Vojvodina pobedom u pokrajinskom derbiju otvorila novu sezonu

Vojvodina pobedom u pokrajinskom derbiju otvorila novu sezonu

NOVI SAD, 10. SEPTEMBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda otvorena je nova kuglaška sezona za 2024. godinu, u kojoj je Vojvodina kao domaćin u ovom pokrajinskom derbiju odmerila snage sa Spartakom 024 iz Subotice. Razlog zašto ovu utakmicu nazivamo pokrajinskim derbijem jeste to što se radi o trenutno dve najuspešnije ekipe sa teritorije Vojvodine u poslednjih 5 godina, a i iz razloga što su često vodili velike bitke za medalje u Super ligi.

Vojvodina je imala nešto lakši zadatak jer su Subotičani igrali bez svog najboljeg igrača, Juhas Saše koji je nekada nosio boje Vojvodine. Vojvodina je tokom celog meča imala prednost i zasluženo osvojila prve bodove u novoj sezoni, ali gosti su se do kraja borili da makar bod ponesu sa sobom u Suboticu. Ovo je ujedno bila jubilarna 150-a utakmica koju je Vojvodina odigrala u najjačoj ligi, sa bilansom od 87 pobeda, dva remija i 61 poraz.

Vojvodina-Spartak 024: 7:1 (3296:3225)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Majstorović Predrag, Nikolić Igor, Keregđarto Boris, Simonović Slobodan i Rac Andor.
Rezerva: Gajin Dragan i Kovačević Vojislav.

Spartak 024:
Vekić Goran, Dojić Damir, Bajić Borislav, Vojnović Miorad, Skenderović Slaven i Keri Kristijan.
Rezerva: Skenderović Pero.

Kresović Zdravko (561 /4/ 1 vs 0 /0/ 529) Vekić Goran
Majstorović Predrag (546 /2/ 1 vs 0 /2/ 540) Dojić Damir
Nikolić Igor (540 /2/ 1 vs 0 /2/ 532) Bajić Borislav
Keregđarto Boris (558 /3/ 1 vs 0 /1/ 534) Vojnović Miorad
Simonović Slobodan/Kovačević Vojislav (410+137/3/ 1 vs 0 /1/ 276+250) Skenderović Slaven/Skenderović Pero
Rac Andor (544/1/ 0 vs 1 /3/ 564) Keri Kristijan


Utakmicu su otvorili Kresović Zdravko i novajlija Majstorović Predrag za Vojvodinu, odnosno Vekić Goran i Dojić Damir za Spartak. Kresović je sa 4:0 osvojio prvi ekipni poen, i iako je imao pad koncentracije tokom meča, u najbitnijim hicima ostao je pribran te je iz svakog seta izašao kao pobednik. Na stazama pored viđena je znatno veća borba, Majstorović jeste poveo u prvom setu, ali je u drugom i trećem setu vodio borbu kako sa stazom tako i sa koncentracijom šta ga koštalo dva mala set poena. Ipak, u poslednjem setu je već od prvog hica grabio ka ekipnom poenu, smanjivao je zaostatak i kada je bilo najpotrebnije u čišćenju, imao je mirnu ruku koja mu je donela devetku i osmicu, kojima je i on ostvario drugi ekipni poen za klub.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 2:0 i 38 čunjeva razlike u korist Vojvodine.

U nastavku utakmice za crveno-bele nastupali su Nikolić Igor i Keregđarto Boris a vođa gostujuće ekipe odlučio se za Bajić Borislava i Vojnović Milorada. Nikolić je odmah u prvom setu napravio sebi zalihu u čunjevima što mu je donelo mirniji  nastavak, te iako je Bajić pretio u nastavku meča i uspeo da osvoji i dva seta, to nije bilo dovoljno da preokrene i osvoji ekipni bod, čime je Nikolić sa 2:2 i 8 čunjeva razlike došao do pobede. Keregđarto je jako dobro otvorio svoj duel i kao njegov partner odmah u prvom setu napravio razliku u čunjevima. Naredna tri seta bila su tesna i svaki put razlika je bila manja od jedne karike, no zahvaljujući prvom setu pitanje pobednika nije se dovelo u pitanje i na kraju je sa 3:1 osvojio i četvrti ekipni poen za Vojvodinu.

Posle dva bloka rezultat je bio 4:0 u ekipnim poenima i 70 čunjeva razlike za Novosađane.

U poslednjem bloku je bila viđena najveća borba i neizvesnost, jer su upravo tu gosti pružali najveći otpor. Duele su vodili Simonović Slobodan i Skenderović Slaven a na stazama pored Rac Andor i Keri Kristijan. Simonović je posle tri seta imao prednost u setovima 2:1 ali je gubio 5 čunjeva. Zatim, u poslednjem setu priliku dobija Kovačević Vojislav koji je odigrao 137, čime je dobio poslednji set i obezbedio i poslednji peti ekipni poen. I Skenderović Slaven je napustio igru, njega je posle 60 hitaca zamenio Skenderović Pero. Rac je u prvom setu odigrao najslabije gde je propustio da iskoristi protivnikov kiks i da osvoji prvi mali set. U nastavku je igrao bolje ali isto tako je i njegov protivnik podizao nivo igre pa je na kraju Andor u naredna tri seta uspeo da osvoji svega jedan mali set. Na kraju je Keri osvojio počasni ekipni poen za Spartak sa 1:3 u malim setovima.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 7:1, i 71 čunj razlike za Vojvodinu. Igrač utakmice bio je Keri Kristijan sa 564 čunja a u redovima Vojvodine najuspešniji je bio Kresović Zdravko sa 561 čunjem. Ostaje žal što je svaki igrač imao jedan slabiji set koji ih je koštao boljih rezultata, međutim treba uzeti u obzir da je ovo bilo tek prvo kolo a najbolja forma se očekuje za početak oktobra kad se igraju međunarodni kupovi.


Naredna utakmica

U narednom II. kolu koje se igra 16. 09., ekipa putuje u Beograd gde će sa početkom od 14h odmeriti snage sa prošlogodišnjom bronzanom ekipom, Crvenom Zvezdom, koja i ove sezone cilja plasman među prve tri ekipe kao i naša Vojvodina.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA