Deklasiran drugoplasirani Metalac, Voši tri meč lopte za potvrdu osvajanja titule Superlige!

Deklasiran drugoplasirani Metalac, Voši tri meč lopte za potvrdu osvajanja titule Superlige!

NOVI SAD, 01. MART 2020. GODINE
Autor teksta: Milan Vraneš


Izveštaj:
Dvonedeljna pauza u prvenstvu, poslužila je igračima da se dodatno odmore i pripreme za sam finiš Super lige i završnice kupa Srbije koja nas očekuju do kraja Marta. Utakmica 15. kola Super lige, u kojoj smo ugostili do ovog kola drugoplasirani Metalac, delovala je da će ljubiteljima kuglanja na Spensu prikazati jednu kvalitetnu prvenstvenu utakmicu. Ekipa Metalca, koja je godinama unazad tradicionalno pružala dobre partije, u današnjoj utakmici je bila neprepoznatljiva, bleda i bez voljnog momenta da našoj ekipi pruži jači otpor i ugrozi krajnji ishod. Na kraju, ispostaviće se – u ovoj utakmici od prve kugle se nije dovodio u pitanje krajnji ishod. Razlika u čunjevima, rasla je iz seta u set, a podatak da je ekipa Metalca osvojila samo 5,5 set poena govori o superiornosti naše ekipe na ovoj utakmici.

Vojvodina-Metalac: 7:1 (3373:3128)

Igrač utakmice bio je Dragan Gajin sa 600 oborenih čunjeva.


SVI REZULTATI 15. KOLA

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Dragan Gajin, Čongor Baranj, Andor Rac, Slobodan Simonović, Zdravko Kresović, Saša Juhas
Rezerve: Relota Boris, Milan Vraneš

Metalac:
Velibor Likić, Goran Čaluković, Miloš Paunović, Ivan Trošić, Nikola Laković, Dejan Trifunović


Ovom pobedom, revanširali smo se Metalcu za poraz iz jesenjeg dela prvenstva, kada smo kao gosti bili nadomak pobede ali smo u poslednjih hicima ispustili pobedu u veoma neizvesnoj utakmici. Kao i u prošloj utakmici, svi igrači koji su se našli na spisku su bili i na stazi i pružili su svoj doprinos pobedi, koja nas je u velikoj meri približila potajnim željama i ciljevima koja je uprava pre početka sezone postavila ispred sebe, a to je osvajanje titule prvaka Super lige. Dragan Gajin nastavlja sa odličnim partijama, a na današnjoj utakmici je bio jedini igrač sa preko 600 oborenih čunjeva i ponovo je poneo epitet igrača utakmice.


Prva meč lopta protiv Crvene Zvezde
Do završetka Super lige, preostala su tri kola, u koja ulazimo sa pet bodova prednosti u odnosu na ekipe koje su na deobi drugog mesta. Računica je jasna – dovoljna je pobeda u jednoj od naredne tri utakmice kako bismo i matematički obezbedili titulu prvaka Super lige, treću u klupskoj istoriji, prvu nakon 13 godina. Treba napomenuti da smo nadomak uspeha došli nakon prošlogodišnjeg plasmana iz druge lige i već u prvoj sezoni opravdano pokazali da je ovaj sastav trenutno najbolji kuglaški sastav u Srbiji. Kao i u dosadašnjem toku Super lige, u preostale utakmice ulazimo bez kalkulacija, sa ciljem da se nastavi sa dobrim partijama i novim prvenstvenim bodovima. Prvu “meč” loptu, pokušaćemo da iskoristimo u subotu, 7. Marta kada gostujemo ekipi Crvene Zvezde na kuglani “Banjica”, gde bismo se nakon pozitivnog ishoda u Novi Sad vratili kao prvaci Super lige za sezonu 2019/2020.


Naredna utakmica:
U okviru 16. kola Super lige, gostujemo ekipi Crvene Zvezde. Utakmica je na programu u subotu, 7. Marta sa početkom od 11:00 časova na kuglani “Banjica”u Beogradu.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA