Crvena Zvezda ponovo nemoćna

Crvena Zvezda ponovo nemoćna

Bačka Topola, 07. NOVEMBAR 2020. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Prošlo je samo nedelju dana kako je Vojvodina gostovala Crvenoj Zvezdu u Super ligi Srbije, ove dve ekipe opet su odmerile snage, ali ovaj put u četvrtfinalu Kupu Srbije.

Kao i pre nedelju dana Vojvodina je slavila istim rezultatom 2:6.

Zahvaljujući pobedi Vojvodina izborila plasman na završni turnir nacinalnog kupa, gde će se naći i prošlogodišnji finalista Beograd, Spartak 024 i Jedinstvo.

Istorijski gledano za Vojvodinu će ovo biti četvrta polufinalna utakmica u kupu Srbije, prethodna polufinala su igrana 2005. 2006. i 2020. godine kada se stiglo do završnice i podigao pobednički pehar. Polufinalne utakmice su na programu 3. aprila, dok se finale igra 4. Aprila 2021. godine. Naknadno žrebom će se odrediti parovi polufinala i mesto odigravanja FINAL FOURA.

Crvena Zvezda-Vojvodina: 2:6 (3458:3569)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Crvena Zvezda:
Goran Bukva, Jovan Kerečki, Novak Obradović, Jovica Štikovac, Jovica Janković, Goran Cimeša.
Rezerve: Marko Vujović, Avram Jevremović.

Vojvodina:
Dragan Gajin, Boris Relota, Zdravko Kresović, Nemanja Todorović, Simonović Slobodan, Andor Rac.
Rezerve: Vojislav Kovačević.


Utakmicu su otvorili Dragan Gajin, Boris Relota, Zdravko Kresović i već posle 30 hitaca stekli prednost od 66 čunjeva. Posle 60 hitaca Boris je već skoro obezbedio ekipni poen jer je poveo protiv Kerećkog 0:2 i ogromnih 87 čunjeva prednosti. Dok je Boris uzeo drugi set, Dragan i Zdravko su izgubili svoje setove, ali ukupna razlika se povećala na 93 čunj razlike. Treći set gube svo troje, Zdravko drugi uzastopni put gubi set sa par čunjeva razlike i dovodi u opasnost svoj ekipni poen, a Dragan je izgubio sva tri seta protiv Bukve i Zevezda osigurala svoj prvi ekipni poen. Poslednji set između Zdravka i Novaka je odlučivao koja ekipa će imati prednosti od 2:1 u ekipnim ponenima. Kao i prethodna dva seta imali su približne rezultate i ekipni poen se odlučio pretposlednjem hitcu, gde je Zdravko pogodiu vezan čunj za ubačaj, dok Novica nije uspeo da poveže svoju poziciju.

Posle prvog bloka Vojvodina stiče prednost od 1:2 u ekipnim poenima i 71 čunj prednosti.

Za prolaz u polufinale bilo je bitno da se u drugom bloku ostvari barem jedan ekipni poram, uz to da se zadrži prednost u čunjevima. Kako bi se ostvarilo ovaj poduhvat na staze izlaze Nemanja Todorović, Slobodan Simonović i Andor Rac. U prva dva seta od mogućih šest set poena igrači Vojvodine osvojili su pet. U narednom setu Nemanja osvaja svoj treći set i osvaja ekipni poen, a samim tim i prolaz u polufinale jer razlika u čunjevima od 129 čunjeva bila nedostižna. Ostalo samo da se vidi koji će biti krajnji rezultat. U poslednjem setu dolazi do pad igre i kod Slobodana i kod Andora. Slobodan je osvojio ekipni poen sa 3 čunj razlike, dok je Andor u poslednjem hitcu za čunj gubi ekipni poen.

Krajnji rezultat je 2:6 i 111 čunjeva razlike. Kao i pre nedelju dana, igrač utakmice je Zdravko Kresović sa 637 oborenih čunjeva.

Bukva Goran (602 /4/ 1 vs 0 /0/ 566) Gajin Dragan
Kerečki Jovan/Vujović Marko (245/281/2/ 0 vs 1 /2/ 597) Relota Boris
Obradović Novak (601 /2/ 0 vs 1 /2/ 637) Kresović Zdravko
Štikovac Jovica(556 /0/ 0 vs 1 /4/ 599) Todorović Nemanja
Janković Jovica (600 /2/ 0 vs 1 /2/ 603) Simonović Slobodan
Cimeša Goran (573 /2/ 1 vs 0 /2/ 567) Rac Andor


Naredna utakmica:
Naredno kolo je na programu 22.11.2020. godine, sa početkom od 14h, gde na domaćoj kuglani SPENS-a dočekujemo ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja, koja je takođe izborila plasman u polufinale nacionalnog kupa.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA