Kurteš Ranko pojedinačni prvak Vojvodine, Keregđartu srebrna medalja

  • VESTI
  • 02/03/2023
  • 584 PREGLEDA
Kurteš Ranko pojedinačni prvak Vojvodine, Keregđartu srebrna medalja

Novi Sad, 26. FEBRUAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 26. januara odigrano je pojedinačno prvenstvo Vojvodine, koje je održano na kuglani “Banja Junaković 5-8” u Apatinu. Na pomenutom prvenstvu, takmičilo se 40 takmičara koji su u decembru izborili plasmane u svojim zonama. Na državno prvenstvo plasiralo se 14 takmičara i osvajači medalja sa prošlogodišnjeg državnog prvenstva, a sa teritorije Vojvodine to su bili Majtorović Predrag (Apatin) i Dojić Damir (Spartak 024). Kuglaški klub Vojvodina iz Novog Sada i ove godine imao je najviše takmičara (5), od kojih su se, kao i prošle godine, trojica plasirala na državno prvenstvo a osvojena je i srebrna medalja. Po četri takmičara imao je Spartak 024 SU, po tri Jedinstvo NB, Apatin, Kljajićevo, Sloboda Promostar, Slavia, zatim po dva Vihor, Dolina, Dunav, Železničar i Srem a po jednog takmičara imali su Spartak DB, 13. Maj, Hajduk, Vojvodina BG, Veteran BMV i Bačka. Ovo su 18 ekipa čiji su se igrači takmičili na ovom prvenstvu Vojvodine.

Titula prvaka Vojvodine pripala je Kurteš Ranku, igraču Vihora iz Sombora kome je ovo druga Vojvođanska titula, prva je bila davne 2002. godine kada je još igrao za Kordun, a takođe ima i dve bronzane medalje. I ove godine srebrna medalja pripala je igraču Vojvodine, ali ovaj put umesto Kresović Zdravku medalja je otišla oko vrata Keregđarto Borisu kome je ovo treća individualna medalja u tekućoj sezoni, i to ponovo na prvenstvu Vojvodine. Pre ovoga u tandem mixu sa Ranisavljev Marijanom osvojio je zlatnu medalju, i u tandemu sa Nikolić Igorom osvojio je drugo mesto. I za ovaj uspeh Kresović ima “zasluge”. Na prvenstvu zone Novog Sada Keregđarto je osvojio 10. mesto čime nije imao direktan plasman nego je nastupio kao prva rezerva jer je Kresović kao prvak zone odustao od Vojvođanskog takmičenja. Keregđarto je tako otputovao u Apatin i ponovo potvrdio nepisano pravilo da igrač koji naknadno prođe dalje napravi zapažen rezultat na takmičenju i u čestim slučajevima osvoji i medalju. Bronzana medalja pripala je Zavarko Čabi, mlađem bratu najuspešnijeg svetkog kuglaša Zavarka Vilmoša. Ovo je njegova treća medalja na pomenutom takmičenju, i posle srebrne medalje iz 2017. i zlatne iz 2020. godine sada je u 2023. kompletirao sva tri odličja čime se pridružio igračima poput Boroš Arpada, Vekić Gorana i pojedinačnom svetskom prvaku iz 1996. godine, Ilić Dušanu. Interesantno da su sva trojica pomenutih igrali za Vojvodinu, s tim da je Vekić osvojio i srebrnu medalju na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine.

Iz redova Vojvodine još su nastupali Nikolić Igor koji je sa 569 čunjeva zauzeo dvanaesto mesto a isti broj čunjeva imao je Simonović Slobodan koji je svoje učešće završio na trinaestom mestu. Uz Keregđarta, njih dvojica će se takmičiti i na državnom prvenstvu gde će Nikolić debitovati dok Keregđarto igrao top 16 a Simonović već ima dve osvojene titule. Četvrti takmičar bio je Kovačević Vojislav koji je takmičenje završio na dvadeset osmom mestu sa 541 čunjem, a bronzani od pre dve godine Boris Relota uz povredu je pregurao takmičenje i sa 508 čunjeva zauzeo je trideset deveto mesto.

Od 1959. godine, od kada se igra seniorsko pojedinačno prvenstvo Vojvodine, igrači kuglaškog kluba Vojvodine osvojili su 15 medalja, od toga 6 zlata, 6 srebra i 3 bronze. Ovo je treća uzastopna godina da igrači KK Vojvodine dolaze do osvojene medalje na pojedinačnim prvenstvima Vojvodine, a od raspada SFR Jugoslavije je deseta medalja. Dosadašnji osvajači medalja za Vojvodinu na pomenutom takmičenju su: Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Relota Boris, Feldejak Ervin, Škorić Nenad, Zakić Dejan, Ostojić Goran, Vekić Goran, Kiš Žolt, Mihajlović Franja i Mohači Zoltan.

Konačni plasman prvih petnaest takmičara koji će nastupiti na pojedinačnom državnom prvenstvu je sledeći: 1. Kurteš Ranko (Vihor) 622, 2. Keregđarto Boris (Vojvodina NS) 615, 3. Zavarko Čaba (Jedinstvo NB) 607, 4.  Juhas Saša (Spartak 024) 603, 5. Ćalić Jovan (Kljajićevo) 602, 6. Trkulja Milan (Kljajićevo) 593, 7. Mandić Danilo (Vihor) 590, 8. Jakab Želislav (Dolina) 589, 9. Ernješi Robert st. (Jedinstvo NB) 576, 10. Beška Marko (Dunav) 575, 11. Dojić Damir (Spartak 024) 575, 12. Nikolić Igor (Vojvodina NS) 569, 13. Simonović Slobodan (Vojvodina NS) 569, 14. Crnobarac Zoran (Železničar) 568, 15. Vekić Goran (Spartak 024) 567.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA