Beogradu derbi kola, prekinut Vošin pobedonosni niz

Beogradu derbi kola, prekinut Vošin pobedonosni niz

BEOGRAD, 29. OKTOBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U 7. kolu Super lige Srbije koje je bilo na programu 28/29. oktobra, Vojvodina je otputovala u Beograd, gde je protiv favorizovanog Beograda odigrala derbi kola. Posle šestog kola samo pomenute dve ekipe su imale maksimalan učinak. O KK Beogradu ne treba trošiti reči, radi se o najuspešnoj kuglaškoj ekipi sa po 13 titula u šampionatu i kupu Srbije, 7 međunarodnih srebrnih i bronzanih medalja sa svetskog i NBC kupa, kao i jednom bronzanom medaljom iz Lige Šampiona iz 2013. godine. Da su i ove godine glavni kandidati za šampionsku titulu govori podatak da imaju 6 seniorskih i 2 juniorska reprezentativca. Sećanja i poređenja radi , Vojvodina je samo sa jednim standardnim reprezentativcem osvojila duplu krunu, pa se samo po sebi da zaključiti šta je ekipa sa šest reprezentativaca i selektorom u mogućnosti da uradi.

Nažalost, derbi je samo na papiru postojao,a neizvesnosti je bilo samo po završetku prvog bloka. U nastavku utakmice Vošini igrači su se mučili i slobodno možemo da kažemo da se od svakog moglo više očekivati. Na kraju domaćini su zasluženo slavili i zadržali maksimalan učinak i posle sedmog kola, a Vojvodini su prekinuli najbolji start pobedonosnog niza u istoriji kluba koji su imali u Super ligi.

Ovo je bio jedenaesti duel u ligaškom delu između dve ekipe i Beograd je zabeležio devetu pobedu od kojih je sedma u nizu. Beograd i Vojvodina sastali su se i u nacionalnom kupu i to čak četri puta, ali tu je bilans pobeda izjednačen -2:2.

Nakon sedam odigranih kola Beograd se osamostalio na vrhu tabele sa 14 bodova dok je Vojvodina na drugom mestu sa 12 bodova. Trećeplasirana ekipa je Vihor iz Sombora sa 9 bodova a zatim slede Partizan i Jadran iz Golubinaca sa po 7 bodova.

Beograd-Vojvodina: 7:1 (3659:3517)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Beograd:
Tepša Daniel, Milinković Aleksandar, Lončarević Adrijan, Kličarić Bojan, Jevremović Ilija i Šakić Njegoš.
Rezerve: Vlajkov Radova, Šakić Mateja i Rajić Miloš.

Vojvodina:
Keregđarto Boris, Simonović Slobodan, Nikolić Igor, Gajin Dragan, Kresović Zdravko i Majstorović Predrag.
Rezerve: Relota Boris i Rac Andor

Tepša Daniel (604 /2/ 0 vs 1 /2/ 606) Keregđarto Boris
Milinković Aleksandar (628 /2/ 1 vs 0 /2/ 607) Simonović Slobodan
Lončarević Adrijan (608 /3/ 1 vs 0 /1/ 563) Nikolić Igor
Kličarić Bojan (616 /3/ 1 vs 0 /1/ 593) Gajin Dragan
Jevremović Ilija (630 /3/ 1 vs 0 /1/ 592) Kresović Zdravko
Šakić Njegoš (573 /2.5/ 1 vs 0 /1.5/ 556) Majstorović Predrag


Beograd je utakmicu otvorio sa Tepša Danielom i Milinković Aleksandrom dok je Vojvodina u prvi blok izvela Keregđarto Borisa i Simonović Slobodana. Domaći igrači bolje su otvorili meč, osvojili uvodna dva seta i već stekli prednost od velika 83 čunja. U nastavku, gostujući igrači počeli su da igraju bolje, a domaćini su pali sa igrom. Posebno se istakao Simonović kada je u trećem setu odigrao 170 čunjeva. Treći i četvrti mali set pripali su Simonoviću i Keregđartu čime su se izjednačinli u malim setovima, a Keregđarto je uspeo i da dođe do preokreta i da osvoji ekipni poen protiv kapitena seniorske reprezentacije, Tepše Daniela. Simonović je samo smanjio razliku u čunjevima, jer je ipak zaostatak od 63 čunja nakon 60 hitaca bilo previše čak i za Simonovića, pa je Milinković doneo prvi bod ekipi Beograda.

Posle prvog bloka rezultat je bio 1:1 u ekipnim poenima i svega 19 čunjeva prednosti za Beograd.

U drugom bloku na staze izlaze Nikolić Igor i Gajin Dragan za Vojvodinu, a za domaćine Lončarević Adrijan i Kličarić Bojan. Opet loš uvod igrača drugog bloka, jedino je Kličarić uspeo da prebaci 150 u prvom setu. I pored slabije partije oba domaća igrača uzela su uvodne setove i krenuli da povećavaju razliku u čunjevima. Na kraju drugog bloka i Nikolić i Gajin su poraženi sa identičnim rezultatom 3:1 u malim setovima i ukupno 68 čunjeva razlike.

Posle drugog bloka rezultat je 3:1 u ekipnim poenima i 87 čunjeva prednosti u korist Beograda.

Treći blok činili su Kresović Zdravko i Majstorović Predrag a njihovi protivnici bili su Jevremović Ilija odnosno Šakić Njegoš. Poslednji blok slabije je otvorio i od drugog bloka, posle prvog seta najbolji rezultat imao je Kresović Zdravko sa 141 čunjem. Dobra strana je bila to što je Kresović osvojio prvi set a Majstorović odigrao nerešeno ( čišćenje ga je koštalo da osvoji i on prvi set). U tom trenutku još je bilo neke nade za Vojvodinu da izvuku još dva ekipna poena, da smanje razliku u čunjevima i da eventualno uvedu utakmicu i neizvesnu završnicu. Do toga nije došlo, najviše zahvaljujući Jevremoviću jer je u preostalih 90 hitaca odigrao sjajnih 493 čunja, a Vojvodini jedino preostaje žal što je Majstorović u poslednjem hitcu izgubio ekipni bod.

Krajnji rezultat utakmice je 7:1 i 142 čunja razlike za Beograd. Igrač utakmice je mladi Jevremović Ilija sa 630 oborena čunja, a u redovima Vojvodine najbolji pojedinac bio je Simonović Slobodan sa 607 čunjeva a samo čunj manje imao je njegov partner iz prvog bloka Keregđarto Boris. Mladi Ilija potvrdio je da se nalazi u dobroj formi i da zasluženo kuca na vrata seniorske reprezentacije. Trenutno po proseku (za domaće utakmice uzima se jedan prosek) je četvrti na listi sa prosekom od 617,19 a ispred njega su njegovi klupski drugari Lonačarević Adrijan i Tepša Daniel kao i Simijonović Miloš iz Jadrana.

Ekipa Beograda još jednom je dokazala da nema ravnog protivnika u ovoj ligi, a koliko će im nedostatak tvrdih utakmica pomoći ili odmoći u budućnosti, ostaje da se vidi.


Naredna utakmica:

Sledećeg vikenda na programu su četvrtfinalne utakmice kupa Srbije, gde Vojvodina za protivnika ima Korduna iz Kljajićeva. Utakmica se igra u subotu 04. 11. sa početkom od 15h na neutralnoj kuglani u Bačkoj Topoli.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA