Crvena Zvezda uspešnija i u Super ligi od Vojvodine

Crvena Zvezda uspešnija i u Super ligi od Vojvodine

Bačka Topola, 21. JANUAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U 12. kolu Super lige Srbije koje je bilo na programu 21/22. januara, Vojvodina je otputovala u Beograd gde je odigrala derbi kola protiv Crvene Zvezde koja se nalazi u odličnoj formi i cilja mesto među tri ekipe zajedno sa Spartakom 024 i Vojvodinom, a siguran plasman imaće Beograd koji korača ka još jednoj tituli.

Kuglaši Vojvodine imali su šest vezanih pobeda nad Crvenom Zvezdom u poslednje dve sezone računajući ligaška i kup takmičenja, ali taj niz su Beograđani prekinuli početkom decembra u četvrtfinalu Kupa Srbije. Novosađani su bili željni revanša, ali su takođe bili svesni da su i domaćini u dobroj formi i samim tim i oni bili željni pobede jer je utakmica bila bitna za obe ekipe.

Crvena Zvezda napravila je razliku u čunjevima odmah u prvom bloku koju je na kraju sa sigurnošću držala do kraja utakmice. U drugom bloku Vojvodina je pokušala da napadne ali su domaćini odoleli naletima i na kraju utakmice zasluženo slavili i tako produžili niz pobeda na 5 utakmica, računajući i pomenuti Kup Srbije.

Posle 12 odigranih kola kuglaši Vojvodine imaju učinak od 8-0-4, i sa 16 osvojenih poena i dalje dele drugo-treće mesto sa Spartakom 024 iz Subotice, koji su takođe kiksnuli, ali kod kuće protiv Jedinstva iz Novog Bečeja. Beograd sa maksimalnim učinkom od 24 boda nalazi se na vrhu tabele. Na četvrtom mestu nalazi se Crvena Zvezda sada sa svega 2 boda manje od trećeplasirane ekipe i zahvaljujući ovoj pobedi priključili su se borbi za medalju.

Crvena Zvezda-Vojvodina: 6:2 (3562:3476)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Crvena Zvezda:
Bukva Goran, Simijonović Miloš, Obradović Novak, Petković Aleksandar, Štikovac Jovica i Miličević Željko.
Rezerva: Cimeša Goran

Vojvodina:
Keregđarto Boris, Relota Boris, Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Kresović Zdravko, i Todorović Nemanja.
Rezerve: Kovačević Vojislav i Rac Andor

Bukva Goran/Cimeša Goran (121+411 /1/ 0 vs 1 /3/ 569) Keregđarto Boris
Simijonović Miloš (603 /4/ 1 vs 0 /0/ 393+130) Relota Boris/Kovačević Vojislav
Obradović Novak (614 /3/ 1 vs 0 /1/ 583) Simonović Slobodan
Petković Aleksandar (606 /4/ 1 vs 0 /0/ 566) Gajin Dragan
Štikovac Jovica (595 /1/ 0 vs 1 /3/ 651) Kresović Zdravko
Miličević Željko (612 /3/ 1 vs 0 /1/ 423+161) Todorović Nemanja/Rac Andor


Crvena Zvezda je u prvi blok ušla sa nekadašnjim reprezentativcem i svetskim prvakom Simijonović Milošem i iskusnim Bukva Goranom. Vojvodina je u smislu taktike na Bukvu postavila Keregđarto Borisa, a na Simijonovića Relotu Borisa. U prvih 60 hitaca novosadski crveno-beli su imali i čemu da se nadaju. Keregđarto je poveo 2:0, dok je Relota u oba seta u čišćenju prokockao male setove. Iskusni Simijonović, koji ima i međunarodno iskustvo, ovaj kiks je iskoristio, poboljšao svoju igru u nastavku takmičenja i na kraju sa sigurnih 4:0 osvojio prvi ekipni poen. U poslednjih 30 hitaca Kovačević je pokušao da popravi situaciju, dobro je započeo svoj nastup u pune ali u čišćenju i on nailazi na prepreke. Keregđarto se takođe mučio u drugih 60 hitaca, odigrao dva izuzetno napeta seta sa Cimešom Goranom koji je zamenio Bukvu u 31. hicu. U ovih 60 hitaca Keregđarto imao je polovičan učinak i na kraju je sa 1:3 osvojio prvi ekipni poen za Vojvodinu.

Posle prvog bloka rezultat je 1:1 u ekipnim poenima i 43 čunja prednosti za Crvenu Zvezdu.

U drugom bloku na staze izlaze Simonović Slobodan i Gajin Dragan. Simonović je za protivnika imao Obradović Novaka, dok je Gajinov protivnik bio Petković Aleksandar. Domaćini su odmah u prvom setu dali do znanja da su razigrani i da žarko žele ekipe poene. Obradović je odigrao jedan neverovatan set u kome nakon 94 pune očistio još 90 i odmah stigao do prednosti od 43 čunja. Nole je srušio 5 vezanih devetki od 26. hitaca, sva sreća pa je na 30 morao da menja stazu jer ko zna kada bi se zaustavio, a imao je devetku i u 18. hicu. Simonović je u preostala tri seta vodio veliku borbu sa njim ali tek je u poslednjem uspeo da ga slomi (drugi set izgubio je za 2 čunja a treći za šest čunjeva). Na kraju Obradović je slavio sa 3:1 i 31 čunj. Petković je iskoristio to što Gajin u prvom setu nije imao ubačaj i na kraju slavio sa 158:154. I naredna 3 seta su pripala njemu, gde je u drugom odigrao dobrih 162 čime je već nagovestio da će se revanširati Gajinu za poraz u Kupu Srbije.

Posle drugog bloka rezultat je 3:1 u ekipnim poenima i velikih 114 čunjeva prednosti u korist Crvene Zvezde.

Treći blok činili su Kresović Zdravko i Todorović Nemanja a njihovi protivnici bili su Štikovac Jovica i Miličević Željko. Novosadski crveno beli svesni su bili da je razlika bila prevelika ali su se ipak nadali da mogu da dođu do čuda i naprave preokret. Kresović je stazom od 173 već vratio 41 čunj, dok je kod Todorovića opet “krivac” bilo čišćenje zbog čega nije osvojio prvi set nego je zaostao za 4 čunja. Oba druga seta pripala su beogradskim crveno-belima ali samo za 1 odnosno opet četri čunja. Već se moglo videti da od preokreta neće biti ništa, ali Kresović se i dalje nije predavao, držao je visok nivo igre do 120. hica u kojima je na kraju brojao do fantastičnih 651 čunja i sa 1:3 doneo je drugi i poslednji ekipni poen za Vojvodinu. Kresović je imao jako izjednačeno čišćenje u kojima je obarao 62, 63, 61 i 62 čunja. Todorović je i treći set odigrao kao prethodna dva, ali tu je iskočio Miličević sa 165 i obezbedio još jedan ekipni poen za Crvenu Zvezdu. Poslednjih 30 hitaca Todorović je prepustio Rac Andoru, koji je sa 161 samo uspeo malo da smanji Miličevićevu prednost.

Krajnji rezultat je 6:2 i 86 čunjeva razlike za Beograđane, slobodno možemo reći da je utakmica izgubljena u čišćenju jer je na pune Vojvodina imala čak i čunj više od suparničke ekipe. Naslov igrača utakmice pripao je kapitenu Vojvodine, Kresović Zdravku koji je oborio izvanredan 651 čunj, ali čak ni to u ovoj utakmici nije bilo dovoljno za neki bolji ishod. U redovima Crvene Zvezde najbolji pojedinac bio je Obradović Novak sa 614 čunjeva.


Naredna utakmica:

Sad sledi serija bitnih utakmica za kuglaše Vojvodine kako bi izborili Evropu i za sledeću godinu. Prvi izazov je u 13. kolu, koja je na programu 29. 01. 2023. godine, sa početkom od 14h, gde na domaću kuglanu SPENS dolazi direktan konkurent u borbi za medalju i Evropu, Spartak 024 iz Subotice.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA