Ubedljiva pobeda neubedljivom igrom, Vojvodina ponovo bolja od Crvene Zvezde

Ubedljiva pobeda neubedljivom igrom, Vojvodina ponovo bolja od Crvene Zvezde

NOVI SAD, 15. APRIL 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U četvrtak 15. 04. odigrali smo prvu od tri odložene utakmice koje imamo. Samo četiri dana nakon sjajne utakmice sa Partizanom, na domaćem terenu dočekali smo još jednu beogradsku ekipu- Crvenu Zvezdu, sa kojom smo odigrali zaostalu utakmicu 11. kola. Zabeležena je sedma ovosezonska pobeda, ali ubedljiva pobeda ostala je u senci zbog loše partije Vojvodine sve težoj i zahtevnijoj domaćoj kuglani. Ovo je bila treća utakmica na kojoj pobednička ekipa ostvaruje prosek od 530 – 535 oborenih čunjeva. Krajnji ishod utakmice je 7:1 i ostvarena je i treća pobeda nad Crvenom Zvezdom u tekućoj sezoni, jer  je oba puta savladana u Super ligi, kao i u nacionalnom kupu kada su se ove dve ekipe sastale u četvrtfinalu.

Nakon nekompletnih trinaest odigranih kola, Vojvodina ima učinak 7-1-3, i sa 15 osvojenih poena deli četvrto mesto sa Metalcom iz Gornjeg Milanovca, ali sa jednom ili dve utakmice manje u odnosu na ostale ekipe koje se nalaze na vrhu tabele. Prvi na tabeli je KK Beograd sa 25 osvojenih poena iz 13 odigranih utakmica. Drugi je Partizan sa 19 poena, koji je takođe odigrao sve svoje dosadašnje utakmice. Na trećem mestu se nalazi Spartak 024 iz Subotice sa 16 osvojenih poena i sa jednom odloženom utakmicom, onom protiv Vojvodine, ali zbog zaraženih igrača subotičana utakmica će biti odložena. Termin odigravanja 14. kola još nije poznat.

Vojvodina-Crvena Zvezda: 7:1 (3181:3072)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Gajin Dragan, Simonović Slobodan, Todorović Nemanja, Relota Boris, Rac Andor, Kovačević Vojislav.
Rezerve: Nikolić Igor, Kresović Zdravko.

Crvena Zvezda:
Obradović Novak, Stojanović Pavle, Kerečki Jovan, Bukva Goran, Vujović Marko, Janković Jovica.
Rezerve: Jevremović Avram.

Gajin Dragan (524/4/ 1 vs 0 /0/ 235+224) Obradović Novak/Jevremović Avram
Simonović Slobodan (549/2/ 1 vs 0 /2/ 547) Stojanović Pavle
Todorović Nemanja (549/3/ 1 vs 0 /1/ 519) Kerečki Jovan
Relota Boris (545/2/ 1 vs 0 /2/ 512) Bukva Goran
Rac Andor/Nikolić Igor (235+246/2/ 0 vs 1 /2/ 507) Vujović Marko
Kovačević Vojislav (533/3/ 1 vs 0 /1/ 528) Janković Jovica


Utakmica je otvorena istim tandemom kao i prošala, sa Draganom Gajinom i Slobodanom Simonovićem. Obojica su dobro započeli svoje partije i već u prvom setu napravili razliku od 41 čunja. Zahtevna kuglana ipak je učinila svoje, pa su na kraju igrači počeli da padaju sa igrom zbog manjka motivacije jer koliko god dobro pogađali- učinka nekog posebnog nije bilo. Gajin i pored pada ubedljivo, sa 4:0 u setovima, dobija svog rivala, Novaka Obradovića, koji je posle 60 hitacu ustupio svoje mesto Jevremović Avramu. Simonović u nastavku utakmice vodi veliku borbu za ekipni poen protiv Stojanović Pavla, koji je posle prvog seta podigao igru i pružao ravnopravan otvor. Ekipni poen odlučen je u poslednjem 120-om hicu i pripao je igraču Vojvodine.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 2:0 i 67 čunjeva prednosti za Vojvodinu.

U drugom bloku na staze izlaze Nemanja Todorović i Boris Relota. Todorović se posle izgubljenog ekipnog poena od pre četri dana vratio na pobednički kolosek- sa 3:1 pobedio je Jovicu Kerečkog. Relota je slabo odigrao prvi set pa ga je i izgubio od Gorana Bukve, ali podiže nivo igre u drugom i trećem setu gde je osvojio set poene i stekao prednost od 35 čunja što je, ispostavilo se, bilo nedostižno za Bukvu u poslednjem setu.

Završetkom drugog bloka obojica osvajaju ekipne poene i prave veliku zalihu u čunjevima. Rezultat na semaforu pokazivao je 4:0 u ekipnim poenima i 130 čunjeva razlike.

Treći blok po prvi put ove sezone činili su Andor Rac i Vojislav Kovačević. Sva četri seta Kovačević je odigrao ujednačeno u razmaku od svega 11 čunjeva. On je sa 3:1 savladao Jovicu Jankovića i osvojio peti ekipni poen. Zbog slabe igre, Rac posle 60 hitaca prepušta svoje mesto Igoru Nikoliću, koji takođe ne briljira, te jedini i gube ekipni poen protiv Marka Vujovića.

Krajnji rezultat je 7:1 i 109 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Igrači utakmice su Simonović Slobodan i Nemanja Todorović sa po 549 oborenih čunjeva.


Naredna utakmica:
Narednu utakmicu Vojvodina igra u Novom Bečeju na kuglani  “SRC Jedinstvo” protiv Jedinstva. Utakmica se igra u nedelju 25. 04. sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA