Novi bodovi za Vojvodinu, savladan Partizan

  • VESTI
  • 20/10/2023
  • 316 PREGLEDA
Novi bodovi za Vojvodinu, savladan Partizan


NOVI SAD, 15. OKTOBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Posle ligaške pauze i međunarodnih kupova, u Novom Sadu odigrana je utakmica između dve ekipe koje su prošle nedelje imale izazove u spomenutim kupovima. Vojvodinin protivnik bio je beogradski Partizan koji je igrao na NBC kupu, a ovaj međunarodni okršaj  pripao je domaćoj ekipi. Interesantno je da su se i prošle godine posle međunarodnih kupova upravo ove dve ekipe sastale nakon učešća na istim kupovima kao i ove godine.

Bez obzira što je razlika u čunjevima na kraju utakmice bila 141, i što se uglavnom tokom celog meča razlika vrtela oko 100, ovo je bila najuzbudljivija utakmica Vojvodine u tekućoj sezoni, jer su gosti mogli da dođu do nerešenog rezultata, a tek se 45 hitaca pre kraja mogao naslutiti pobednik.

Nakon pet odigranih kola nema promene na vrhu tabele, i dalje su bez izgubljenog boda (10) KK Beograd i Vojvodina. Na trećem mestu sada se nalaze se Crvena Zvezda i Vihor sa po 5 bodova i već zaostaju 5 bodova za vodećem ekipama. Razlika između trećeplasirane i poslednje desetoplasirane ekipe iznosi svega 2 boda i čini se da će ove sezone biće uzbudljivo što se tiče donjeg dela tabele. U Super ligi još nije zabaleženo da u prvih pet kola 8 ekipa budu u razmaku od svega dva boda.

Vojvodina-Partizan: 6:2 (3405:3264)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Gajin Dragan, Majstorović Predrag, Simonović Slobodan, Kurjakov Bogdan i Nikolić Igor.

Rezerve: Kovačević Vojislav i Relota Boris.

Partizan:
Jurišić Božidar, Krneta Dalibor, Kuzmanović Aleksandar, Jovanović Mladen, Đurić Marinko i Matijaš Nikola.

Rezerva: Kostić Dejan

Kresović Zdravko (567 /4/ 1 vs 0 /0/ 510) Jurišić Božidar
Gajin Dragan (585 /3/ 1 vs 0 /1/ 532) Krneta Dalibor
Majstorović Predrag (556 /2/ 0 vs 1 /2/ 566) Kuzmanović Aleksandar
Simonović Slobodan (583 /2/ 0 vs 1 /2/ 590) Jovanović Mladen
Kurjakov Bogdan/Kovačević Vojislav (391+142 /2/ 1 vs 0 /2/ 510) Đurić Marinko
Nikolić Igor (581 /2/ 1 vs 0 /2/ 556) Matijaš Nikola


Utakmicu su otvorili Kresović Zdravko i Gajin Dragan za Vojvodinu, odnosno Jurišić Božidar i Krneta Dalibor za Partizan. Momci u crveno-belim dresovima odradili su veliki posao, jer su iskoristili slabe partije protivničkih igrača i stekli veliku prednost u čunjevima pred drugi blok. Tokom celog prvog bloka gostujući igrači su samo jedan mali set uspeli da osvoje, i to Krneta u drugom setu kada je sa 152 imao 3 čunja više od Gajina, koji se istakao sa igrom u čićenju u kome je oborio 220 čunjeva i bio najbolji na utakmici u tom pogledu.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 2:0 i velikih 110 čunjeva razlike u korist Novosađana.

U drugom bloku velika borba za bodove vođena je između Majstorović Predraga i Kuzmanović Aleksandra, kao i između Simonović Slobodana i Jovanović Mladena. Obojica igrača Vojvodine su osvojili uvodne setove i delovalo je da će ovo biti još jedna lagana pobeda, međutim već od drugog seta kreću polako da se zakomplikuju stvari. Kuzmanović je odigrao set od 169 čunjeva i tu stekao prednost od 28 čunjeva u odnosu na Majstorovića. Simonović je uspeo da osvoji i drugi set i sa rezultatom od 303 čunja imao je prednost od 2:0 i 17 čunjeva. U trećem setu oba igrača Partizana su bili uspešniji i tako je Kuzmanović povećao prednost u čunjevima na 36 a Jovanović smanjio istu za 5 čunjeva. U presudnom četvrtom setu Majstorović je odigrao izvanredno, postigao rezultat od 150 ali iako je bio u prilici, na kraju se ipak ispostavilo da je 36 čunjeve bilo previše za preokret pa je na kraju Kuzmanović obezbedio prvi ekipni poen za Partizan sa 2:2 u setovima 10 čunjeva razlike. Jovanović je bio u zaletu kao i njegov saigrač, pa je u drugom setu i odigrao stazu od 165 čunja čime je u odnosu na Simonovićevih 146 bilo dovoljno da napravi preokret i ostvari drugi ekipni poen za Partizan za sedam čunjeva.

Posle drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao i dalje velikih 93 čunja razlike za domaće, ali u ekipnim poenima bilo je 2:2, šta je značilo da je i dalje trebao jedan ekipni poen za pobedu.

Prvi put ove sezone desilo se da je Vojvodina ušla u treći blok bez prednosti u ekipnim poenima. Utakmicu su priveli kraju Kurjakov Bogdan i Nikolić Igor za crveno-bele dok su za crno-bele nastupali Đurić Marinko i Matijaš Nikola. U prvih 60 hitaca igrači oba duela su pobedili male setove, stim da je Kurjakov imao jedan a Nikolić 4 čunja prednosti. Poene u trećem setu podelile su ekipe, Kurjakova je loše čišćenje koštalo malog seta i sad je bio u zaostatku za 8 čunjeva, međutim Nikolić je odigrao suprotno od Kurjakova, odigrao izvanredno 99 pune, očistio 63 i sa rezultatom od 162 povećao svoju prednost za još 25 čunjeva u odnosu na Matijaša i napravio bitan korak ka ekipnom bodu i pobedi. U poslednjih 30 hitaca na stazu ulazi Kovačević Vojislav umesto Kurjakova i ispostavilo se da je izmena urodila plodom, jer Kovačević nije podlegao pritisku, odigrao 142, iskoristio slabu partiju Đurića te napravio potpuni preokret za treći ekipni poen za Vošu. Što se Nikolića tiče on je malo posustao u poslednjem setu, ali i to je bilo dovoljno za pobedu nad aktuelnim pojedinačnim državnim prvakom, Matijaš Nikolom.

Krajnji rezultat utakmice bio je 3405:3264, 141 čunjeva razlike i 6:2 u ekipnim poenima, šta je donelo petu uzastopnu ligašku pobedu i drugu uzastopnu utakmicu na kojoj je Vojvodina na domaćom terenu odigrala preko 3400. Igrač utakmice je Jovanović Mladen iz Partizana sa 590 čunjeva a u redovima Vojvodine najuspešniji igrač bio je Gajin Dragan sa 585 čunjeva a pratili su ga Simonović Slobodan sa 583 i Nikolić Igor sa 581.


Naredna utakmica:

Narednu utakmicu Vojvodina opet igra pred domaćom publikom, ovaj put u goste im dolazi Jedinstvo iz Novog Bečeja, ekipa koja je prošle sezone slavila u Novom Sadu. Utakmica je na programu u nedelju 22. 10. sa početkom u 14č.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA