Kuglaški klub Vojvodine u 2021. godini

  • VESTI
  • 20/01/2022
  • 438 PREGLEDA
Kuglaški klub Vojvodine u 2021. godini

Novi Sad, 20. JANUAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Godina 2021. ostaće uglavnom upamćena po COVID-19 visrusu koja se raširila po celom svetu i “niko” ne zna dokle će tačno trajati. Ljudi žive u zabrani i imaju ograničena kretanja, bez većeg planiranja budućnosti, što otežava sportistima da uživaju u tome šta najviše vole, a to je takmičenje i odmeravanje snaga u sportovima.

Pomenuti virus pomrsio je planove i kuglašima novosadske Vojvodine, ali nije sprečio da iza sebe imaju jednu dugu, turbulentnu ali i uspešnu godinu u kome su postigli najveći uspeh u klubskoj istoriji. Bila je to godina osvajanja prvog međunarodnog pehara na zvaničnoj sceni. Igranjem u Super ligi Srbiji u najvišem rangu takmičenja klub je zauzeo četvrto mesto sa učinkom od 11 pobeda, 1 nerešenog rezultata i šest poraza, falila je svega jedna pobeda kako bi osvojili treće mesto i plasmana na međunarodni NBC kup. Zahvaljajući osvajanjem drugog mesta u nacionalnom kupu gde su u tesnom finalu izgubili od Beograda, najuspešnijeg kluba u Srbiji ipak izborili pravo učešća na najmasovnije kuglaško takmičenje u svetu.

Vojvodina na NBC kupu osvojila je drugo mesto, čime je postala prva muška kuglaška ekipa iz Novog Sada koja je kući donela međunarodni pehar. Značaj ovog uspeha dodatno čini to što je takmičenje bilo održano u Nemačkom Lorshu, u konkurenciji klubova sa igračima svetske klase. Ekipa Vojvodine uspela je požrtvovanošću i borbenošću da se plasira među četiri najbolje ekipe na turniru a kasnije u polufinalu savlada domaću ekipu Breitengüßbach. Znajući kakvi su nemci u fudbalu, isto tako ne treba trošiti reči za nemačke kuglaše koje postizaju izvanredne klubske uspehe. U finalu se satali sa još jednom nemačkom ekipom – CK Raindorf, ali kuglaši Vojvodine nisu mogli da prirede još jedno iznenađenje. Treba još pomenuti da polovina nemačkih reprezentativaca nastupaju upravo za ova dva tima.

Nisu izostali ni individualni uspesi za 2021. godinu, gde su osvojena odličja u sve tri različite nijanse u raznim kategorijama. Osvojeno je ukupno devet medalja, od kojih je najznačajnija ona srebrna sa NBC kupa. Osvojene su sledeće medalje;
– Međunarodni NBC kup – 2. mesto,
– Klupsko prvenstvo Srbije – 4. mesto,
– Kup Srbije – 2. mesto,
– Pojedinačno prvenstvo Vojvodine – 3. mesto,
– Pojedinačno prvenstvo Vojvodine – 4. mesto,
– Pojedinačno prvenstvo Zone Novog Sada – 1. mesto
– Pojedinačno prvenstvo Zone Novog Sada – 3. mesto
– Parovno prvenstvo Vojvodine – 3. mesto,
– Prvenstvo Srbije u sprintu – 2. mesto,
– Prvenstvo Vojvodine u sprintu – 3. mesto,
– Bačka Open – 1. mesto.

Rukovodstvo kluba želi još jednom da se zahvali prijateljima iz čeličnog tima “SIM doo” i porodici Rajkov, koji su bili uz klub i u 2021. godini čime su najviše zaslužni što je klub uspeo da otuputuje u Nemačku na međunarodni NBC kup po najveći klubski uspeh. Novosadska kompanija “SIM doo” već pet godina unazad stoji iza kuglaškog kluba Vojvodine i nadamo se da će ova saradnja trajati i u narednom periodu.

Nadamo se da će i 2022. godina biti slično uspešna kao ova prethodna. Godina je započeta na najbolji mogući način osvajanjem drugog mesta na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine i pobedom započet prolećni deo prvenstva, gde je glavni cilj plasman na još jedan NBC kup koja će biti održan u Klužu početkom oktobra.

Teret prošle godine izneli su sledeći igrači: Kresović Zdravko (kapiten), Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Todorović Nemanja, Relota Boris, Keregđarto Boris, Kovačević Vojislav, Nikolić Igor, Kurjakov Bogdan, Rac Andor i trener Sabo Šandor.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA