Prekinut crni niz protiv Metalca, Simonović brojao preko 600

Prekinut crni niz protiv Metalca, Simonović brojao preko 600

NOVI SAD, 27. FEBRUAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 27. 02. odigrano je 15. kolo Super lige Srbije između Vojvodine i Metalca na kuglani Spens. Kao što je bilo pisano u prethodnom izveštaju obe ekipe su imale velike motive za pobedu jer bi Metalac 3 kola pre kraja obezbedio medalju, a domaći je žarko želeo da prekine negativan skor protiv Metalca od tri vezana poraza.

Krajnji ishod utakmice je 6:2 za Vojvodinu i ovim pobedom zadržala je četvrto mesto na tabeli. Veliku zaslugu za ovu pobedu ima Simonović Slobodan koji je prekinuo post u Super ligi na Spens-ovim stazama 5-8 od 600 čunjeva. Poslednji put u Super ligi Srbije pre tačno dve godine je prebačena ta magična cifra. Tada, 1. marta u 15. kolu takođe protiv Metalca, Gajin Dragan je odigrao ravno 600 čunjeva.

Sa učinkom 9-0-6, i sa 18 osvojenih poena Vojvodina je i dalje samostalna na četvrtoj poziciji tabele. Posle 4 kola prvo mesto na tabeli opet dele KK Beograd i KK Spartak 024 sa 26 osvojenim poenom, ali s tim da Beograd ima utakmicu manje. Treći je pomenuti Metalac sa 21 poenom i po trenutnom stanju na tabeli u preostala 3 kola trebaju im dve pobede kako bi osigurali treće mesto (u slučaju da Vojvodina pobedi sve do kraja prvenstva).

Vojvodina-Metalac: 6:2 (3361:3285)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Rac Andor, Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Kurjakov Bogdan.
Rezerve: Kovačević Vojislav, Todorović Nemanja i Nikolić Igor.

Metalac:
Radojičić Miloš, Trošić Ivan, Čaluković Goran, Paunović Miloš, Radenković Strahinja, Trifunović Dejan.

Rac Andor (529 /1/ 0 vs 1 /3/ 546) Radojičić Miloš
Simonović Slobodan (612 /3/ 1 vs 0 /1/ 566) Trošić Ivan
Gajin Dragan (562/1,5/ 0 vs 1 /2,5/ 564) Čaluković Goran
Kresović Zdravko(582 /3/ 1 vs 0 /1/ 564) Paunović Miloš
Keregđarto Boris (551 /4/ 1 vs 0 /0/ 522) Radenković Strahinja
Kurjakov Bogdan/Kovačević Vojislav  (251+274/3/ 1 vs 0 /1/ 523) Trifunović Dejan


Utakmicu su otvorili Rac Andor i Simonović Slobodan, gde je Rac za protivnika imao Radojičić Miloša, a Simonović Trošić Ivana. U duelu između Raca i Radojičića, oboje su se dosta mučili, Rac je pružao slabu igru na pune zahvaljujući čemu je Radojičić i poveo sa 0:2 ali svega sa 9 čunjeva. U trećem setu je Rac popravio igru na pune i time okrenuo zalihu u čunjevima, ali nije imao snage za poslednji set u kome je pružio slabu partiju, Radojičić odigrao solidan set i tako zasluženo osvojio prvi ekipni poen za Metalac. U drugom okršaju Simonović je odmah na početku naštelovao ruku i nije popustio do poslednjeg seta, Trošić koliko god da je dobro igrao mogao je samo da zapreti Slobodanu ali ne i da ugrozi svog protivnika. Simonović je igrao bez greške u pune i po stazama je imao 102, 103, 102 i 95 čunjeva što u zbiru čini neverovatnih 402 čunja. Izvanrednu igru u punama ispratio je sa dva solidna i dva izvanredna čišćenja koja su iznosila 41, 63, 44 i 62, ukupno 210 čime je imao najbolje pune i čišćenje na utakmici a o ukupnoj cifri od 612 čunja i da ne govorimo, čime je doneo veliki i bitan ekipni poen protiv Trošića.

Posle prvog bloka u ekipnim poenima bilo je nerešeno 1:1, dok je razlika u čunjevima bila na strani Vojvodine za 29.

U drugom bloku na staze za Vojvodinu izlaze Gajin Dragan i Kresović Zdravko, dok za Metalac Čaluković Goran i Paunović Miloš. Gledaoci su mogli da uživaju u dva dobra duela sa dosta lepih hitaca, domaćinima je bilo bitno da u ovim okršajima osvoje makar jedan ekipni poen. Gajin je dobro započeo svoju borbu protiv Čalukovića, posle dva seta poveo je sa 1,5:0,5 i 15 čunjeva razlike. U preostala dva seta bilo mu potreban da jedan set osvoji makar za čunj i u tome je bio veoma blizu u trećem setu, vodili su veliku bitku koja je na kraju pripala nekadašnjem svetskom prvaku za čunj. U poslednjem četvrtom setu Čaluković je pružao igru kao u svojim reprezentativnim danima 153, odmah na pune je pobegao Gajinu gde je oborio 102 čunja i čišćenju je rutinski priveo set u svoju korist. Duel između Kresovića i Paunovića takođe je bio interesantan od prvog do poslednjeg hica, posle dva seta rezultat u setovima bio je 1:1, a u čunjevima 293:306 u korist gostujućeg igrača. U nastavku takmičenja Paunović nije uspeo da drži igru iz prvih 60 hitaca, dok je Kresović nastavio u istom ritmu i tako osvojio i drugi bitni ekipni poen za Vojvodinu.

Završetkom drugog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 2:2 i 45 čunjeva razlike za Vojvodinu.

Zadatak da utakmicu privedu kraju imali su Keregđarto Boris i Kurjakov Bogdan za Vojvodinu a za Metalac Radenković Strahinja i Trifunović Dejan. Gledali smo sasvim drugu utakmicu u trećem bloku u odnosu na drugi. Umesto lepih odigranih hitaca gledaoci su ispratili igru sa dosta grešaka, a jedino je Keregđarto bio na visini zadatka u prvi 60 hitaca u kome je oborio 299 čunjeva i poveo 2:0. Nažalost u drugih 60 hitaca oborio je znatno manje ali i pored toga sa 4:0 je osvojio ekipni poen protiv Radenkovića. Kurjakov je takođe poveo sa 2:0 protiv Trifunovića ko je u prošlosti često mrsio konce novosađanima i bio je glavni “krivac” za njihov poraz. Pored 2:0 Kurjakov je ostvario prednost od svega dva čunja jer je oba seta osvojio za po jedan. Drugih 60 hitaca Kurjakov je prepustio Kovačević Vojislavu koji je bio na visini zadatka u trćem setu, sa 144 čunja bio je uspešniji za 3 čunja od Trifunovića i tako je doneo četvrti ekipni poen za Vojvodinu.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 6:2 i 76 razlike za domaćine čime su upisali 9 trijumf u Super ligi. Igrač utakmice je Simonović Slobodan sa 612 oborena čunja.


Naredna utakmica

Narednu utakmicu Vojvodina igra u Beogradu protiv poslednjeplasirane Tehnohemije. Utakmica se igra u nedelju 06. 03. sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA