Vojvodina u četvrtfinalu kupa šesti put zaredom

Vojvodina u četvrtfinalu kupa šesti put zaredom

NOVI SAD, 04. NOVEMBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda nastupila je pauza u Super ligi, te su na programu bile kup utakmice koji je Vojvodina do sada tri puta osvojila. Vojvodina je ove godine za protivnika imala ekipu Korduna iz Kljajićeva, standardnog člana Super lige Srbije.

Ove godine nastup u kupu potvrdilo je 15 ekipa, što je najviše od 2010. godine kada je bilo prijavljeno 26. Za Vojvodinu ovo je bio 20. meč u eliminacionoj fazi (ranije se igralo i po grupama) a do sada su odmerili snage sa ukupno 11 različitih ekipa (najviše sa ekipom Beograda-čak 4 puta) i ostvarili bilans od 14 pobeda i 6 poraza. Protiv ekipe Korduna su u ovom takmičenju prethodni put igrali u sezoni 2004/2005 u grupnoj fazi takmičenja i tom prilikom kuglaši Vojvodine izašli su kao pobednici.

Zahvaljujući ovoj pobedi Vojvodina će se po osmi put takmičiti u četvrtfinalu kupa, a šesti uzastopni put u prethodnih šest godina. U ovih osam duela kuglaši Vojvodine dva puta su osetili gorak ukus poraza u četvrtfinalu, kada je protiv njih u sezoni 2018/2019 uspešniji bio Beograd, i prošle sezone kada ih Crvena Zvezda nadigrao.

Vojvodina-Kordun: 7:1 (3472:3336)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kovačević Vojislav, Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Majstorović Predrag, Nikolić Igor i Keregđarto Boris.

Dolina:
Dragojević Đorđe, Cimeša Milan, Čekeliš Dušan, Vorkapić Nenad, Blagojević Nikola i Jovetić Marko.
Rezerva: Đekić Vladimir.

Kovačević Vojislav (524 /1/ 0 vs 1 /3/ 555) Dragojević Đorđe
Simonović Slobodan (634 /4/ 1 vs 0 /0/ 536) Cimeša Milan
Gajin Dragan (579 /3/ 1 vs 0 /1/ 547) Čekeliš Dušan
Majstorović Predrag (569 /3/ 1 vs 0 /1/ 570) Vorkapić Nenad
Nikolić Igor (571 /2.5/ 1 vs 0 /1.5/ 583) Blagojević Nikola
Keregđarto Boris (595 /3/ 1 vs 0 /1/ 273+272) Jovetić Marko/Đekić Vladimir


Na neutralnoj kuglani u Bačkoj Topoli formalni domaćini bili su oslabljeni neigranjem kapitena Kresović Zdravka, pa su početnički trio za Vojvodinu činili Kovačević Vojislav, Simonović Slobodan i Gajin Dragan, a za protivnike su imali Dragojević Đorđa, Cimešu Milana i Čekeliš Dušana. Kovačević i Simonović osvojili su početne setove, dok je Gajin i pored 148 oborenih čunjeva ostao 6 čunjeva iza svog protivnika. Kovačević je u nastavku samo na trenutke pretio te na kraju ipak morao da prepusti svoj igrački poen Dragojeviću izgubivši naredna tri seta. Ono što je kod ekipe Korduna uradio Dragojević, to je u ekipi Vojvodine uradio Gajin. On je naredna 3 seta osvojio bez većih problema i tako neutralisao prednost ekipe iz Kljajićeva. Na drugoj strani imali smo priliku da vidimo verovatno najblistaviju partiju ove sezone što se tiče igrača Vojvodine. Simonović je sa sigurnih 4:0 i fantastična 634 oborena čunja još jednom potvrdio klasu i sjajnu formu u kojoj se nalazi, naravno ponevši pritom epitet igrača utakmice.

Završetkom prvog bloka kuglaši Vojvodine vodili su sa 2 prema 1 i 99 čunjeva razlike.

U drugom bloku za ekipu vojvodine nastupili su Majstorović Predrag, Nikolić Igor i Keregđarto Boris i sva trojica su osvojili bodove protiv Vorkapić Nenada, Blagojević Nikole i Jovetić Marka (koga je nakon 60 hitaca zamenio Đekić Vladimir). Nikolić i Majstorović su nakon loših uvodnih 30 hitaca podigli svoj nivo igre i osvojili igračke poene. Nikolić je nakon početnih 0:1 i 40 čunjeva minusa uspeo da dobije naredna 2 i po seta i uz manji broj čunjeva, kao i Majstorović, donese bitne igračke poene ekipi Vojvodine. Na drugoj strani Keregđarto je uz mnogo bolju igru, manje neizvesnosti i samim tim mnogo više čunjeva razlike, sa 3:1 doneo posljednji bod svojoj ekipi sa 595 oborenih čunjeva.

Nakon 720 hitaca konačan rezultat utakmice bio je 7:1 i plus 136 čunjeva za vicešampiona Srbije.


Naredna utakmica

Naredna faza kupa Srbije igra se 3.decembra a parovi četvrtfinala biće naknadno izvučeni. Kuglaši Vojvodine prošle godine su u toj fazi i završili takmičenje ispavši od Crvene Zvezde u Novom Bečeju. Što se tiče ligaškog diela takmičenja, Vojvodinu čeka izuzetno bitna utakmica na domaćoj kuglani protiv ekipe Jadrana iz golubinaca. Utakmica se igra 12. novembra na kuglani Spens sa početkom od 14 časova.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U:1 u malim setovima.

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA