Savladana Tehnohemija u prvom međusobnom okršaju

Savladana Tehnohemija u prvom međusobnom okršaju

NOVI SAD, 28. NOVEMBAR 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Kuglaši Vojvodine nastavili da ređaju pobede u Super ligi Srbije, gde su u sedmom kolu zapisali petu pobedu, ovoga puta nad beogradskom Tehnohemijom rezultatom 7:1. Ovo je bio prvi okršaj pomenute dve ekipe a Tehnohemija je 57. ekipa sa kojom se Vojvodina sastala u ligaškim utakmicama od raspada SFR Jugoslavije.

Pored toga što je ovo bilo prvo odmeravanje snaga ove dve ekipe, ova utakmica ostaće upamćena i po tome što je Rac Andoru ovo bilo jubilarni 200. zvanični ekipni nastup u dresu Vojvodine, čime se pridružio Kresović Zdravku, Reloti Borisu i Kurjakov Bogdanu u klubu “200”. Od sezone 2004/2005 se računa broj ekipnih nastupa za klub tako da je ovo 18. sezona po redu. Radi se i na proširenju ove baze podataka.

Ovom pobedom Vojvodina drži korak za ekipama koje se nalaze u gornjem delu tabele, te posle sedmog kola sa 10 osvojenih bodova deli treće i četvrto mesto sa Metalcom iz Gornjeg Milanovca. Prvi na tabeli je KK Beograd koji i dalje ne zna za gubitak bodova u tekućoj sezoni, a na druom mestu nalazi se Spartak 024 iz Subotice sa jednom pobedom manje od vodećeg Beograda.

Vojvodina-Tehnohemija: 7:1 (3338:3233)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Gajin Dragan, Simonović Slobodan, Kurjakov Bogdan, Keregđarto Boris, Rac Andor, Kresović Zdravko.
Rezerve: Nikolić Igor, Kovačević Vojislav, Todorović Nemanja.

Tehnohemija:
Krneta Dalibor, Miličević Željko, Popović Stefan, Rađenović Goran, Pleša Damir, Rogić Borislav.

Gajin Dragan (563 /3/ 1 vs 0 /1/ 535) Krneta Dalibor
Simonović Slobodan (591 /4/ 1 vs 0 /0/ 540) Miličević Željko
Kurjakov Bogdan (511 /0/ 0 vs 1 /4/ 587) Popović Stefan
Keregđarto Boris (588 /3/ 1 vs 0 /1/ 499) Rađenović Goran
Rac Andor (534 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 536) Pleša Damir
Kresović Zdravko/Nikolić Igor (290+261 /3/ 1 vs 0 /1/ 536) Rogić Borislav


Utakmica je otvorena zrenjaninskim tandemom Gajin Dragan – Simonović Slobodan. Obojica su igrali dobro od početka do kraja i njihovi protivnici Krneta Dalibor odnosno Miličević Željko bili su nemoćni. Simonović je pružio izvanrednu partiju i bio na pragu da u superligaškoj utakmici posle skoro dve godine obori 600 ili više čunjeva, što u pomenutom periodu nikome nije pošlo za rukom. Poslednji put Gajin Dragan je bio uspešan u tom poduhvatu 01.03.2020. godine u 15. kolu kada je oborio tačno 600 čunjeva. Sa prelazom od 313, Simonović je svoj nastup završio sa 591 oborenim čunjem i sa 4:0 osvojio ekipni poen. Gajin je do ekipnog poena došao sa 3:1 u malim setovima, ispustio je poslednji set te nije imao maksimalan učinak.

Pored 2:0 u ekipnim poenima prvi blok je ostvario i prednost od 79 čunjeva.

U drugom bloku na staze izlaze Kurjakov Bogdan i Keregđarto Boris, a za protivnike imali su, ispostaviće se, razigranog Popović Stefana i Rađenović Gorana. Kurjakov nije mogao na namesti hitac za ovu utakmicu, te je pružio bledu partiju u prvih 60 hitaca, dok je za drugih 60 ipak uspeo da podigne svoju igru. Na kraju svog nastupa nije mu ništa preostalo sem da čestita svom protivniku Popoviću. Svu razliku koju je Popović smanjio, Keregđarto je uspeo da anulira a na kraju i poveća ukupnu razliku na 13 čunjeva. Treba istaći da je Keregđarto pružio izvanrednu partiju u trećem setu kada je oborio 164 čunja, čime je napravio sebi priliku da pređe cifru od 600 čunjeva. Nažalost na poslednjoj stazi očistio je svega 42 čunja, te je svoj nastup završio sa 588 čunjeva.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 3:1 u ekipnim poenima i 92 čunjeva razlike za novosađane.

Treći blok činili su Rac Andor i Kresović Zdravko za Vošu, a sa druge strane kuglovoda bili su Pleša Damir i Rogić Borislav. Rac je u prvom setu odmah ostao u zaostatku od 15 čunjeva u odnosu na Plešu ali to ga nije sprečilo da svoj jubilej obeleži osvojenim ekipnim poenom, do koga je došao u poslednjem- 120. hicu. Kresović je rutinski odradio prve dve staze, uzeo dva ekipna poena i posle svoje mesto prepustio Nikolić Igoru a on je takođe uspeo da se izbori sa svojim protivnikom u trećem setu, osvojio mali set i time osigura ekipni poen.

Krajnji rezultat je 7:1 i 105 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Naslov igrača utakmice zasluženo, ali ne i iznenađujuće još jednom pripao je Simonović Slobodanu sa 591 oborenim čunjem.


Naredna utakmica:
U narednom, osmom, kolu Vojvodina opet igra na domaćem terenu protiv nekadašnje šampionske ekipe iz 90-ih godina, Korduna iz Kljajićeva. Utakmica se igra u nedelju 05. 12. sa početkom od 16h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA