Kresović (ponovo) prvak zone Novog Sada, igrači Vojvodine opet pokupili sve medalje

  • VESTI
  • 30/12/2022
  • 338 PREGLEDA
Kresović (ponovo) prvak zone Novog Sada, igrači Vojvodine opet pokupili sve medalje

Novi Sad, 24. DECEMBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Završeno je zonsko takmičenje Novog Sada za muškarce koje je odigrano na kuglani Spens 1-8. Na ovogodišnjem prvenstvu učestvovao je 61 takmičar od kojih su 24 najbolja izborili drugi nastup koji se takođe igrao na Spensu ali na stazama 5-8, dok je prvi nastup bio održan na stazama 1-4. Devet najboljih takmičara iz prva dva nastupa učestvovaće na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine. KK Vojvodinu predstavljalo je ukupno devet igrača, a čak petoro su izborili plasman na Vojvođansko prvenstvo uz osvojene sve tri medalje. Ujedno, u poslednje četri godine, igrači Vojvodine su od mogućih 12 medalja sakupili 9, a u poslednjih 20 godina ovo je čak četvrti put da su sve tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji pripale Vojvodinim igračima.

Najbolji pojedinac u redovima Vojvodine i kompletnog zonskog takmičenja bio je Kresović Zdravko koji je odbranio naslov prvaka zone Novog Sada. Kresoviću je ovo peta zlatna medalja na pojedinačnim zonskim takmičenjima čime je ujedno i najuspešniji takmičar na najmasovnijem zonskom takmičenju na teritoriji Vojvodine. Ovo je ujedno bilo njegovo jubilarno 30 odličje u dresu Vojvodine, od kojih ima čak 16 zlatnih medalja. Srebrna medalja pripala je Reloti Borisu, koji je takođe imao više uspeha i na prethodnim pojedinačnim zonskim takmičenjima. Ukupno, Reloti je ovo četvrta pojedinačna medalja (ima jedno zlatno i tri srebra) a u konkurenciji parova ima 3 zlatne medalje. Treće mesto zauzeo je Nikolić Igor koji je za čunj bio uspešniji od četvrtoplasiranog Beške Marka (Dunav, Bačka Palanka). Nikoliću je ovo prva medalja na pojedinačnoj zoni čime je dokazao da bronzana medalja sa prvenstva Vojvodine u sprintu nije slučajna, nego da se nalazi u dobroj formi u ovoj sezoni.

Drugi krug izborilo je 7 igrača kluba, posle prvog nastupa na vrhu tabele su se poređali Kresović Zdravko (598), Nikolić Igor (586), Kovačević Vojislav (577), Relota Boris (572), Simonović Slobodan (570), Gajin Dragan (569) na prvih šest mesta, a im je još društvo pravio Keregđarto Boris (538) na 21. mestu. Zahvaljujući ovim izvanrednim rezultatima bilo je za očekivati da se još jedno zonsko prvenstvo završi dominacijom igrača Vojvodine. Nastupali su još Rac Andor, a on je sa 515 čunjeva zauzeo 36. mesto i posle tri godine neće nastupati na Vojvođanskom prvenstvu, ali imaće za koga da navija. Istim rezultatom svoj nastup završio je i Kurjakov Bogdan, ali zbog slabijeg čišćenja on je zauzeo 38. mesto.

Među igračima koji su otvorili drugi krug takmičenja nastupao je Keregđarto Boris, kome je bio potreban dobar nastup. On je to i ostvario sa 573 čunja i to ga je dovelo u poziciju da se nada prolasku dalje. Do poslednjeg bloka bio je u igri, ali da bi mogao da prođe dalje neko od njegovih kolega morao je da kiksne i ostane iza njega. Na kraju takmičenja on je završio na 10. mestu, prvi ispod crte i to ga stavilo na poziciju da bude prva rezerva u slučaju da neko odustane. Nakon njega, tek u pretposlednjem bloku su nastupali naši igrači, Gajin Dragan i Simonović Slobodan, koji su bili u igri za medalju ali nije bio njihov dan. Gajin je igrao toplo hladno, 120 pa 160 i onda opet pad u igri i to ga dovelo do rezultata od 541 čunja, što znači da je u ukupnom zbiru imao čunj manje od svog klupskog kolege, Keregđarta. Tako je na kraju takmičenja on je zauzeo 11. mesto i druga je rezerva za prvenstvo Vojvodine. Simonović je odigrao nešto bolje ali prehlada koja ga je mučila prethodnih dana izgleda da je ipak uticala na to da odigra 552 i u ukupnom plasmanu završi na 6. mestu, 10 čunjeva manje od bronzanog Nikolića.

Poslednji blok je bio ujedno i najzanimljiviji u kome su nastupali igrači sa najboljim rezultatima iz prvog kruga, Kresović, Nikolić, Kovačević i Relota. Relota je jako dobro otvorio svoj nastup sa prvom stazom od 164 čunja i odmah pokazao zube svom kapitenu, da zna kako mora i dalje da se trudi kako bi osvojio petu zonsku titulu. U suštini svo četvoro su dobro otvorili svoje nastupe jer su svi imali preko 140 čunjeva u prvom setu, te je tako borba vođena do samog kraja. Kovačević, prvak zone iz 2018. godine svoj nastup završio je sa 541, završio je na 8. mestu, 7 čunjeva više od Keregđarta. Nikolić, koji je imao drugi najbolji rezultat prvog dana, ovaj put je odigrao nešto slabije ali i rezultat od 546 čunjeva bio mu je dovoljan da osvoji bronzanu medalju. Prvaka je odlučilo svega četri čunja, Relota je u jednom trenutku bio bliži tome ali je Kresović ipak odoleo naletima mlađeg kolege i sa 571 čunjem uspeo da odbrani titulu, dok se Relota sa 593 popeo sa četvrtog na drugo mesto, ujedno ostvarivši i najbolji rezultat drugog dana.

Kresović, sa ukupnim rezultatom od 1169 čunjeva, ima četvrti najbolji rezultat na zonskim takmičenjima. Rekorder je Ranisavljev Borislav sa 1226 čunjeva, kada je oborio rekord kuglane sa 654 čunja. Kad su srebrne medalje u pitanju, Relotinih 1165 je drugi najbolji rezultat koji je neki igrač odigrao da bi osvojio srebrnu medalju. Na vrhu liste je Babić Milorad kada je 2007. sa 1211 čunjeva završio iza Ranisavljeva.

Posle Keregđartovog nastupa, svi u klubu su se nadali da će svih sedmoro proći dalje. Nažalost to se nije desilo, ali svakako pet igrača na prvenstvu Vojvodine jeste jako lep uspeh. Pritom treba dodati da postoje šanse da se taj broj ipak poveća jer su prve dve rezerve Keregđarto i Gajin.

Konačni plasman prvih devet takmičara koji će nastupiti na Vojvođanskom prvenstvu je sledeći: 1. Kresović Zdravko (Vojvodina) 598+571=1169, 2. Relota Boris (Vojvodina) 572+593=1165, 3. Nikolić Igor (Vojvodina) 586+546=1132, 4. Beška Marko (Dunav) 539+592=1131, 5. Božin Đorđe (Dunav) 568+557=1125, 6. Simonović Slobodan (Vojvodina) 570+552=1122, 7. Majoroš Janoš (13 Maj) 563+557=1120, 8. Kovačević Vojislav (Vojvodina) 577+541=1118, 9. Dukić Dane (Bačka) 560+552=1112.

U konkurenciji dama igrao se samo jedan nastup, takođe na kuglani Spens, na stazama 5-8. Prijavilo se 32 takmičarki od kojih je prvih 13 izborilo plasman na pojedinačno Vojvođansko prvenstvo. Zlato je pripalo Kormanjoš Dijani iz redove Alimente, ona je takođe odbranila zlato od prošle godine. Srebro je otišlo u ruke Obrenić Vladane, takođe iz Alimente, dok je bronza pripala Relota Teodori iz Bačke. Konačni plasman igračica koje su izborile plasman na Vojvođansko prvenstvo je sledeći: 1. Kormanjoš Dijana (Alimenta) 557, 2. Obrenić Vladana (Alimenta) 553, 3. Relota Teodora (Bačka) 547, 4. Kresović Marija (Vojvodina) 545, 5. Trošić Kristina (Radnički NS) 545, 6. Vukelić Biljana (Petrovaradin) 536, 7. Ranisavljev Marijana (Bačka) 536, 8. Živanović Višnja (Radnički NS) 527, 9. Šović Milica (Vojvodina) 524, 10. Stanimirović Branka (Bačka) 520, 11. Mandić Tatjama (Petrovaradin) 516, 12. Zolnai Brigita (Vojvodina) 510, 13. Grujić Miona (Radnički NS) 508.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA