Ostvarena 70. pobeda u Super ligi protiv Crvene Zvezde

Ostvarena 70. pobeda u Super ligi protiv Crvene Zvezde

Bačka Topola, 20. FEBRUAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U 14. kolu Super lige Srbije koje je bilo na programu 19/20. februara, Vojvodina je otputovala u Beograd kako bi se protiv Crvene Zvezde vratila na pobednički kolosek posle dva ligaška poraza od Spartaka 024 i Beograda.

Kuglaši Vojvodine već neko vreme su čekali na svoju 70. superlligašku pobedu, koju nisu uspeli da ostvare protiv trenutno dve najbolje kuglaške ekipe, ali jesu protiv beogradskih crveno-belih. Vojvodini je ovo ukupno sedma sezona u elitnom rangu takmičenja i do 70-te pobede bilo im je potrebno 127 utakmica. Ova pobeda nad Zvezdom je ujedno i peta vezana pobeda u poslednje dve sezone računajući ligaška i kup takmičenja.

Osmom ovosenzkom pobedom Vojvodina se osamila na četvrtom mestu sa 16 osvojenih bodova, jer su ekipe Partizana i Jedinstva sa kojima je delila četvrto mesto doživeli poraze. Prvom mestu i dalje drži Beograd sa 26 osvojenih bodova, a sa dva boda manje prati ih Spartak 024 iz Subotice. Treću poziciju samouvereno drži Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 21 bodom, pet više od četvrtoplaisirane Vojvodine.

Crvena Zvezda-Vojvodina: 3:5 (3445:3517)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Crvena Zvezda:
Obradović Novak, Jevremović Avram, Petković Aleksandar, Bukva Goran, Štikovac Jovica i Janković Jovica.

Vojvodina:
Keregđarto Boris, Kresović Zdravko, Simonović Slobodan, Rac Andor, Kurjakov Bogdan i Nemanja Todorović.

Obradović Novak (565 /1/ 0 vs 1 /3/ 602) Keregđarto Boris
Jevremović Avram (562 /1/ 0 vs 1 /3/ 595) Kresović Zdravko
Petković Aleksandar (544 /1/ 0 vs 1 /3/ 595) Simonović Slobodan
Bukva Goran(615 /3/ 1 vs 0 /1/ 602) Rac Andor
Štikovac Jovica (591/3/ 1 vs 0 /1/ 579) Kurjakov Bogdan
Janković Jovica (568 /2/ 1 vs 0 /2/ 544) Todorović Nemanja


Vojvodina je u utakmicu ušla sa Keregđarto Borisom i Kresović Zdravkom, koji su za protivnika imali Obradović Novaka i Jevremović Avrama. Odmah u prvih 30 hitaca viđena je velika borba i motivacija kod svakog igrača jer su svo četvoro prvi set završili preko 150 čunjeva ali su set poeni pripali gostima. Dobra pratija viđena je i u drugom setu od strane Kresovića i Keregđarta, ali ovog puta domaćini nisu uspeli to da isprate tako da je posle dva seta Vojvodina stvorila prednost od 39 čunjeva. Obradović i Jevremović zapretili su u trećem setu koji im je i pripao, ali nisu mogli da isprate dobru igru Kresovića i Keregđartoa u poslednjem setu, te su oboje zasluženo zabeležili ekipne poene.

Posle prvog bloka Vojvodina stiče prednost od 0:2 u ekipnim poenima i 71 čunj prednosti.

U drugom bloku na staze izlaze Simonović Slobodan i Rac Andor. Simonović je za protivnika imao Petković Aleksandra, dok je Racov protivnik bio iskusnio Bukva Goran. U drugom bloku, kao i u prvom igrači Vojvodine pružali su dobru igru i postigli su rezultate od preko 150 čunjeva, ali Bukva se sa svojih 162 pobrinuo da jedan mali set ostane na strani Crvene Zvezde. Ishod drugog seta bio je isti kao prvi, Simonović je osvojio drugi set poen dok je Rac izgubio, tako da je sve bilo izvesnije da će u drugom bloku doći do podele ekipnih poena. U naredna dva seta Simonović je imao polovičan učinak i tako sa 3:1 u setovima obezbedio treći ekipni poen. Bukva je osvojio i treći set čime je on obezbedio prvi ekipni poen za Crvenu Zvedu, ali Rac nije mu dozvolio da to bude sa 4:o, te je u poslednjem setu srušio sjajnih 175 čunjeva čime je smanjio zaostatak u odnosu na Bukvu na svega 13 čunjeva.

Posle drugog bloka rezultat je 1:3 u ekipnim poenima i 108 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

Treći blok činili su Kurjakov Bogdan i Todorović Nemanja a njihovi protivnici bili su Štikovac Jovicu i Janković Jovica. Novosadski crveno beli slabije su ušli u svoje nastupe, te posle dva seta domaćini osvojili 3 od mogućih 4 seta i time smnanjili razliku u čunjevima na 62. Međutim, dodatno da smanje rezliku i uđu u neizvesnu završnicu kuglaši Zvezde nisu uspeli jer su popustili u trećem setu. Kurjakov i Todorović podigli su svoju igru za poslednjih 60 hitaca, bili su znatno sigurniji nego u početku svojih nastupa ali nisu uspeli da osvoje još neki ekipni poen za Vojvodinu tako da je u ekipnim poenima bilo je 3:3.

Krajnji rezultat je 3:5 i 72 čunja razlike za novosađane. Naslov igrača utakmice pripao je igraču Crvene Zvezde, Bukvi Goranu koji je obori 615 čunjeva, dok su u redovima gostiju najbolji bili Keregđarto Boris i Rac Andor sa po 602 čunja, te su bili i jedini igrači koji su prešli rezultat od 600 čunjeva na utakmici u svojim ekipama.


Naredna utakmica:
Naredno 15. kolo je na programu 27. 02. 2022. godine, sa početkom od 14h, gde na domaćoj kuglani SPENS dolazi ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca. Obe ekipe imaće veliki motiv za pobedom, jer bi njom Metalac i matematički obezbedio medalju a Vojvodina ima želju da prekine negativan niz protiv Metalca od tri vezana poraza.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA