Vojvodina se provukla kroz iglene uši u Kljajićevu

Vojvodina se provukla kroz iglene uši u Kljajićevu

NOVI SAD, 26. NOVEMBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda na programu je bilo poslednje, 9. kolo jesenjeg dela Super lige Srbije u kome su kuglaši otputovali u Kljajićevo na megdan dvostrukom državnom prvaku iz 1996. i 1997. godine, Kordunu.

Gledaoci su bili u prilici da prisustvuju jednoj krajnje neobičnoj utakmici, u kojoj je Vojvodina jedva izvukla pobedu i odnela bodove u Novi Sad. Crveno-beli nisu pružili svoj igru iz prethodnih par utakmica kada su imali izuzetno dobre rezultate i neke ubedljive pobede. Posle dva bloka domaćini su vodili 3:1 i 99 čunjeva i sve je delovalo izgubljeno, i jedino je Simonović Slobodan govorio od početka trećeg bloka da će Gajin Dragan i Todorović Nemanja preokrenuti utakmicu, a na kraju su se njegova predviđanja ispostavila tačnim.

Zahvaljujući ovoj pobedi koja je peta uzastopna u Super ligi, Vojvodina je obeležila dva jubileja u prvom rangu takmičenja. Prvi jubilej je 140-a utakmica u elitnom rangu takmičenja, i drugi- jubilarna 80-a pobeda. U svim ligama od raspada SFR Jugoslavije Vojvodina je odigrala 587 utakmica od kojih je zabeležila 327 pobeda, 15 nerešenih i 245 poraza.

Na polusezoni kuglaši Vojvodine imaju učinak od 7-0-2, i sa 14 osvojenih poena Vojvodina se nalazi na drugom mestu na tabeli a na trećem mestu, sa pobedom manje, nalazi se Spartak 024 iz Subotice koji je u ovom kolu poražen za 14 čunjeva u Beogradu od Crvene Zvezde. Jesenji prvak je bez izgubljenog boda Beograd (18), dok se na četvrtom mestu nalazi Vihor iz Sombora sa 9 osvojenih poena.

Kordun-Vojvodina: 3:5 (3277:3285)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Kordun:
Blagojević Nikola, Basara Marko, Karagaća Miloš, Jovetić Marko, Dragojević Đrorđe i Cimeša Milan.
Rezerve: Čekeliš Dušan i Blagojević Nenad.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Kurjakov Bogdan, Keregđarto Boris, Kresović Zdravko, Gajin Dragan i Todorović Nemanja.
Rezerve: Kovačević Vojislav i Rac Andor.

Blagojević Nikola (590 /3/ 1 vs 0 /1/ 540) Simonović Slobodan
Basara Marko (529 /3/ 1 vs 0 /1/ 245+258) Kurjakov Bogdan/Kovačević Vojislav
Karagaća Miloš (594 /4/ 1 vs 0 /0/ 535) Keregđarto Boris
Jovetić Marko/Čekeliš Dušan (248+268 /1/ 0 vs 1 /3/ 552) Kresović Zdravko
Dragojević Đrorđe (557 /1/ 0 vs 1 /3/ 598) Gajin Dragan
Cimeša Milan/Blagojević Nenad (243+248 /1/ 0 vs 1 /3/ 557) Todorović Nemanja


Utakmicu je otvorio Simonović Slobodan koji je za protivnika imao Blagojević Nikolu i Kurjakov Bogdan koji je igrao protiv Basare Marka. U prvom bloku samo jedna ekipa se videla stazi a to su domaćini, Simonović se još nekako i držao u prvih 90 hitaca, jer je gubio 2:1 i 3 čunja ali u poslednjem setu nije uspeo da se snađe na stazi broj četri dok je njegov protivnik odigrao svoj najbolji set od 160 čunjeva čime je osvojio ekipni poen za Kordun i napravio razliku od 50 čunjeva. Kurjakov se takođe mučio, naročito u čišćenju gde nije imao dobre otvore i posle 60 hitaca zamenio ga je Kovačević Vojislav ali ni on nije uspeo da vrati 20 čunjeva koliko je gubio Kurjakov. Na kraju 120 hitaca rezultat je bio 3:1 za Basaru i još dodatnih 26 čunjeva za Kordun.

Prvi blok je završen sa 2:0 u ekipnim poenima i 76 čunjeva razlike u korist domaćina, Korduna.

U drugom bloku na staze izlaze Keregđarto Boris i Kresović Zdravko, za protivnika Keregđarto je imao Karagaću Miloša dok je Kresović igrao protiv Jovetić Marka. Ni drugi blok nije krenuo najbolje za novosadske crveno-bele, oboje su izgubili prvi set i razlika u čunjevima je samo rasla. Drugi i četvrti set Keregđarto je odigrao bolje ali ni u njima nije uspeo da dođe do set poena pa je na kraju njegov duel završen sa 4:0 u korist Karagaće. Kresović je bio vidno nervozan na stazi zbog lošeg starta, ali je ipak smogao snage da iskoristi slabu igru Jovetića (od 61. hica i Čekeliš Dušana) i osvoji naredna tri mala seta te sa 3:1 i 32 čunja osvoji prvi ekipni poen za Vojvodinu, čime je zadržao nadu za preokret i pobedu.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu bio je bolan sa novosađane, pokazivao je 3:1 u ekipnim poenima i velikih 99 čunjeva razlike za Kordun.

Posle dva bloka sve je delovalo izgubljeno, novosađani su pružali jako slabu igru, posle 4 igrača imali prosek svega 532,5 šta je jako malo, naročito kad se uzme u obzir da na Spensu postižu bolje rezultate. Da naprave neverovatni preokret pokušali su Gajin Dragan i Todorović Nemanja. Gajin je za protivnika imao Dragojević Đorđa, a sa druge strane Todorović je igrao protiv Cimeše Milana.

Bolji početak niko nije mogao da očekuje što se tiče igrača Vojvodine, a gori niko iz Korduna. Gajin i Todorović su plesali na stazama, kažnjavajući svaki loš hitac domaćih kuglaša. U prvom setu Gajin je ispratio Dragojevićevih 142 sa najboljim setom na utakmici od 169 čunjeva (72 čišćenje) a Todorović je još doprineo sa 140 i tako su već posle 30 hitaca smanjili zaostatak za 49 čunjeva. Drugi set se slično odvijao kao prethodni, oba su otišla u korist Vojvodinih igrača i razlika u čunjevima smanjena je za još 40 pa je tako ukupna razlika u čunjevima pala na svega 10 i utakmica je bila ponovo otvorena, a bodovi više nisu bili zagarantovani domaćima iz Kljajićeva. Nastavak utakmice pretvorio se u klackalicu, ali u trećem setu bez veće promene, Gajin je osvojio set za 7 čunjeva a Todorović izgubio za 6 čime je ukupna razlika iznosila 9 čunjeva pa se utakmica odlučivala u poslednjem setu. Od 91. hica igrači Vojvodine su napadali prvi čunj, ubrzo smanjili zaostatak od tih 9 čunjeva pa se prednost smenjivala iz hica u hitac, no početkom čišćenja prednost je ipak bila na strani novosađana za 10 čunjeva, zahvaljujući rezultatima od 98 i 101 koji su imali Gajin odnosno Todorović na pune. I početak čiščenja išao je u korist Vojvodine ali su gotovo istovremeno Blagojević Nenad, koji je menjao Cimešu od 61. hica, u 110. hicu i Dragojević u 114. hicu srušili devetke i tako vratili neizvesnost u utakmicu, međutim i pored toga nisu imali dovoljno snage da napetu i neizvesnu završnicu utakmice pretvore u njihovu korist.

Na kraju je nastalo veliko slavlje kod gostujućih igrača jer je krajnji rezultat bio 3:5 i 8 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Igrač utakmice je Gajin Dragan sa 598 oborenih čunjeva ali treba istaći i Todorović Nemanju koji se hrabro borio uz Gajina u poslednjem bloku da bi povratili zaostatak u čunjevima i na kraju zabeležili pobedu za kraj jesenjeg dela prvenstva.


Naredna utakmica

Sledećeg vikenda na programu su četvrtfinalne utakmice kupa Srbije, gde Vojvodina za protivnika ima Crvenu Zvezdu. Utakmica se igra u subotu 03. 12. sa početkom od 16h na neutralnoj kuglani u Novom Bečeju.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA