Vojvodina podelila bodove sa Partizanom

Vojvodina podelila bodove sa Partizanom

Beograd, 11.April 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Posle mesec dana pauze i tri odložene utakmice u Super ligi Srbije zbog zaraženih igrača virusom COVID-19, KK Vojvodina vratila se takmičarskim utakmicama. Pred igračima Vojvodine nije bio nimalo lak posao jer su putovali u Beograd na megdan Partizanu, ekipi koja je bila u takmičarskom ritmu i posle dvanaest odigranih utakmica nalazila se na drugom mestu na tabeli sa 18 osvojenih poena.

Krajnji ishod utakmice saznali smo tek u poslednjem 720. hicu a on je odlučio da se utakmica završi nerešenim ishodom- 4:4. I jedna i druga ekipa imaju za čim da žale, ali na kraju slobodno možemo reći da je ipak najrealnije što su bodovi podeljeni. Ovo je ujedno peta vezana utakmica u kojoj je Vojvodina ostala neporažena protiv beogradskih crno-belih, te je bilans u poslednje dve sezone tri pobede i dva nerešena rezultata.

Nakon nekompletnih trinaest odigranih kola, Vojvodina ima učinak 6-1-3, i sa 13 osvojenih poena nalazi se na petom mestu, ali sa dve ili tri manje utakmice u odnosu na ostale ekipe koje se nalaze ispred. Prvi na tabeli je Beograd sa 25 osvojenih poena i samo je pitanje vremena kada će i matematički obezbediti titulu. Drugi je Partizan sa 19 poena bez ijedne odložene utakmice, dok se na trećem mestu nalazi Spartak 024 sa 16 osvojenih poena i sa jednom odloženom utakmicom. Četvrtoplasirana ekipa koja se nalazi ispred Vojvodine je Metalac koji je takođe odigrao svih trinaest utakmica i sakupio petnaest poena.

Partizan-Vojvodina: 4:4 (3627:3629)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Partizan:
Musulin Nemanja, Matijaš Nikola, Vojnović Milorad, Kevrešan Miodrag, Popov Dalibor i Trkulja Milan.

Vojvodina:
Gajin Dragan, Simonović Slobodan, Todorović Nemanja, Relota Boris, Rac Andor, Kresović Zdravko.
Rezerve: Nikolić Igor

Musulin Nemanja (565 /0/ 0 vs 1 /4/ 630) Gajin Dragan
Matijaš Nikola (629 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 633) Simonović Slobodan
Vojnović Milorad (597 /2/ 1 vs 0 /2/ 591) Todorović Nemanja
Kevrešan Miodrag (623 /3/ 1 vs 0 /1/ 564) Relota Boris
Popov Dalibor (628 /4/ 1 vs 0 /0/ 570) Rac Andor
Trkulja Milan (585 /0/ 0 vs 1 /4/ 641) Kresović Zdravko


U prvom bloku gledali smo reprizu prethodna dva pojedinačna finala državnog prvenstva, gde su se ovoga puta za ekipne bodove borili Slobodan Simonović i Nikola Matijaš. Obojica su pružili izvanrednu partiju sa puno lepih hitaca i pokazali zašto su se našli u dva uzastopna finala. Posle tri seta rezultat je bio 1.5:1.5 u setovima i sedam čunjeva u korist Slobodana. Ovo je ujedno značilo da igrač koji osvoji poslednji set dolazi do ekipnog poena. U toj nameri uspešniji je bio Matijaš jer je za tri čunja bio bolji od rivala i tako mu se revanširao za poraze na pojedinačnim prvenstvima Srbije i samim tim doneo prvi bitan ekipni poen Partizanu. U drugom duelu snage su odmerili Dragan Gajin i Nemanja Musulin. Nemanja nije bio na svom prepoznatljivom nivou i njegov loš dan je Dragan iskoristio i sa 4:0 osvojio ekipni poen za Vojvodinu. Simonović, Matijaš i Gajin su imali izvanredno čišćenje u kom su oborili 265, 250 i 245 čunjeva a krajnji rezultat im je bio u razmaku od svega 4 čunja- 633, 629 i 630.

Posle prvog bloka rezultat je bio 1:1 u ekipnim poenima i 69 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

U drugom bloku na staze su izašli Nemanja Todorović, koji je za protivnika imao Milorada Vojnovića, i Boris Relota čiji je protivnik bio Miodrag Kevrešan. Obojica su izgubili prvi set, Relota za četri čunja a Todoroviću je falio ubačaj pa je izgubio set za osam čunjeva. Poslednju kariku očistio je iz šest hitaca sa promašajem u 29 hicu, a na kraju njegovog duela ispostavilo se da ga je baš ta loša karika u čišćenju koštala ekipnog poena. Drugi set su oboje osvojili u tesnoj borbi (Todorović osvojio set za jedan čunj a Relota za dva) i izjednačili na 1:1. Todorović je nastavio izjednačnu borbu sa Vojnovićem i za tri čunja dobija treći set a poslednji gubi za dva čunja i tako je razlika od 8 čunjeva iz prvog seta, ispostavilo se, bila presudna. Razlika u čunjevima ostala je na strani Vojnovića i tako je doneo Partizanu važan ekipni poen. Ovo je bio prvi duel koji je Todorović izgubio u tekućoj sezoni, a ukupno ih je osvojio dvanaest. Nažalost posle drugog seta Relota nije mogao da parira Kevrešanu koji je podigao nivo igre u poslednja dva seta i tako doneo još jedan ekipni poen Partizanu. Dobrom igrom su i poništili prednost gostiju koju su stekli u prvom bloku.

Posle drugog bloka rezultat je bio 3:1 u ekipnim poenima za Partizan i 4 čunja prednosti u korist Vojvodine.

Treći par činili su Andor Rac i Zdravko Kresović, koji su se sem protivnika borili i sa sopstvenim mogućnostima, jer su oboje bili zaraženi novonastalim virusom i ispali iz takmičarskog ritma. Fizički su oslabili, ali Kresović je pokazao zašto nosi kapitensku traku, te je pružio svoju najbolju partiju u tekućoj sezoni. Rac je vodio veliku borbu u prva tri seta protiv nekadašnjeg saigrača, Dalibor Popova ali je Popov ipak uspeo da osvoji sva tri seta. Ta razlika nije bila dovoljna jer koliko god da je Popov dobio prva tri seta, još više je njegov saigrač Milan Trkulja gubio od Kresovića. U poslednji set ušlo se tako što je Popov obezbedio četvrti ekipni poen Partizanu, time i nerešen rezultat Partizanu, ali isto tako je Kresović doneo drugi ekipni poen Vojvodini i time održao nadu da čunjevi ipak ostanu na strani gostiju. Na semaforu je 30 hitaca pre kraja utakmice bilo 37 čunjeva za Vojvodinu, koju su domaćini u prvih 15 hitaca smanjili na 30 čunjeva i tu počinje problem za goste. Kod Zdravka i Raca, već je bio jasan fizički umor i oboje su napravili loš otvor u 116. hitcu dok su Popov i Trkulja krenuli da čiste sigurnije, čime ne samo da su anulirai razliku u čunjevima nego su i preokrenuli rezultat u njihov korist. Na dva hitca do kraja Kresović i Rac išli su na punu postavu i bilo je potrebno neko da sruši devetku kako bi ostali u borbi za taj vredan bod. U toj nameri je Rac uspeo, domaćini nisu obezbedili ubačaj u poslednji hitac i posle 720 izbačenog hica Vojvodina završava sa dva čunja više od Partizana. Popov je odigrao sjajno ali na kraju ipak nedovoljno, te je i pored 179 čunjeva u poslednjem setu Partizanu doneo samo jedan bod.

Konačan rezultat bio je 4:4 i svega 2 čunja razlike u korist gostiju. Igrač utakmice je Zdravko Kresović sa 641 oborenim čunjem, šta je izvanredan rezultat naročito ako se uzme u obzir činjenica da mesec dana nije bio u mogućnosti da trenira zbog pomenute bolesti.


Naredna utakmica:
Narednu utakmicu igramo kao domaćini protiv druge beogradske ekipe, Crvene Zvezde u zaostaloj utakmici 11-og kola. Utakmica se igra u četvrtak 15. 04. 2021. godine sa početkom od 16h. Redovno 14. kolo koju smo trebali da igramo protiv Spartaka 024 18. 04. 2021. biće odloženo zbog zaraženih igrača subotičana.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA