Vojvodina ponovo prejaka za Partizan

  • VESTI
  • 25/09/2020
  • 676 PREGLEDA
Vojvodina ponovo prejaka za Partizan

NOVI SAD, 20. SEPTEMBAR 2020. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:
U četvrtom kolu Super lige Srbije odigran je derbi kola između novosadske Vojvodine i beogradskog Partizana, u Novom Sad na kuglani Spens.  Vojvodina je lakše od očekivanog upisala novu pobedu i više od dve godine ostala neporažena kod kuće. Ova dva kluba su u poslednjih godinu dana ukupno četiri puta odmerili snage, tri puta u prvenstu i jednom u polufinalu kupa Srbije. Vojvodina je ostvarila učinak od tri prvenstvene pobede i jednog nerešenog rezultata u kupu, gde je bolji set količnik prevagnuo u korist Vojvodine i prolazak u finale.

Vojvodina-Partizan: 7:1 (3385:3171)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Dragan Gajin, Slobodan Simonović, Boris Relota, Andor Rac, Zdravko Kresović, Nemanja Todorović.
Rezerve: Vojislav Kovačević.

Partizan:
Nemanja Musulin, Mladen Jovanović, Milan Trkulja, Borislav Bajić, Milorad Vojnović, Nikola Matijaš.
Rezerve: Miodrag Kevrešan.


Utakmicu su otvorili Dragan Gajin i Slobodan Simonović. Obojica osvajaju prva dva seta, činilo se da su na dobrom putu da povedu sa 2:0, ali Nemanja Musulin se potrudio da ne bude tako, oborivši devetku u 119. i osmicu u poslednjem 120. hitcu osvaja ekipni bod protiv Gajina. Aktelni pojedinačni prvak Srbije Simonović bez većih izazova donosi Vojvodini prvi bod, pokazaće se na kraju i najbolji rezultat utakmice. Rezultat posle prvog bloka bio je 1:1 u ekipnim poenima i Vojvodina ima 41 čunj prednosti.

U drugom bloku na staze su izašli Boris Relota i Andor Rac. Svojom odličnom i reklo bi se lepršavom igrom obojica osvajaju nove ekipne poene i uvećavaju prednost na 3:1 i 96 čunjeva prednosti.

Kao i u prošlom kolu protiv Kragujevca tako i sad, treći blok činili su Nemanja Todorović i Zdravko Kresović. Mladi juniorski reprezentativac Srbije  Todorović i u svojoj drugoj utakmici ostaje neporažen, a pobedom nad Nikolom Maijašem najboljim igračem Partizana pokazuje svoju kuglašku veličinu. Kapiten Kresović posle 90 hitaca i ubedljivog vodstva od 97 čunjeva protiv Milorada Vojnovića, prepustio svoje mesto Vojislavu Kovačeviću. Treći blok je sa nova dva osvojena ekipna poena stavio tačku na ovaj duel za konačnu prednost od 214 čunjeva i 7:1 u ponenima.

Ostvaren je veliki i značajan trijumf nad državnim prvakom iz 2019. godine.

Gajin Dragan (558 /2/ 0 vs 1 /2/ 568) Musulin Nemanja
Simonović Slobodan (585 /3/ 1 vs 0 /1/ 534) Jovanović Mladen
Relota Boris (562 /3/ 1 vs 0 /1/ 386+142) Trkulja Milan/Kevršan Miodrag
Rac Andor (545 /3/ 1 vs 0 /1/ 524) Bajić Borislav
Kresović Zdravko/Kovačević Vojislav (440+126 /3/ 1 vs 0 /1/ 479) Vojnović Milorad
Todorović Nemanja (569 /3/ 1 vs 0 /1/ 538) Matijaš Nikola


Naredna utakmica:
U narednom, petom kolu Vojvodina gostuje „Spartaku 024″ iz Subotice, ekipi koja je jedna od kandidata za titulu u ovoj takmičarskoj sezoni. Utakmica se igra u nedelju 27.09.2020. u Bačkoj Topoli sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA