Crvena Zvezda nadigrana od strane Vojvodine

Crvena Zvezda nadigrana od strane Vojvodine

Beograd, 16. SEPTEMBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U 2. kolu Super lige Srbije koje je bilo na programu 16/17. septembra, Vojvodina je otputovala u Beograd, gde je odigrala utakmicu protiv Crvene Zvezde koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu.

Novosađani su bili željni revanša, jer su u prethodna dva duela bili poraženi, jednom u Super ligi i jednom u nacionalnom kupu. Domaćini su na ovoj utakmici igrali bez dva standardna igrača, Štikovac Jovice i Janković Jovice, čime je Vojvodina imala znatno lakši zadatak što je na kraju i iskoristila. Od prvog seta stekli su prednost koja je samo rasla kako je utakmica odmicala.

Posle ove pobede u poslednje tri sezone kuglaši Vojvodine imaju skor od sedam pobeda i dva poraza u duelima sa Crvenom Zvezdom, računajući ligaška i kup takmičenja. Već posle 2 odigra kola samo dve ekipe imaju maksimalan učinak, a to su Vojvodina i Beograd koji je i ove sezone najveći favorit za šampionsku titulu.

Crvena Zvezda-Vojvodina: 1:7 (3434:3612)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Crvena Zvezda:
Petković Aleksandar, Bukva Goran, Miličević Željko, Jevremović Aleksa, Cimeša Goran i Ostojić Goran.
Rezerva: Obradović Novak

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Majstorović Predrag, Gajin Dragan, Simonović Slobodan i Nikolić Igor.
Rezerve: Rac Andor i Radonić Dejan

Petković Aleksandar (547 /2/ 0 vs 1 /2/ 601) Kresović Zdravko
Bukva Goran (598 /2/ 0 vs 1 /2/ 601) Keregđarto Boris
Miličević Željko (676 /3/ 1 vs 0 /1/ 623) Majstorović Predrag
Jevremović Aleksa (520 /1/ 0 vs 1 /3/ 602) Gajin Dragan
Cimeša Goran (535 /0/ 0 vs 1 /3/ 612) Simonović Slobodan
Ostojić Goran (558 /2/ 0 vs 1 /2/ 573) Nikolić Igor


Crvena Zvezda je utakmicu otvorila sa Petković Aleksandrom i Bukva Goranom dok je Vojvodina u prvi blok izvela Kresović Zdravka i Keregđarto Borisa. Gledaoci su od starta mogli da uživaju u velikoj borbi na odličnoj kuglani na Banjici. Kapiten Vojvodine slabije je odigrao prvi set, sa svega 131 čunjem i zaostatkom od 15 čunjeva ušao je u drugi set. Međutim u nastavku se sabrao i odigrao kako ume, pa je već posle 60 hitaca preokrenuo u rezultat  zahvaljujući stazi od 166 čunjeva. Na kraju je bilo 1:3 za Kresovića a samo on je napravio razliku od 54 čunja. Keregđarto je osvojio uvodna dva seta, i iako je u nastavku igrao dobro, Bukva mu je zadao ozbiljne probleme jer je u drugih 60 hitaca oborio 321 čunj. Pitanje pobednika odlučivalo se u poslednjem hicu gde je Keregđarto imao više sreće i tako sa 2:2 i 3 čunja osvojio drugi ekipni poen.

Već posle prvog bloka rezultat je bio obećavajući, 0:2 u ekipnim poenima i 57 čunjeva prednosti za Vojvodinu.

U drugom bloku na staze izlaze Majstorović Predrag i Gajin Dragan za Vojvodinu, a za domaćine iskusni Miličević Željko i mladi Jevremović Aleksa. Majstorović je pružao dobru igru ali nije mogao da zapreti izvanrednom i razigranom Miličević Željku koji je brojao čak do 676 čunjeva čime je i zasluženo osvojio ekipni poen. Majstorović je tek u poslednjem setu sa stazom od 163 uspeo da osvoji svega jedan mali set. No sa druge strane staze,  čunjeve koje je Majstorović izgubio, Gajin je nadoknadio, štaviše i povećao, jer je sa 1:3 i 82 čunja pobedio svog protivnika.

Posle drugog bloka rezultat je 1:3 u ekipnim poenima i lepih 86 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

Treći blok činili su Simonović Slobodan i Nikolić Igor a njihovi protivnici bili su Cimeša Goran odnosno Ostojić Goran. Simonović je bez većih problema osvojio četvrti ekipni poen sa 4:0 i 77 čunjeva razlike u odnosu na Cimešu, a ostaje jedino žal što posle prelaza od 320  nije imao više od 612 čunjeva. U drugom duelu između Nikolića i nekadašnjeg Vojvodininog igrača Ostojića viđena je bila znatno veća neizvesnost i pitanje pobednika odlučilo se u poslednjim hicima. Nikolić se dosta mučio u tri seta i bio u zaostatku sa 1:2 u setovima i 21 čunj razlike. Međutim u poslednjem setu se razigrao, oborio 160 čunjeva i tako iskoristio slabu igru Ostojića te napravio potpuni preokret jer je taj set dobio sa 36 čunjeva razlike.

Krajnji rezultat utakmice je 1:7 i 178 čunjeva razlike za Vojvodinu. Igrač utakmice je izvanredni Miličević Željko sa 676 oborenih čunjeva, a u redovima Vojvodine najbolji pojedinac bio je Majstorović Predrag ko je igrao upravo protiv Miličevića, on je oborio 623 čunja. Majstorović je imao izvanrednu igru u čišćenju u kome je očistio velikih 250 čunjeva.


Naredna utakmica:

Kuglaši Vojvodine će za sledećeg protivnika imati Kordun iz Kljajićeva, dvostrukog državnog prvaka iz 90-ih godina. Utakmica se igra na domaćoj kuglani SPENS, u nedelju 24. 09. sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA