Kuglaši Vojvodine solidni, ali bez medalja na državnom prvenstu u mixu.

  • VESTI
  • 10/12/2022
  • 315 PREGLEDA
Kuglaši Vojvodine solidni, ali bez medalja na državnom prvenstu u mixu.

Novi Sad, 04. DECEMBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Samo dan posle bolnog ali zasluženog poraza od Crvene Zvezde u 1/4 finala Kupa Srbije, pojedini igrači Vojvodine su u nedelju 04. decembra otišli u Kragujevac na državno prvenstvo u tandem mixu. Na državnom prvenstvu nastupalo je ukupno 20 parova, po 10 sa teritorija Vojvodine i Srbije. Iz redova Vojvodine, plasman na ovo takmičenje izborilo je 5 igrača, Keregđarto Boris, Kurjakov Bogdan, Gajin Dragan, Nikolić Igor i Todorović Nemanja, s tim da je Gajin svoje učešće morao da otkaže zbog ličih obaveza. Partnerke su im po redosledu bile: Ranisavljev Marijana (Bačka), Šović Milica (Vojvodina), Đorđević Nevena (Singidunum) i Čikoš Olivera (Alimenta).

U kvalifikacijama, sva četri tandema su odigrali dobro, pa su od osam tandema koji su igrali četvrtfinale, čak tri našla iz naše ekipe. Prvi ispod crte ostali su Nikolić i Đorđević. Na kraju kvalifikacija, najuspešniji su bili su otac – ćerka kombinacija Trošić Ivan – Trošić Kristina (Metalac – Radnički NS) sa 635 oborenih čunjeva, a oni su bili i jedini tandem koji je prešao cifru od 600 čunjeva. Todorović – Čikoš su u kvalifikacijama zauzeli treće mesto sa 595 čunjeva, isti rezultat kao Milinković Alekandar – Obrenić Vladana (Beograd – Alimenta) ali imali su slabije čišćenje za tri čunja. Na petom mestu našli su se Keregđarto – Ranisavljev sa 589 čunjeva a na poslednjem osmom mestu koje vodi u četvrtfinale- Kurjakov – Šović sa 565 čunjeva. Deveto mesto pripalo je Nikolić – Đorđević sa 559.

U četvrtfinalu ukrštalo se po sistemu 1 i 8, 2 i 7 i tako redom, te tako Kurjakov i Šović nisu imali nimalo lak zadatok protiv Trošića. Nakon 1:1, pobednik se saznao nakon 4 zlatne kugle u kojima su “domaćini” bili uspešniji za čunj i sa 27:26 prošli u polufinale i obezbedili sebi medalju. Prvaci Vojvodine, Keregđarto i Ranisavljev takođe nisu uspeli da se plasiraju dalje, izgubili sa 2:0 protiv Šakić Mateje i Živanović Višnje (Beograd – Radnički NS). Ista sudbina zadesila je i Todorovića i Čikoš, njih su prazne kugle koštale plasmana dalje pa su tako takođe sa 2:0 poraženi od Jevremović Ilije i Grujić Mione (Beograd – Radnički NS).

Nažalost sva tri tandem pognute glave su napustili Kragujevac jer ih je svega stepenik odvajao od još jedne medalje. Zlato je pripalo tandemu Milinković – Obrenić, gde je Milinkoviću ovo druga titula u mixu a Obrenićevoj prva. Srebrna medalja pripala je tandemu Šakić – Živanović a bronza Jevremović – Grujić i Trošićima. Na pomenutom državnom prvenstvu najuspešniji klubovi su Beograd i Radnički NS sa po 3 medalje, te Metalac i Alimenta sa po jednom.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA