Kuglaški klub Jedinstvo održao prvi memorijalni turnir u Novom Bečeju

  • VESTI
  • 15/12/2023
  • 413 PREGLEDA
Kuglaški klub Jedinstvo održao prvi memorijalni turnir u Novom Bečeju

Novi Bečej, 09. DECEMBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U subotu, 9. decembra, kuglaški klub Jedinstvo organizovao je memorijalni turnir – Laslo Makra, Jovo Popović i Zolnai Lajoš koji je bio održan na kuglani u Novom Bečeju. Učestvovalo je ukupno 15 seniora, 4 seniorke i jedna juniorka. Poziv za učešće na ovom takmičenju dobio je i KK Vojvodina, koga je predstavljao kapiten ekipe, Kresović Zdravko.

Pobednik turnira je Ernješi Robert stariji sa 601 oborenim čunjem, drugo mesto pripalo je Kaćanski Milanu iz Vojvodine iz Bačkog Gradišta sa 592 čunja a treće mesto bivšem Vojvodininom igraču, Ostojić Goranu koji igra za Crvenu Zvezdu. Četvro mesto zauzeo je Kresović Zdravko sa 580 čunjeva, čunj manje od bronzanog Ostojića. Možemo reći da je možda i najlepše kada turnir osvoji domaći takmičar, naročito kad se radi o kuglašu koji je ostavio dubok trag u klubu Jedinstva. Seniorke su igrale 60 hitaca i prvo mesto pripalo je Šibul Snežani (Kika 023 Kikinda) koja je oborila 258 čunjeva.

Kuglaški klub Jedinstvo osnovan je 1950, i često su bili rivali sa ekipom Vojvodine sa kojom se vrlo dobro poznaju. Od 1992. godine sastili su se čak 30 puta, 27 puta u ligaškim takmičenjima i tri puta u nacionalnom kupu. Sastajali su se još i za vreme SFR Jugoslavije, a prvi zvanični meč odigrali su 70-ih godina prošlog veka.

Upravni odbor KK Vojvodine zahvaljuje se na pozivu i želi Jedinstvu sreću u budućoj organizaciji turnira.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA