Kuglaši Vojvodine osvojili 4 od mogućih 6 medalja na otvaranju nove sezone

  • VESTI
  • 09/09/2022
  • 262 PREGLEDA
Kuglaši Vojvodine osvojili 4 od mogućih 6 medalja na otvaranju nove sezone

Novi Sad, 04. Septembar 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Kao provera pred prvo kolo Super lige, koje će kuglaši Vojvodine igrati protiv aktuelnog šampiona Beograda, igrala su se takmičenja na prvenstvima Vojvodine u mixu i sprintu. U kategoriji sprint prijavilo se dva, a za mix sedam takmičara iz redova Vojvodine. Provera je prošla jako uspešno jer je, od ukupnih šest medalja, četri pripalo našim momcima.

Vojvođansko prvenstvo u mixu igralo se u Novom Sadu na kuglani SC Spnes (1-4) a takmičilo se ukupno 19 parova. Prvih 10 prošlo je dalje na državno prvenstvo koje će se igrati pred kraj takmičarske godine i među njima biće pet igrača crveno belih. Istorijski uspeh su postigli kuglaši Vojvodine jer su osvojili sve tri medalje na pomenutom takmičenju. Ovakav uspeh su u prošlosti postizali više puta na zonskim takmičenjima- kako pojedinačno tako i ekipno ( npr. na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine u sezoni 2005/2006). Najuspešniji su bili Keregđarto Boris i Ranisavljev Marijana (Bačka), koji su uspeli da se izdignu posle slabog prvog seta od 122 čunja, te sa krajnjim rezultatom od 580 čunjeva osvoje najsjajnije odličje. Keregđartu je ovo prva individualna medalja u dresu Vojvodine. Drugo mesto i srebrna medalja pripala je Kurjakov Bogdanu i Šović Milici (Vojvodina) sa 568 čunjeva, dok su sa 562 čunja treće mesto osvojili još jedan tandem Vojvodine i Bačke, Gajin Dragan i Relota Teodora. Na državnom prvenstvo naći će se još Nikolić Igor i Đorđević Nevena (Singidunum) koji su sa 551 čunjem zauzeli peto mesto, kao i Todorović Nemanja i Čikoš Olivera (Alimenta) koji su uhvatili poslednji voz za državno prvenstvo sa 536 čunjeva. Prve rezerve su Rac Andor i Kormanjoš Dijana (Alimenta) sa 530 čunjeva. Učestvovali su još Relota Boris i Kekić Ljiljana (Bačka) koji su zauzeli 16. mesto sa 509 čunjeva.

Na prvenstvu Vojvodine u sprintu odazvalo se 29 takmičara od koji je prvih osam steklo pravo nastupa na državnom prvenstvu. Vojvođansko prvenstvo igralo se u Bačkoj Topoli a od igrača Vojvodine učestvovali su Nikolić Igor i Rac Andor. Na ovogodišnjem takmičenju imali smo tri igrača koji su prešli rezultat preko 400 čunjeva (4×20) i sva tri su osvojili medalje, pa je tako Cimeša Milan iz Korduna sa 407 čunjeva osvojio zlatnu medalju a pratio ga je nekadašnji igrač Vojvodine, Molnar Sebastian u dresu novosadskog Radničkog sa 403, a sa 402 čunja i bronzanom medaljom završio je Nikolić Igor.  Njemu je ovo prva individualna medalja na prvenstvu Vojvodine u seniorskoj konkurenciji. Ovo je treća medalja u istoriji kluba na pomenutom takmičenju i sada se Nikolić pridružio Kresović Zdravku koji se okitio zlatnom medaljom u sezoni 2010/2011 i Simonović Slobodanu koji je prošle sezone takođe osvojio bronzanu medalju. Rac Andor doživeo je pad u igri u poslednjih 30 hitaca što ga je koštalo plasmana na državno prvenstvo te je svoje takmičenje završio 368 čunjeva na 14. mestu.

rpt


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA