Uspešan start u Kupu Srbije, savladana Dolina iz Padine u 1/8 finala

Uspešan start u Kupu Srbije, savladana Dolina iz Padine u 1/8 finala

NOVI SAD, 19. NOVEMBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda igrala se osmina finala Kupa Srbije koji je Vojvodina do sada tri puta osvojila. Ove godine takmičenje u Kupu Srbije kuglaši Vojvodine otvorili su protiv Doline iz Padine, radi se o jednoj jako mladoj ekipi, koja se takmiči u I Vojvođanskoj Ligi, ali samouvereno drži prvu poziciju bez izgubljenog boda u devet odigranih utakmica i skoro sigurno će se sledeće godine takmičiti u I Ligi Srbije grupa Vojvodina. Utakmica je odigrana na neutralnoj kuglani u Kovačici.

Ove dve ekipe poslednji put su se sastale u sezoni 2017/2018 u I Ligi Srbije grupa Vojvodina. Od raspada SFRJ-a u ligaškim takmičenjima sastali su se 18 puta a njihov međusobni skor je 12-2-4 u korist Vojvodine, dok je u Kupu Srbije ovo bio njihov drugi susret, a prvi je bio još u sezoni 2006/2007 u prvom krugu takmičenja, kada su se u uvodne runde igrale po grupama. Tada je Vojvodina zauzela treće mesto u grupi i završila svoje učešće a Dolina stigla do polufinala i takmičenje završila na 4. mestu, te je to njihov najbolji plasman u nacionalnom kupu.

Zahvaljujući ovoj pobedi Vojvodina će se po sedmi put takmičiti u četvrtfinalu kupa, a peti uzastopni put u prethodnih pet godina. U ovih sedam duela kuglaši Vojvodine samo jednom su osetili gorak ukus poraza u četvrtfinalu, kada je protiv njih u sezoni 2018/2019 uspešniji bio Beograd, za koga je tada nastupao i sadašnji Vojvodinin igrač, Simonović Slobodan. Naredni protivnik u kupu je Crvena Zvezda koja će se igrati u Novom Bečeju a pored pomenute dve ekipe u četvrtfinalu naći će se još Beograd i Partizan sa teritorije centralne Srbije a Spartak 024, Jedinstvo NB, Kordun i Apatin sa teritorije Vojvodine. Vojvodina i Crvena Zvezda već su se sastali u kupu pre dve godine, tj u sezoni 2020/2021, takođe u četvrtfinalu i tada su uspešniji bili novosađani u Bačkoj Topoli.

Vojvodina-Dolina: 6:2 (3630:3499)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Todorović Nemanja, Keregđarto Boris, Kresović Zdravko, Simonović Slobodan, Nikolić Igor i Gajin Dragan.
Rezerve: Kurjakov Bogdan, Rac Andor i Kovačević Vojislav.

Dolina:
Jakab Želislav, Sabo Vladko, Garafijat Željko, Beška Vladimir, Garafijat Mihal i Balaž Danijel.
Rezerve: Karad Zdenko, Imro Mihal Kirić Dušan i Svak Denid.

Todorović Nemanja (600 /1/ 0 vs 1 /3/ 606) Jakab Želislav
Keregđarto Boris (636 /4/ 1 vs 0 /0/ 578) Sabo Vladko
Kresović Zdravko (576 /1/ 0 vs 1 /3/ 591) Garafijat Željko
Simonović Slobodan (617 /4/ 1 vs 0 /0/ 585) Beška Vladimir
Nikolić Igor (589 /2/ 1 vs 0 /2/ 566) Garafijat Mihal
Gajin Dragan (612 /3/ 1 vs 0 /1/ 573) Balaž Danijel


Parovi na otvaranju utakmice bili su Todorović Nemanja – Jakab Želislav i Keregđarto Boris – Sabo Vladko. Gledaoci su mogli da uživaju u otvaranju utakmice, viđena je velika borba gde se igrači Doline nisu predavali. U prvih 60 hitaca najslabiji rezultat imao je Sabo sa 299 a najbolji Keregđarto sa 322 i vodio je sa 2:0, dok je Todorović gubio sa 2:0 a ukupna razlika u čunjevima bila je 18. U trećem setu viđen je manji pad kod ekipe iz Padine, šta su Novosađani iskoristili, čime je Keregđarto ostvario prvi ekipni poen, dok je Todorović preuzeo vođstvo u čunjevima. Međutim, i dalje je imao zaostatak u malim setovima. Nažalost, Todorović nije izdržao u poslednjem setu, odigrao svoj najslabiji set, ali i pored toga ostvario lep rezultat od 600 oborenih čunjeva, šest manje od svog protivnika, Jakaba. Na stazi jedan Keregđarto je odigrao još jedan dobar set čime je sva četri puta prešao granicu od 150 čunjeva, završivši na 636-svega čunj manje od svog ličnog rekorda.

Posle prvog bloka, u ekipnim poenima bilo je nerešeno 1:1 a razlika u čunjevima bila na strani Vojvodine +52.

U drugom bloku na staze za Vojvodinu izlaze Kresović Zdravko i Simonović Slobodan, a za Dolinu Garafijat Željko i Beška Vladimir. Iako je u duelu između Simonovića i Beške igrač Vojvodine, i dvostruki pojedinačni državni prvak, bio favorit za osvajanje ekipnog poena- mlađi Beška pružao je veliki otpor. Simonović je osvojio sva tri seta i imao je rezultat od 482 čunja ali svega prednost od 15. U poslednjem setu dolazi do pada koncetracije kod oba igrača ali je i taj set pripao Simonoviću čime je osvojio drugi ekipni poen sa 4:0 i sa razlikom od 32, postigavši rezultat od 617 čunjeva. Kresović se poprilično mučio na stazi, nije uspevao da pronađe svoj hitac što je dovelo do toga da, iako je osvojio prvi set, na kraju ekipni poen pripadne Garafijat Željku.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu u ekipnim poenima bio je 2:2 i 69 čunjeva razlike u korist Vojvodine.

U poslednjem bloku za ekipu Vojvodine na staze izlaze Nikolić Igor i Gajin Dragan, a njihovi protivnici bili su Garafijat Mihal i Balaž Danijel. Gajin nije dozvolio da se desi nikakvo iznenađenje pa je otvorio treći par rezultatom od 174 šta je ujedno bio najveći set na celoj utakmici i već stekao prednost od 27 čunjeva. U nastavku je igrao toliko koliko mu je bilo potrebno da bi osvojio treći ekipni poen sa 3:1 u malim setovima, završavajući svoj nastup sa trećim najboljim rezultatom na utakmici od 612 čunjeva. U prvih 60 hitaca Nikolić je vodio dosta izjednačen duel, čak je i gubio od Garafijat Mihala za 9 čunjeva ali je blesnuo u trećem setu sa 171 čime je već praktično osvojio i on ekipni poen jer je taj set dobio za 36 čunjeva. Na kraju je bilo 2:2 uz prednost od 23 čunja za Nikolića.

Krajnji rezultat je 6:2 i 131 čunjeva razlike u korist Vojvodine a ekipi Doline rezultat od 3499 je novi klupski rekord na čemu im ovim putem čestita KK Vojvodina. Igrač utakmice je Keregđarto Boris sa fantastičnih 636 oborenih čunjeva, a kod gostiju istako se nekadašnji igrač Crvene Zvezde i Beograda, Jakab Želislav sa 606.


Naredna utakmica

Naredna utakmica je poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva u kome kuglaši Vojvodine putuju u Kljajićevo na megdan Kljajićevu, dvostrukom državnom prvaku iz 1996. i 1997. godine i ekipi koja je prošle sezone u prvenstvu nanela dva poraza Novosađanima.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U:1 u malim setovima.

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA