Posle pet uspešnih sezona Simonović Slobodan napušta Vojvodinu

  • VESTI
  • 28/06/2024
  • 649 PREGLEDA
Posle pet uspešnih sezona Simonović Slobodan napušta Vojvodinu

Novi Sad, 10. JUN 2024. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Sa radošću i ponosom ćemo se prisećati pet nezaboravnih godina koje smo proveli sa našim dragim igračem, Simonovićem Slobodanom. Nakon uspešnih sezona, došlo je vreme za njegov povratak u matični klub, KK Banat iz Zrenjanina, gde će nastaviti svoju izuzetnu kuglašku karijeru.

Simonović je tokom svoje avanture u našem klubu ostavio neizbrisiv trag. Sa 106 nastupa za Vojvodinu i prosekom od 586.3 oborenih čunjeva (igrajući na SPENS-u), Simonović je bio stub naše ekipe u ekipnim takmičenjima. Njegovi prosečni rezultati u Super ligi (579.86), Kupu Srbije (608.6) i međunarodnim kupovima (627.6) svedoče o njegovom izuzetnom doprinosu našim uspesima.

Ponosni smo što smo sa njim osvojili šampionsku titulu u Super ligi, kao i značajne medalje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Posebno ističemo njegovu ulogu u osvajanju drugog mesta na međunarodnom NBC kupu u Lorsch-u 2021. godine, čime je Simonović unapredio naš klub na evropskoj sceni.

Simonovićevi individualni uspesi dok je nosio crveno-beli dres su takođe impresivni. Tri puta je stajao na pobedničkom postolju na državnim prvenstvima, uključujući titulu pojedinačnog prvaka Srbije 2020. godine. Njegova sposobnost da tri puta bude u prvih troje na prvenstvima Vojvodine, kao i brojne medalje sa regionalnih takmičenja, jasno pokazuju njegovu izuzetnost i posvećenost.

Simonović Slobodan će zauvek ostati deo naše porodice KK Vojvodina. Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za naš klub i želimo mu mnogo sreće u budućnosti u KK Banat. Njegovo nasleđe u našem klubu će živeti i inspirisati naredne generacije kuglaša.

Hvala ti, Slobodane, što si bio deo našeg tima i što si svojim talentom, karakterom i radom obogatio našu kuglašku priču.

Sve ukupno za ovih 5 godina kad se računaju ekipna i pojedinačna takmičenja ukupno 16 puta se nalazio u prva tri mesta, od kojih 4 puta kao šampion, 6 puta kao vicešampion i 6 puta kao treći. U ekipnim takmičenjima u Super ligi osvojio je šampionsku medalju i dve srebrne medalje, u Kupu Srbije takođe je jednom bio šampion, dva puta vicešampion, i jednom treći. Na već pomenutom međunarodnom NBC kupu osvojio je srebrnu medalju. Njemu je ovo bila druga medalja sa NBC kupa jer je 2018. godine sa Beogradom takođe osvojio srebrnu medalju u Apatinu. Na individualnim takmičenjima osvojio je titule pojedinačnog prvaka 2020. godine i treba napomenuti da je i dalje jedini igrač koja je uspeo da odbrani titulu jer je 2019. takođe bio šampion dok je nosio dres Beograda. Sa prvenstva u sprintu ima dve srebrne medalje 2022. i 2024. godine. Na prvenstvima Vojvodine takođe je osvojio tri bronzane medalje, od kojih jednu u tandemu 2021. godine kada mu je partner bio Gajin Dragan, i dve sa prvenstva sprinta 2022. i 2024. godine. Takođe, u svojoj kolekciji ima bronzu sa prvenstva Zone Novog Sada iz 2021 godine i sa Bačka Opena zlato iz 2022. godine, kao i bronzu sa istog turnira godinu dana kasnije.

S poštovanjem, KK Vojvodina


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA