Nakon fudbalera i kuglaši Vojvodine doneli kup u Novi Sad, osvojena dupla kruna!

Nakon fudbalera i kuglaši Vojvodine doneli kup u Novi Sad, osvojena dupla kruna!

BANJA JUNAKOVIĆ, 27/28. JUN 2020. GODINE
Autor teksta: Milan Vraneš


Izveštaj:
Nakon osvajanja titule u Superligi, naš klub je sezonu završio na najbolji mogući način – osvajanjem kupa Srbije i duplom krunom. Ovo je ujedno i treća dupla kruna u istoriji kluba, prva nakon 15 punih godina – Novi Sad je ponovo postao dominantni centar Srpskog kuglanja.

Posebnu draž osvajanju kupa daje činjenica da je od svih ekipa koje su učestvovale na fajnal foru jedina odigrala pet utakmica, i svoj put do titule zbog “želje” žreba krenula od 1/16 finala.

Ovako je izgledao put osvajanja kupa Srbije:
1/16: Sloboda (Stara Moravica) – Vojvodina: 0-8
1/8: Radnički (Novi Sad) – Vojvodina: 0-8
1/4: Spartak 024 (Subotica) – Vojvodina: 1-7
1/2: Vojvodina – Partizan (Beograd): 4-4 (12,5:11,5)
Finale: Vojvodina – Beograd: 6:2


1/2 kupa Srbije, Vojvodina-Partizan:
Uzbudljiv vikend u Banji Junaković, pogotovo polufinalni duel protiv Partizana pokazao je po ko zna koji put da je ovogodišnji sastav najbolji u ključnim trenucima. Po treći put ove sezone, nakon dve prvenstvene pobede savladan je Beogradski Partizan, koji je bio branilac oba trofeja iz prethodne sezone. Veoma izjednačen duel, blage oscilacije u rezultatima kod obe ekipe usled tromesečne pauze, završen je nerešeno, 4:4 ali je na set poene (12,5:11,5) naša ekipa prošla u veliko finale.

Igrač utakmice bio je Dragan Gajin sa 621 oborena čunja.

ZAPISNIK 1/2 KUPA SRBIJE: VOJVODINA – PARTIZAN

Finale kupa Srbije, Vojvodina-Beograd:
Tačku na ovu sezonu, naši igrači stavili su danas, protiv ekipe Beograda, višestrukom osvajača duplih kruna u prethodnim godinama, ekipe koja je zasigurno obeležila Srpsko klupsko kuglanje u ovoj deceniji. Poput ekipe Partizana, nakon dva prvenstvena poraza, nanet im je i treći, u finalu kupa. Neizvesnost duela bila je prisutna do sredine utakmice nakon kojeg su igrači otklonili sve dileme da li će dugogodišnji motor ekipe i kapiten, Zdravko Kresović podići pehar i poput fudbalera Vojvodine – doneti Novom Sadu još jedan kup Srbije.

Za tačno 106 čunjeva igrači su podigli ekipni rezultat u odnosu na polufinale, baš kada je to bilo najpotrebnije – u velikom finalu. Jedina smo ekipa koja je tokom čitavog vikenda odigrala preko 3600 čunjeva na kuglani koja je evidentno drugačija, “teža” za igru nego u odnosu na prethodne godine.

Igrač velikog finala bio je Simonović Slobodan sa 645 oborenih čunjeva.

ZAPISNIK FINALA KUPA SRBIJE: VOJVODINA – BEOGRAD

Rezime sezone:
Osvojena je treća dupla kruna u istoriji kluba (2004/05, 2005/06, 2019/20), moglo bi se reći – munjevito uzimajući u obzir da se naša ekipa ove sezone vratila u superligaško društvo nakon punih 13 godina.

Mlada, predana, inovativna i organizovana uprava kluba, postavila je zdrav temelj kluba koji prema imenu koji nosi ima obavezu da nastavi sa uspesima i narednih godina.

Kao prvak Superlige, naša ekipa je izborila plasman na Svetski kup (klupsko Svetsko prvenstvo) koji će se u oktobru održati u Slovačkoj Podbrezovi na kojem ima priliku da predstavlja grad, pokrajinu i državu na smotri 16 najboljih ekipa sveta a osvajanjem kupa stekli smo pravo da biramo da li ćemo igrati Svetski kup ili ćemo učestvovati na NBC kupu (pobednici nacionalnih kupova) takođe u oktobru a organizator će biti upravo kuglana na kojoj je danas osvojen kup – Banja Junaković.


Igrači i treneri koji su učestvovali u osvajanju duple krune:
1. Zdravko Kresović
2. Boris Relota
3. Bogdan Kurjakov
4. Andor Rac
5. Igor Nikolić
6. Milan Vraneš
7. Dragan Gajin
8. Saša Juhas
9. Baranj Čongor
10. Slobodan Simonović

Treneri:
1. Marija Kresović
2. Šandor Sabo


Prijatelji kluba:
Zahvalili bismo se svim simpatizerima i prijateljima kluba koji od prvog kola dolaze na naše utakmice i pružaju nam bezrezervnu podršku, a činjenica da na našim utakmicama kada nastupamo kao domaćini bude odličan odziv – može samo da raduje, i odaje nam priznanje da smo klub koji je voljen i pre svega prijateljski i sportski nastrojen prema svim istinskim ljubiteljima kuglanja.

Kompanijama SIM DOO, ImageSport i FusionIdea kao prijateljima kluba, gradu Novom Sadu i SPC “Vojvodina” kao pokroviteljima kluba želimo da se zahvalimo na bezrezervnoj podršci i veri u naš klub kada smo pre početka tekuće sezone dobiti njihovo poverenje sa obećanjem da smo kurs kluba zaokrenuli na potpuno drugu stranu, sa jasnim ciljem, vizijom i energijom da stremimo ka najvećim ljudskim i sportskim vrednostima i rezultatima, a da će se njihova imena sa ponosom reprezentovati čitavoj kuglaškoj javnosti u zemlji.

Medijskim kućama, Radio televiziji Vojvodine i 021.rs takođe velika zahvalnost na želji da ustupi medijski prostor našem klubu, kroz reportaže i vesti na njihovim web portalima.


Kraj sezone:
Osvajanjem titule u Superligi i kupa Srbije, naš klub uz duplu krunu stavio je zavesu na ovu sezonu. Sezonu koja bila drugačija od svih prethodnih, misleći pri tome na čitavo globalno dešavanje sa covid-19 virusom i odlaganjem svih takmičenja.

Upravi kluba predstoji prelazni rok, a klub će nakon osvajanja duple krune napustiti najbolji igrač ekipe u ovoj sezoni, Čongor Baranj i Saša Juhas, koji će svoje karijere nastaviti u Mađarskom Segedinu odnosno Subotičkom Spartaku 024.

Osvajanjem duple krune, ispred kluba je mogućnost odabira učešća na Svetskom kupu u Podbrezovi u oktobru ili učešće u NBC kupu koji će se takođe u oktobru održati upravo u Banji Junaković u kojoj je danas osvojen kup Srbije.

Do septembra, sportski pozdrav!


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA