Duel učesnika međunarodnih kupova pripao Vojvodini

  • VESTI
  • 21/10/2022
  • 208 PREGLEDA
Duel učesnika međunarodnih kupova pripao Vojvodini

NOVI SAD, 16. OKTOBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:
Posle ligaške pauze i međunarodnih kupova, u Novom Sadu odigran je utakmica između dve ekipe koje su prošle nedelje imale izazove u Evropskom i NBC kupu. Vojvodinin protivnik bio je beogradski Partizan a ovaj međunarodni okršaj pripalo je domaćoj ekipi.

Nakon pet odigranih kola, Vojvodina ima učinak 3-0-2, i sa 6 osvojenih poena deli treće-četvrto mesto sa Vihorom iz Sombora. Prvi na tabeli je KK Beograd sa maksimalnih 10 poena, ekipa koja je na svetskom kupu u Minhenu zauzela zapažano peto mesto sa 3864 čunja. Na drugom mestu nalazi se Spartak 024 iz Subotice sa 8 bodova a Jedinstvo NB, Metalac i Kordun prate Vojvodinu sa 5 bodova.

Vojvodina-Partizan: 7:1 (3311:3139)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Kresović Zdravko, Todorović Nemanja, Nikolić Igor i Gajin Dragan.
Rezerve: Rac Andor, Kovačević Vojislav, Kurjakov Bogdan i Relota Boris.

Partizan:
Jovanović Mladen, Matijaš Nikola, Gajović Dragan, Krneta Dalibor, Kuzmanović Aleksandar i Prijić Slavko.

Simonović Slobodan (572 /2/ 1 vs 0 /2/ 562) Jovanović Mladen
Keregđarto Boris/Rac Andor (359+151 /1/ 0 vs 1 /3/ 535) Matijaš Nikola
Kresović Zdravko (562 /3/ 1 vs 0 /1/ 507) Gajović Dragan
Todorović Nemanja (532 /3/ 1 vs 0 /1/ 487) Krneta Dalibor
Nikolić Igor (562 /3,5/ 1 vs 0 /0,5/ 527) Kuzmanović Aleksandar
Gajin Dragan (573 /3/ 1 vs 0 /1/ 521) Prijić Slavko


Gosti su napali u prvom bloku sa dva jaka igrača. Postavili su Jovanović Mladena na Simonović Slobodana i Matijaš Nikolu na Keregđrto Borisa. Takođe, gosti su i bolje otvorili utakmicu jer su oba njihova igrača osvojila prva dva seta i tako odmah stekli prednost u čunjevima. Na sreću domaćina razlika u čunjevima bila je svega 25. Keregđarto je doživeo povredu i posle 75 hitaca bio je primoran da napusti stazu a menjao ga je Rac Andor koji nije iskoristio slabu partiju Matijaša za bod, pa je tako Matijaš osvojio prvi ekipni poen za Partizan sa 3:1 u setovima. Simonović je u drugih 60 hitaca odigrao znatno bolje, u poslednjem čićenju srušio četri devetke, od kojih su tri bile vezane i sa čišćenjem od 72 čunja došao do potpunog preokreta i do provog ekipnog poena za Vojvodinu.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 1:1 i 15 čunjeva razlike u korist beograđana.

U drugom bloku borba za bodove vođena je između Kresović Zdravka i Gajović Dragana, i Todorović Nemanje i Krnete Dalibora. Opet su gosti bolje ušli u igru i oboje su osvojili prvi set poen. Međutim Kresović diže nivo igre i u nastavku njihovog duela lako izlazi na kraj sa svojim protivniko, te tako  doalzi do drugog ekipnog poena sa 3:1 u setovima. Todorović se mučio i u drugom setu ali čišćenje od 62 čunja bilo je dovoljno vredan za izjednačenje u setovima. U nastavku utakmice Krneta je doživeo povredu te nije imao snage da zapreti mladom Todoroviću ko je na kraju takođe osvojio ekipni poen sa 3:1 u malim setovima.

Posle drugog bolka igrači Vojvodine mogli su da se odahnu jer rezultat na semaforu pokazivao 85 čunjeva razlike za domaće i 3:1 u ekipnim poenima.

U trećem bloku utakmicu su priveli kraju Nikolić Igor i Gajin Dragan za crveno-bele dok su za crno-bele nastupali Kuzmanović Aleksandar i Prijić Slavko. U trećem bloku nije bilo neke neizvesnosti pa su Nikolić i Gajin sa lakoćom priveli utakmicu kraju ka treću ovosezonsku pobedu. Nikolić je osvojio ekipni poen sa 3.5:0.5 a Gajin sa 3:1. Ostaje žal kod Gajina za slabiju igru u trećem setu gde je ispustio priliku da pređe rezultat od 600 čunjeva.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 3311:3139, 172 čunjeva razlike i 7:1 u ekipnim poenima. Igrač utakmice je Gajin Dragan sa 573 čunja a samo čunj manje imao je Simonović Slobodan.


Naredna utakmica:
Narednu utakmicu Vojvodina igra u Novom Bečeju na kuglani  “SRC Jedinstvo” protiv motivisanog Jedinstva koje zaostaje samo bod za Vojvodinom. Utakmica se igra u nedelju 23. 10. sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA