalja sa državnog prvenstva u sprintu. Prethodno je do medalje dolazio u sezoni 2006/2007 kad je postao vicešampion države, a u finalu je izgubio od Kiš Žolta. Samo godinu dana kasnije otišao je korak dalje, u finalu je savladao Milinković Aleksandra i postao prvak Srbije. Treću medalju osvojio je u sezoni 2013/2014 kada je došao do bronzane medalje i tako kompletirao sva tri odličja sa takmičenja u ovoj disciplini.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA