Jakab Želislav najbolji u Vojvodini, Rac Andor u top 32

  • VESTI
  • 07/02/2024
  • 462 PREGLEDA
Jakab Želislav najbolji u Vojvodini, Rac Andor u top 32

Novi Bečej, 5. FEBRUAR 2024. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda, 4. februara, nastupila je pauza u ligaškom delu prvenstva i na red su došla pojedinačna takmičenja na nivou Vojvodine i grupe Srbija centar. Kao i svake godine i ovoga puta učestvovalo je 40 najboljih takmičara iz svojih zona. Na državno prvenstvo plasiralo se 13 najboljih i osvajač medalje na prošlogodišnjem prvenstvu Srbije Saša Juhas. I ove godine, KK Vojvodinu je predstavljalo pet takmičara, a samo se Rac Andor plasirao među 32 najbolja u Srbiji.

Titula prvaka Vojvodine pripala je kuglašu Doline iz Padine, Jakab Želislavu.
On je do titule došao rezultatom od 629 čunjeva i time iza sebe ostavio dvojicu igrača koji su domaćini na ovoj kuglani u Novom Bečeju- iskusnog Ernješi Roberta (623) i Zavarka Čabu (613) koji je kao i prethodne godine došao do bronzane medalje. Pored njih trojice rezultat od preko 600 čunjeva ostvarili su još dvojica igrača, Danilo Mandić iz Vihora i Bajić Borislav iz Spartaka 024.
Za ekipu Vojvodine prvi na staze izašli su Majstorović Predrag i Kovačević Vojislav. Kovačević je svoj nastup završio sa 513 oborenih čunjeva što je bilo dovoljno za 36. mesto, a uspešniji od njega bio je Majstorović koji je sa 558 čunjeva zauzeo 24.mesto. Odmah nakon njih nastupili su Simonović Slobodan i Nikolić Igor. Simonović je na ovo takmičenje stigao zbog otkazivanja nastupa pojedinih igrača sa zone Novi Sad, i jako malo mu je falilo da to u potpunosti iskoristi plasmanom među 32 najbolja. Zadnja desna dama ostala je da stoji u 119. hicu pa tako Simonović nije imao priliku da u 120-om igra na devet čunjeva. Kako će se kasnije ispostaviti ovaj detalj će ga koštati boljeg plasmana na tabeli i daljeg plasmana, te će tako nekadšnji dvostruki prvak Srbije svoju šansu dobiti u slučaju odustanka trojice ili više igrača. Na drugoj strani, Nikolić nije zabeležio značajniji rezultat pa je zbog jako loše igre na pune dogurao do 28. mesta. U poslednjem bloku za ekipu kuglaškog kluba Vojvodine nastupio je Andor Rac, koji je na ovo takmičenje došao u poslednjem trenutku odustajanjem njegovog saigrača Gajin Dragana. Gajin je bio najbolji na zonskom takmičenju u Novom Sadu, ali ga je povreda sprečila da svoj uspeh ponovi u Novom Bečeju. Međutim, novopečeni otac Andor, više nego dostojno ga je zamenio pa je vrlo stabilnom igrom osvojio osmo mesto sa 592 čunja, ostavivši iza sebe dvojicu igrača sa istim rezultatom zbog boljeg čišćenja. Andoru će ovo biti treći nastup u ovoj fazi prvenstva Srbije.

 

Od 1959. godine, od kada se igra seniorsko pojedinačno prvenstvo Vojvodine, igrači kuglaškog kluba Vojvodine osvojili su 15 medalja, od toga 6 zlata, 6 srebra i 3 bronze. Dosadašnji osvajači medalja za Vojvodinu na pomenutom takmičenju su: Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Relota Boris, Feldejak Ervin, Škorić Nenad, Zakić Dejan, Ostojić Goran, Vekić Goran, Kiš Žolt, Mihajlović Franja i Mohači Zoltan.

Konačni plasman prvih trinaest takmičara koji će nastupiti na pojedinačnom državnom prvenstvu je sledeći:

1 JAKAB ŽELISLAV -DOLINA-  629
2 ERNJEŠI ROBERT -JEDINSTVO-  623
3 ZAVARKO ČABA -JEDINSTVO-  613
4 MANDIĆ DANILO -VIHOR-  606
5 BAJIĆ BORISLAV -SPARTAK 024-  601
6 ZRNIĆ MANE -JEDINSTVO-  595
7 STOJŠIĆ ALEKSANDAR -VIHOR-  592
8 RAC ANDOR -VOJVODINA NS-  592
9 VOJNOVIĆ MILORAD -SPARTAK 024-  592
10 VEKIĆ GORAN -SPARTAK 024-  592
11 HRČEK MIROSLAV -SLAVIA-  591
12 DRLJAČA MIROSLAV -APATIN-  583
13 JOVANIĆ ĐORĐE -APATIN-  582


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA