Kresović Zdravko i Gajin Dragan prvaci Srbije u tandemu (VIDEO)

  • VESTI
  • 16/03/2019
  • 2010 PREGLEDA
Kresović Zdravko i Gajin Dragan prvaci Srbije u tandemu (VIDEO)

Najlepše vesti stižu iz Kljajićeva u kojem je danas održano prvenstvo Srbije u tandemu. Naš klub, predstavljala su dva tandema, Kresović Zdravko/Gajin Dragan i Juhas Saša/Vraneš Milan, dok je treći tandem, osvajač srebrne medalje na prvenstvu Vojvodine Kurjakov Bogdan/Relota Boris zbog sprečenosti nastupa otkazao svoje učešće.

Juhas Saša i Vraneš Milan, prvi su nastupili u kvalifikacionom delu i sa 564 zauzeli peto mesto, dok su kasnije će se ispostaviti – šampioni, Kresović Zdravko i Gajin Dragan zauzeli četvto mesto sa 566, i tako su nažalost zakazali međusobni duel već u četvrtfinalu, pošto se prema kosturu sastaju četvrti i peti tandem. Prvi tandem nakon kvalifikacionog dela bio je dvojac Novosadskog Petrovaradina, Keregđarto Boris i Laslo Varga sa odličnih 596 čunjeva.

U četvrtfinalu, nakon neizvesnog seta do pred sam kraj čišćenja koji su Kresović Zdravko i Gajin Dragan rešili u svoju korist i poveli sa 1-0, pad u igri Juhas Saše i Vraneš Milana bio je dovoljan da novi šampioni mirno privedu duel kraju i nastave putem polufinala u kojem ih je čekao iskusni dvojac Kragujevca, Vuksanović Dragoslav i Marković Darko. Njihov duel, nakon 1-1 u setovima, odlučen je nakon dva kruga zlatnih kugli, 28:27.


U velikom finalu, nasuprot našeg tandema, nalazili su se igrači Apatina, Stojšić Aleksandar i Jovanić Đorđe, koji su nasuprot porazu u finalu prikazali odličnu igru i publici priredili finale puno uzbuđenja i na trenutke – drame. Da bi finale bilo privedeno kraju u velikom stilu, odlučile su zlatne kugle gde su naši šampioni imali više koncentracije i nakon dva odigrana hitca osvojili zlatnu medalju za veliku radost svih nas u klubu. Zlato pripada Vojvodini, a Kresović Zdravko je nakon zlatne medalje na prvenstvu Srbije u mix-u sa Anđelković Jasminom, osvojio još jedno zlato, i sa njime kompletirao sve zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama, čestitamo!

Pogledajte kako su zlatne kugle odlučile novog šampiona prvenstva Srbije u tandemu (VIDEO).


Prvenstvo Srbije – tandem

Kvalifikacije:
Kresović Zdravko/Gajin Dragan – četvrto mesto, 566
Juhas Saša/Vraneš Milan – peto mesto, 564

Četvrtfinale:
Kresović Zdravko/Gajin Dragan – Juhas Saša/Vraneš Milan: 2:0
142:137, 138:121

Polufinale:
Kresović Zdravko/Gajin Dragan – Vuksanović Dragoslav/Marković Darko 1:1 (zlatne kugle 28:27)
164:143, 130:131, zlatne kugle 28:27

Finale:
Kresović Zdravko/Gajin Dragan – Stojšić Aleksandar/Jovanić Đorđe: 1-1 (zlatne kugle 12:8)
168:155, 134:158, zlatne kugle 12:8


PRVENSTVO SRBIJE TANDEM – REZULTATI (PDF)

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA