Partizan nadigrao Vojvodinu

Partizan nadigrao Vojvodinu

Beograd, 23. DECEMBAR 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Dana 23. decembra odigrana je zaostala utakmica između vicešampiona Srbije, Partizana i Vojvodine. Posle ove utakmice kompletirana je cela jesenja sezona i sad su sve ekipe odigrale svoje utakmice u Super ligi Srbije. Zbog okolnosti u kojima su se nalazile ove dve ekipe, međusobno su se dogvorili da će odigrti jednu nesvakidašnju utakmicu, 5 igrača na 5.

Kuglaši Vojvodine imali su odličan niz protiv Partizana i u poslednje dve godine pet puta su odmerili snage, od toga zabeleživši tri pobede, dva nerešena rezultata a poraz nisu imali. Zahvaljujući ovoj statistici, u taboru Vojvodine su bili optimistični da će niz nepobedivosti protiv Partizana nastaviti, ali domaćini su imali drugačije planove.

Nakon devet odigranih kola, Vojvodina ima učinak 5-0-4, i sa 10 osvojenih poena novosađani dele četvrto mesto na tabeli sa Partizanom. Prvo i drugo mesto na tabeli dele Beograd i Spartak 024 sa učinkom 8-0-1, i sa 16 osvojenih poena, dok je treći Metalac koji je sakupio 13 poena.

Partizan-Vojvodina: 7:1 (3018:2876)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Partizan:
Musulin Nemanja, Matijaš Nikola, Vojnović Milorad, Jovanović Mladen i Popov Dalibor.

Vojvodina:
Todorović Nemanja, Simonović Slobodan, Kresović Zdravko, Nikolić Igor i Rac Andor.

Musulin Nemanja (594 /3/ 1 vs 0 /1/ 560) Todorović Nemanja
Matijaš Nikola (615 /3/ 1 vs 0 /1/ 560) Simonović Slobodan
Vojnović Milorad (626 /2/ 1 vs 0 /2/ 626) Kresović Zdravko
Jovanović Mladen (564 /2/ 1 vs 0 /2/ 551) Nikolić Igor
Popov Dalibor (619 /2/ 1 vs 0 /2/ 579) Rac Andor


Utakmicu su otvorili parovi Todorović Nemanja – Musulin Nemanja i Simonović Slobodan – Matijaš Nikola. Nažalost igrači Vojvodine nisu dobro ušli u utakmicu što domaćini nisu propustili da kazne i tako već posle samo 30 hitaca Partizan je imao prednost od 55 čunjeva. Nažalost ni u nastavku utakmice Simonović i Todorović nisu uspeli da pruže partiju koja ih krasi, uspeli su da osvoje samo po jedan mali set, Todorović u drugom a Simonović u trećem i tako su oboje izgubili ekipni poen sa 3:1.

Posle prvog bloka rezultat je bio 2:0 u ekipnim poenima i 89 čunjeva prednosti u korist Partizana.

Kako bi Vojvodina ostala u utakmici bilo je potrebno da se smanji razlika u čunjevima i da osvoje makar jedan ekipni poen. S tom namerom su na staze izašli Kresović Zdravko i Nikolić Igor a njihovi protivnici su bili Vojnović Milorad i Jovanović Mladen. Dobro su otvorili drugi par i u prvom setu već smanjili razliku u čunjevima za 27. U nastavku su odigrali dva izjednačena seta gde su uspeli da smanje razliku još samo za tri čunja i tako su u poslednji set ušli sa zaostatkom od 59 čunjeva. Zdravko je imao prednost od 2:1 u setovima i 19 čunjeva dok je Nikolić Takođe imao prednost od 2:1 u setovima i 11 čunjeva. U poslednjem setu Vojnović i Jovanović su odigrali dobro, dok je Kresović posustao u poslednjem čišćenju što ga koštalo pola boda, a Nikolić u drugoj polovini seta nije uspeo da podigne svoju igru i na kraju ostao bez celog plena.

Posle drugog bloka rezultat je bio 3,5:0,5 u ekipnim poenima za Partizan i 102 čunja prednosti.

Posle drugog para utakmica je već bila rešena obzirom da je u trećem paru igrao samo jedan par, i 102 čunjeva da se vrati protiv Popov Dalibora je realno nemoguće. Iz tog razloga umesto Gajin Dragana na stezu je izašao Rac Andor. Nekadašnji saigrači ovako su odigrali jedan prijateljski duel u kome je Popov kao i prošle sezone protiv Vojvodine najbolji set ostavio za kraj u kom je napravio razliku od 35 čunjeva i tako sa 2:2 i na više činjeva osvojio i poslednji ekipni poen.

Konačan rezultat bio je 6,5:0,5 i 142 čunj razlike u korist domaćina. Igrači utakmice su Vojnović Milorad i Kresović Zdravko koji su bili i protivnici u ovom duelu sa 626 oborenih čunjeva.


Naredna utakmica:

Sad sledi kraća pauza u Super ligi ali igrači imaju svoje obaveze u individualnim takmičenjima. Prvo pred njima je zonsko takmičenje gde je Vojvodina prijavila osam takmičara i nadamo se da će se u što većem broju izboriti za plasman na pojedinačno prvenstvo Vojvodine koja će se igrati 9. januara 2022. godine. Ligaško takmičenje nastavlja se 16. Januara kada će se igrati 10. kolo a Vojvodina će igrati protiv Jedinstva u Novom Bečeju.

Svim ljubiteljima kuglanja, kuglaški klub Vojvodina želi srećne novogodišnje i božićne praznike.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA