Nakon pobeda nad Spartakom i Crvenom Zvezdom, Vojvodini (samo) bod protiv Korduna u Kljajićevu

  • VESTI
  • 01/02/2024
  • 325 PREGLEDA
Nakon pobeda nad Spartakom i Crvenom Zvezdom, Vojvodini (samo) bod protiv Korduna u Kljajićevu

 


KLJAJIĆEVO, 27. JANUAR 2024. GODINE 
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Nakon jednomesečne pauze nastavljeno je kuglaško prvenstvo Srbije u kojem je ekipa Vojvodine igrala kao gost u Bačkoj Topoli protiv domaćina ekipe Spartak 024. Sa ekipom Spartaka kuglaši Vojvodine su prethodnih par godina odigrali nekoliko vrlo interesantnih i neizvesnih utakmica. Ono što je bilo značajno je to da su domaćini bili znatno oslabljeni neigranjem njihovog najboljeg igrača Saše Juhasa koji je napustio ekipu u zimskom prelaznom roku.Ispostaviće se da je njegovo odsustvo bitno uticalo na rezultat ove utakmice jer je Spartak bio 12 čunjeva “kratak” za nerešen rezultat u ovoj utakmici, pa su tako kuglaši Vojvodine odneli ceo plen iz Bačke Topole pobedivši rezultatom 2:6.

Nedelju dana kasnije, u isto vreme samo u Novom Sadu, kuglaši Vojvodine dočekali su ekipu Crvene Zvezde iz Beograda koja se uvek relativno dobro snalazila na kuglani SPENS. To je nagoveštavalo još jednu uzbudljivu utakmicu, a da će biti tako pokazao je dvojac Crvene Zvezde iz prvog bloka koji je ekipi iz Beograda doneo oba ekipna boda. Međutim konačan rezultat utakmice bio je u potpunosti na strani Vojvodine koja ne samo da nije prepustila ni jedan ekipni poen do kraja utakmice, već je osvojila 15 od mogućih 16 malih set poena. Sve to dovelo je do konačnog rezultata od 6:2, uz velikih 147 čunjeva prednosti, pa je Vojvodina zadržala drugo mesto a Crvena Zvezda ostala na četvrtom.

Pobednički niz Vojvodine prekinut je na gostovanju u Kljajićevu, gde su u okviru 14. kola kuglaši Vojvodine gostovali ekipi Korduna. Vojvodina je i pored prednosti od 4:0 i preko 100 čunjeva prednosti, u poslednjem bloku prokockala ogromnu prednost i izgubila oba ekipna poda. Međutim, ovaj izgubljeni bod nije skupo koštao vicešampiona Srbije zbog poraza Vihora, takođe u Kljajićevu od strane Jadrana iz Golubinaca.

Nakon 12 odigranih kola Beograd i dalje ubedljivo vodi sa maksimalna 24 boda, Vojvodina je i dalje druga sa pet bodova manje. Ekipa Vihora je treća sa 15, a Crvena Zvezda četvrta sa 13 bodova. Borba za opstanak postaje sve zanimljivija pa će o njemu morati da razmišlja i Partizan koji je kod kuće izgubio od Mladosti iz Kragujevca- ekipe koja se nalazi na poslednjem mestu sa svega pet osvojenih bodova.

Spartak 024-Vojvodina: 2:6 (3481:3492)

Vojvodina-Crvena Zvezda 6:2 (3455:3308)

Kordun-Vojvodina 4:4 (3397:3361)


Sastavi ekipa i rezultati:

Spartak 024-Vojvodina

Dojić Damir (628 /4/ 1 vs 0 /0/ 541) Rac Andor
Vojnović Milorad (547 /0/ 0 vs 1 /4/ 611) Kresović Zdravko
Keri Kristijan (554 /1/ 0 vs 1 /3/ 606) Majstorović Predrag
Vekić Goran (581 /0,5/ 0 vs 1 /3,5/ 599) Nikolić Igor
Skenderović Slaven (562 /2/ 0 vs 1 /2/ 584) Keregđarto Boris
Bajić Borislav (609/4/ 1 vs 0 /0/ 541) Gajin Dragan

Vojvodina-Crvena Zvezda

Kresović Zdravko (576/ 1/ 0 vs 1 /3 /594) Bukva Goran
Gajin Dragan (573/ 2/ 0 vs 1 /2 /578) Cimeša Goran
Majstorović Predrag (596/ 4/ 1 vs 0 /0 /528) Jevremović Aleksa
Kovačević Vojislav (600/ 4/ 1 vs 0 /0 /551) Ostojić Goran
Nikolić Igor (582/ 4/ 1 vs 0 /0 /527) Petković Aleksandar
Keregđarto Boris (242/ 1/ 1 vs 0 /1 /530) Miličević Željko
Simonović Slobodan (286/ 2)

Kordun-Vojvodina

Karagaća Miloš (598/ 1/ 0 vs 1 /3 /615) Gajin Dragan
Čekeliš Dušan (560/ 2/ 0 vs 1 /2 /571) Simonović Slobodan
Cimeša Milan (549/ 1,5/ 0 vs 1 /2,5 /556) Keregđarto Boris
Blagojević Nenad (505/ 1/ 0 vs 1 /3 /582) Kresović Zdravko
Blagojević Nikola (572/ 4/ 1 vs 0 /0 /521) Nikolić Igor
Basara Marko (613/ 4/ 1 vs 0 /0 /516) Majstorović Predrag


Utakmicu u Bačkoj Topoli otvorili su Rac Andor, Kresović Zdravko, i Majstorović Predrag za Vojvodinu, a za ekipu Spartaka igrali su Dojić Damir, Vojnović Milorad i Keri Kristijan. Dojić je pružio najbolju partiju na utakmici i sa 628 čunjeva i 4:0 pobedio Raca. Na drugoj strani gotovo istom merom uzvratio je Kresović koji je lako izašao na kraj sa Vojinovićem i sa 611 čunjeva bio najbolji u ekipi Vojvodine. Samo pet čunjeva manje od Kresovića imao je Majstorović. On je takođe ubedljivo savladao svog suparnika i time doneo drugi bod ekipi Vojvodine.
Vojvodina je nakon prvog bloka imala lepu prednost, ali to nije značilo da je utakmica bila rešena. Nikolić je Vekiću prepustio samo pola set poena, ali je pitanje pobednika na svakoj stazi bilo rešeno u poslednjim hicima. Ništa lakše svoj bod nije zaradio ni Keregđarto, jer je do njega došao zbog više oborenih čunjeva protiv Skenderovića. Za sve to vreme Gajin nije uspevao da pronađe svoju igru protiv Bajića koji je gotovo u potpunosti istopio prednost Vojvodine pa se pobednik definitivno znao tek tri hica pre kraja meča. Ubedljivi poraz Gajina nije ovoga puta koštao ekipu Vojvodine koja je na kraju slavila sa 2:6, i tako pobedom otvorila 2024. godinu.

U narednom kolu ekipa Vojvodine dočekala je Crvenu Zvezdu u Novom Sadu.
Novosadski crveno-beli u prvom bloku su izveli kapitena Kresović Zdravka i Gajin Dragana, koji su nasuprot sebe imali dva Gorana- Bukvu I Cimešu.
Odavno nije neka ekipa otvorila tako dobru utakmicu kao što je to uradila Crvena Zvezda ovoga puta, pa je tako ekipa iz Beograda vodila 0:2 nakon prvog bloka. Međutim, ispostaviće se da je to bilo sve što smo videli od ove ekipe na ovoj utakmici, jer je od drugog bloka Vojvodina u potpunosti dominirala u svakom segmentu igre. Tako su u drugom i trećem bloku Majstorović Predrag, Kovačević Vojislav i Nikolić Igor osvojili sve male set poene i sa 4:0 savladali Jevremović Aleksu, Ostojić Gorana i Petković Aleksandara.
Keregđarto Boris se nije snašao na početku utakmice ali je bez obzira na to osvojio jedan od dva set poena, a onda je drugih 60 hitaca prepustio Simonović Slobodanu koji je osvojio oba.
Na kraju utakmice bilo je ubedljivih 6:2 za Vojvodinu, a najbolji igrač utakmice bio je Kovačević Vojislav koji je jedini došao do cifre od 600 oborenih čunjava što je izuzetan rezultat za kuglanu kao što je Spens. Treba napomenuti da je samo četiri čunja manje imao Majstorović koji je utakmicu završio sa takođe sjajnih 596 čunjeva.

Nakon dve pobede ekipa Vojvodine gostovala je u Kljajićevu gde ih je dočekala uvek neugodna ekipa Korduna koja se bori za opstanak. Nakon sjajne partije u Kragujevcu, domaćini su imali čemu da se nadaju jer su se očito nalazili u sjajnoj formi.
Međutim i pored dobre igre koju su Karagaća i Čekeliš pružili protiv Gajina i Simonovića, kuglaši Vojvodine su izašli kao pobednici u ova dva neizvesna duela. Da stvar bude gora po domaćine, ni drugi blok nije prošao ništa bolje. Keregđarto i Kresović savladali su Cimešu i Blagojevića sa još većom razlikom, pa su šanse da Kordun iznenadi Vojvodinu bile svedene na minimum.
Da je i minimalna šansa ipak šansa pokazali su igrači Korduna u poslednjem bloku- Blagojević Nikola i Basara Marko. Uradili nešto što se retko viđa u superligaškim utakmicama, pa tako ne samo da su savladali protivnike neprepustivši im nijedan mali set, nego su na krilima podrške sa tribina nadoknadili ogromni za ostatak u čunjevima te na kraju ipak došli do značajnog boda u borbi za opstanak. Bio je to sjajan preokret kuglaša Korduna, koji će kod igrača Vojvodine nažalost ipak ostati u senci čestih nesportskih komentara i dobacivanja tokom utakmice od strane persona koje se predstavljaju kao navijači, a zapravo nemaju nikakve veze sa ovom ekipom i svojim ponašanjem samo narušavaju ugled Super lige, kuglaškog kluba Kordun i Kljajićeva kao mesta koje je “rodilo” sjajna kuglaška imena.


Naredna utakmica:
Narednog vikenda na programu je pojedinačno prvenstvo Vojvodine u Novom Bečeju na kome će ekipa imati čak pet predstavnika. Nakon toga u 13. kolu kuglaši Vojvodine dočekaće ekipu Mladosti iz Kragujevca, ekipu koja neće imati mnogo toga da izgubi i kojoj će svaki bod biti bitan u borbi za opstanak u ovom takmičenju.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA